Szkeptikusok, ti miért nem hisztek az ufókban?
@poliateista
Azt hiszem mi két különböző dologról beszélünk.
Sőt, soha nem voltam ellene a szkeptikusoknak csak azon a szinten amikor ők is "vallásos" módon, a tipikus szkeptikus dogmákkal közelítették meg a témát.
Pár ilyen például:
1.Minden foto, minden video hamis. Ami szimplán nem igaz, de mint dogma létezik.
2. Az ufokat a tudomány sosem tanulmányozta, mert nincsenek. Majd, ha a NASA a hivatalos honlapjára teszi,akkor elhisszük, stb, stb.
3. Mindenki aki könyvet írt, ír ebben a témában az csak a pénzért csinálja (ezt azért tényleg nem gondolod komolyan).
4. Ha tudós, vagy számotokra más módon kompetens ember ír könyvet vagy nyilatkozik a témában (pl. Dr.Mack, Dr. Jacobs, Dr.Moody, Dr.Vallee, E.Eitchell és hosszú a lista), akkor igaz ezek a maguk területén kompetens elismert emberek, de mégis, mivel az ufo/alien vagy más paranormális témával foglalkoznak hülyék és szenilisek kell legyenek.
5. A II. világháború óta Kb.35.000 csak pilótáktól, radarosoktól, légiirányítóktól és űrhajósoktól származó jelentés létezik. Elég nagy szám, dehát csak Vénuszt és hőlégballonokat látták, elvégre a pilóta is ember, fáradt, tévedhet. Mondjuk több száz közül is adnék esélyt 1-2-nek. Ti nem.
6. Egyik GYK szkeptikus azt is leírta, hogy, ha a családjában valaki ufo/alien dolgról szólt volna, alapból nem hinné el. Ha ő látna ilyesmit, valószínű akkor sem, mindenesetre nagy gondban lenne magával. OK. Legalább őszinte volt, de azért mond valamit az ilyen hozzáállás.
És még lehetne sorolni a pontokat, de mindegy. Talán a személyes élmény a legmeggyőzőbb, elhiszem. De, ha ilyen nics is mindenkinek és, ha nem is fog a jövőben egy NASA laboratóriumba sem berepülni egy ufo és személyzettel együtt felajánlani magukat tudományos vizsgálatra, akkor is a sokezer áttételes bizonyíték legalább el kellene gondolkoztassa a legszkeptikusabbakat is. itt nem hívőkről és szkeptikusokról van szó, ez csak egy eltorzított szemléletmód.
Szándékosan provokatív kérdés, mégis komolyan véve válaszolok:
Szkeptikus vagyok, mert nem hiszek abban, hogy a reptíliánok és az annunakik meg mindenféle kitalált izé-bizé teremtette a Földet és az életet.
Szkeptikus vagyok, mert nem gondolom, hogy a feketeszemű hibridgyerekek világuralomra akarnak törni vagy azt, hogy az ufonauták ide járnak hozzánk nyaralni.
Abban viszont csaknem 100%-ig biztos vagyok, hogy az univerzum elég nagy ahhoz, hogy egy másik arra megfelelő pontján kialakuljon- kialakulhatott az élet. ( Főleg, hogy maga az élet a Föld nevű bolygón kialakult és ez exponenciálisan megnöveli a lehetőségét annak, hogy máshol is megtörténhetett)
Hogy ez milyen formájú, azt nem tudhatjuk.
Abban pedig biztos vagyok, ha van olyan technikájuk az idegeneknek, amivel esetleg a Földre tudnak látogatni, az első pár évben, évtizedekben úgyis csak robotokkal fognak figyelni minket. ( lásd, mi a hosszú távú űrutazásban járatlan emberek _is_ szondát küldünk az idegen helyekre. Egy "bölcs" idegen civilizáció pedig biztosan nem kockáztatna. )
Széles látókör, ez hiányzik az "UFO-hívők" és a szkeptikusok táborának nagy részéből :)
/ Tisztelet a kivételnek. /
"Az idegenek földi tevékenysége viszont már nem kivitelezhető.logikailag túl sok az ellenvetés"
Egyetlen egy erős logikai érvet SE láttam még erre.
Akkor biztos logikailag sok az ellenvetés arra és ki is vitelezhetetlen hogy mi más bolygók és azon található dolgokat kutassuk =))
".Itt szépen leírtam kérdésben,hogy mit kéne tapasztalnunk"
Ő igen! Kőbe véstük, hogy amit ama nagy Poliateista írt, azt úgy is kéne tapasztalnunk! Miért? Mert ő azt mondta!
"Néha már várom hogy valami egyházzá váljatok,mondjuk idegenisták vagy UFOnisták egyháza"
Várhatod, ilyenek nem leszünk =) Csak megmarad ábrándnak számodra. Tőlem is távol áll a vallás.
"Ha valami nálatok nem magyarázható reális érvekkel akkor"
A belinkeld kérdésednél tonna számra felsorakoztatták a reális érveket, az már más, hogy te ezeket nem akarod számba venni, csak mert neked nem tetszik.
