Mi ez a szkeptikusellenesség?
Ezt kifejtenéd?
Szerintem egy egészséges szkepticizmus jobb, mint egy elvakult hit!
Sosem fogjuk érteni egymást. Mi tapasztalunk valamit, amit a szkeptikusok nem, ezért eleve elutasítják a létezését. De mi tudjuk, mert nap mint nap látjuk, tapasztaljuk, de a szkeptikusok nem hiszik el.
Senkinek sem lehet elmondani, hogy az adott szín mely árnyalatát látjuk, mert ő biztosan más árnyalatot lát, ahogy a szemszínének függvényében törik a fény. Ilyen egyszerű :)
Opsz!
Azt hiszem félreértettem valamit!
A szkepticizmusról balga módon azt gondoltam hogy kételkedést jelent ami nem egyenlő az elutasítással!
Tehát a szkepticizmus azt jelenti, hogy szűk látókörű...
Értem...
Ebben az esetben én is ellenük vagyok!
Pfujj, pö-pö!
Itt főleg a két szélsőséges fél csap össze. A megrögzött szkeptikus az elvakult fantasztával.
Az viszont tényleg zavaró, hogy ha valaki kiír ide egy kérdést, akkor a szkeptikusok általában lekicsinylő, gúnyolósó és sértő beszólásokkal szemetelik tele az oldalt.
Miért nem lehet értelmesen válaszolni? Vagy, ha értelmes válasz nincs, akkor hallgatok és kész.
Ugyanez a másik oldalra. Fantaszták kiírnak mindenféle szegről végről kapott félinfót és gúnyos hangnemben faggatják a szkeptikusokat: Na? Ehhez mit szóltok?
Gyerekek! Ezzel ti is csak magatokat járatjátok le.
Értelmes adatok értelmes érvekkel alátámasztva. Ez lenne az alap mindkét oldal részéről.
Ha egy kicsit is hihető lenne, amit állítanak az ufó-hívők, vélhetően nem poénkodnánk rajtuk ennyit. Egyrészt ottvolt december 21-e, amikor ugye jöttvolna a nagy reptoid-krixkraxi-lumbulábi űrflotta és a Föld leigázása, ezzel volt tele a GYK, aztán 22-én hirtelen eltűntek...
Na meg ez a tömérdek kérdés a reptoidokról, annunakikról, lumbulábiakról meg a társaikról...
Poénkodás és gúnyolódás között óriási a különbség.
Néha és is beszúrok egy poént, ha már teljesen el van szállva a kérdés.
DE!
Azok a beszólások, amik kimondottan megalázók és vérig sértők már nem tartoznak a poén kategóriába.
Tudom, azokra a kérdésekre gondolok, amikről egyből süt, hogy baromság, vagy annak lett szánva. Például a "tegnap sakkoztam egy krixkraxi földönkívülivel, videó bizonyíték! Szkeptikusok,erre mit léptek?"
Mióta 404 meg Szenthelyi Árpád elterjesztették ezeket a baromságokat, naponta van 3-4 ilyen kérdés...
„Tehát a szkepticizmus azt jelenti, hogy szűk látókörű...”
Ez esetben a díszes társaság színe java, ti. a „hívők” mind szkeptikusok? Náluk szűk látókörűbb emberek nemigen vannak.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!