"Néha már várom hogy valami egyházzá váljatok,mondjuk idegenisták vagy UFOnisták egyháza,mert stílusotokat tekintve ugyan olyanok vagytok mint akármelyik vallási egyház "
Nem kell rá sokat várnod:
Utolsó:Ez beteges...Ment a zöld mancs.
Adamski:Nem kell elém rakni a Nagy jelzőt meg prófétaként beszélni rólam,mert akárki egyszerű önképzéssel felfoghatja:Ha van egy ismert törvény,az alól nincs kivétel.
" Miért? Mert ő azt mondta! "
Kérlek ne egyszerűsítsd le az érvelésemet mert ezt max a 3-osok csinálják így.És már bocs,de ha én,te vagy akár a kukában fetrengő csöves mond egy helyes megállapítást egy esemény/dolog lehetségességéről vagy lehetetlenségéről,akkor tök mindegy ki ő,a szabva univerzális.Ha egy 5 éves jut arra a felismerésre hogy lehetetlen atombombát készíteni fisszió nélkül,akkor tök mindegy hogy ovis,akkor is igaza van.Mint ahogy nekem is volt a felsorolt ellenvetéseknél.
"A belinkeld kérdésednél tonna számra felsorakoztatták a reális érveket, az már más, hogy te ezeket nem akarod számba venni, csak mert neked nem tetszik."
Egy nagy falloszt!Szinte mindenhol csak az idegenek technológiai szintjéről való spekulálgatásotok húzott ki a bajból.
Amikor a távközlésről volt szó mi volt a nagy megfejtésetek?===>"Mi azt még nem tudnánk felfogni a kis 1,4 kilós agyunkkal!"
Vagy teljesen bizonyítatlan dolgokba menekültetek mint telepátia,negatív energiák,meg agykontroll.Már már örültem mikor egy egy valóban létező jelenségre hárítottátok a megoldást mint a kvantum párok közti hurkolódás.De könyörgöm:Erről nekünk is max 90 éve van tudásunk,és szinte még a miéntje is homályos.Ezek után nem hinném hogy ki lehetne állítani biztosan hogy pont ezt a technológiát használják mesterségesen,egyéni kommunikációra.Nem is biztos hogy lehetséges a gyakorlati felhasználása .És itt már akkor ismét csak egy spekuláció segít.
De különben szinte az összes kérdésre csak spekuláció volt a megoldás,illetve a favorit hogy a kormány kussol.Hát ezektől nem fog senki se elméletként kezelni semmit se,max egy beszámíthatatlan tudatállapotú ember fantazmagóriájaként kezeli.
Egyet biztosat se tudtatok mondani.Mindenhol csak azt kerestétek hogy hátha van a tudomány határterületén valami,ami éppen kisegítene a bajból.Még alap konstrukcióit se tudtátok vázolni egyetlen technikának se.Jó hogy nem már szabadalmat kérnétek arra a két három mondatra,amit egy egész technológiáról mondtatok,és akkor 300 év múlva ha beigazolódik hogy talán tényleg lehetséges,akkor Adamski-féle hajtóműnek nevezik el az űrhajót?
"Egyetlen egy erős logikai érvet SE láttam még erre.
Akkor biztos logikailag sok az ellenvetés arra és ki is vitelezhetetlen hogy mi más bolygók és azon található dolgokat kutassuk =)) "
Jó,leírok néhányat:
-Minek kell minden orvosi kísérletükhöz állandóan új ember,más élőlény?Ha én ilyen hihetetlenül fejlett lennék,és valami oknál fogva csak stikában szeretnék megjelenni néhanapján a bolygón,akkor miért nem csinálom ezt:Elrablok egy két embert=>veszek minden szövetükből,testnedvükből,testfolyadékukból,hormonukból,és sejttípusukból egy egy kis mintányit=>visszateszem őket a Földre=>és beteszem a vett mintákat egy sejttenyészetbe,és tá dááááá...Örökre meg van oldva a mintákkal való problémám.Nem kell 80 éves Terike néniket rabolgatnom a DNS-ükért,nem kell kockáztatnom hogy lelőnek egy NATO tagállam fölött,és mivel minden idegen az inkognítót szereti,ezért nekem se kéne többé felhőnek álcázva repkednem.Nem értem például ezt.Vagy szerinted egy hiperintelligens faj nem tudná kivitelezni az én sejttenyészetes dolgomat?
Vagy egy másik:-Miért nem észlelünk soha se olyat hogy mondjuk a Nap előtt mennek el?És ne mondd hogy "pont nem nézünk oda".Világszerte több ezer naptávcső van felállítva amik a Nap felszínét bámulják állandóan a napfoltok vagy más események után kutatva.Miért nem ment el előtte egy se?
-Miért nem látjuk az űrhajók akármilyen hajtóművének az üzemeltetése során keletkező nyomokat a légkörben?Azt mondjátok hatalmas energiájuk van.Akkor miért nincs egyik videón se ennek jele?még egy sima meteor is,ami a Föld légkörén halad át,is hagy ioncsatornának nevezett,szépen sejtelmesen fénylő nyomot az égen.Egy űrhajó miért nem?Nem kéne ekkora energiának ionizálnia a gázt?
Ezeken max 7-9 percet törhettem a fejem.Ha nagyon rámozdulnék a témára talán összejönne még 20 ilyen gyanús kimaradás,logikai tigrisbukfenc.
De már látom előre mi lesz:"Az idegenek ezt azért csinálják mert olyan technikájuk van amit te fel se foghatsz a kis 1,4 kilós agyaddal"
Ha igazam van a végén még újraregisztrálok Nosztradamusz néven!
Poliateista
"De már látom előre mi lesz:"Az idegenek ezt azért csinálják mert olyan technikájuk van amit te fel se foghatsz a kis 1,4 kilós agyaddal"
Igen poliateista. Az nagyon valószínű, hogy egyes dolgokra még a te zsenialitásod, minden témakőrben makulátlan tudásod sem tud választ adni. Hogy lehetsz ennyire elájulva magadtól??
AZ elejébe nem mennék bele mert teljesen fölösleges akármit is ír az ember, mint mondtam. Telepátia még mindig nem bizonytalan dolog, hanem bizonyított kísérletekkel, de ez már lerágott csont, csak nem akarod felfogni.
Sajnálom hogy csak spekulációkkal szolgálhatunk, de tudod nem repült be ufó a szobámba és nem mondta el hogyan működik a hajójuk vagy hogy pontosan miért járnak ide.
"Minek kell minden orvosi kísérletükhöz állandóan új ember,más élőlény?Ha én ilyen hihetetlenül fejlett lennék,és valami oknál fogva csak stikában szeretnék megjelenni néhanapján a bolygón,akkor miért nem csinálom ezt:Elrablok egy két embert" stb.
Nos csak egy példa: minek kell minden orvosi kísérletükhöz állandóan új fehér egér, élőlény a drága orvosainknak? Hiszen mi hihetetlenül fejlettebbek vagyunk az egereknél, patkányoknál, mégis nem 1-2 állaton kísérletezünk, hanem több ezren, ha nem több, az elmúlt évek folyamán. Akkor miért nem vették ők is ki úgy belőlük a mintát szerettek volna, mint ahogy leírtad és már nincs mit felfedezni, nem? Akkor ez most logikai érv arra hogy az ember sem létezik? És itt csak az egér kísérleteket írtam, de ott van még a majom stb. Ja és ott vannak a tömeges ember kísérletek a náciknak "hála". Tádááá.
Egyébként ez csak EGY lehetséges ok, hogy ide jöhetnek a sok közül.
"Miért nem észlelünk soha se olyat hogy mondjuk a Nap előtt mennek el?És ne mondd hogy "pont nem nézünk oda""
Miért menne el? Kötelező előtte elmennie? Te hány repülőgépet láttál már a horizonton, hogy éppen a lenyugvó nap előtt megy el pl? Egyébként még jó hogy meg lett említve a távcső, számtalan ilyen anomáliát rögzítettek már, tele van a youtube is vele, meg tele van ilyen fotókkal a net, persze utána le lett szólva az egész kismillió kifogással, hogy kép és pixelhiba, ó az más jelenség stb.
"Miért nem látjuk az űrhajók akármilyen hajtóművének az üzemeltetése során keletkező nyomokat a légkörben?"
nem tudjuk hogyan működnek, de ezekre is vannak elméletek, amik akár a gyakorlatban is kivitelezhetőek. Az ufókon nem látszanak külső hajtómű alkatrészek. Ez csak egyet jelenthet: a hajtómű által keltett antigravitációs tér a jármű szerkezetén hatol át, anélkül hogy károsítaná azt. Ez pedig azt feltételezi, hogy a gép testére nem hat a gravitáció, ennélfogva súlytalan és az inercia sem érvényesül.
Már megint rossz megközelítés, hogy a mi vadászrepülőgépeinkből indulsz ki körülbelül.
Szóval én itt egyetlen egy tigrisbukfencet sem látok.
Mi egy durván 2500-3000 éves technikai civilizáció vagyunk,aminek főleg csak az utolsó 300 évben sikerült megértenie a világot.ezek után egész érthető hogy a mi kezdő földi tudósaink miért szorítkoznak egerekkel,majmokkal,és más élőlényekkel telezsúfolt laborokra.
Hát de még ti érveltek azzal hogy az idegenek minimum 6X ilyen régi faj,és ők már a Bibliai időkben Warp meghajtással közlekedtek.akkor légyszíves ne hasonlítgasd a lenézett tudósokat,a már már isteni szinten álló idegenekkel.Ha egy faj annyira fejlett ahogy leírjátok,akkor a minimum hogy egy hajmintából le kéne engem klónozniuk.Most akkor döntsétek el:Fejlettek vagy nem fejlettek (mert azt nehezen hiszem el hogy minden tudományágban ilyeneket alkotnak mint antigravitáció,féreglyuk,meg minden amit még a jedik is megirigyelnének,csak a biológiában ilyen kétbalkezesek)
Poliateista
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!