Szkeptikusok, ti miért nem hisztek az ufókban?
megint egy provokáló kérdés így estére...
nem hiszek bennük és kész, egyébként itt nem a hiten lenne a hangsúly, hanem egyszer bekéne bizonyítani h vannak, aztán mindenki már tudná és nem hinné!! hogy léteznek, de ez az idő még nagyon messze van.
Úgy hogy ezeknek a létezését semmilyen természettudományos tény nem gátolja,és logikailag sincsenek ellenérvem,hogy miért ne létezhetne tőlem 10 000 km-re egy őserdőben élő óriáskígyó (és lám,mivel nem akadályozza se a természettudomány,se a logika,ezért található is.,De mielőtt valaki ezen indulna el,elmondom hogy nem minden esetben használható)
Az idegenek földi tevékenysége viszont már nem kivitelezhető.logikailag túl sok az ellenvetés és a hogyan meg a spekuláció,természettudományosan meg az esélyek nagyon kicsik,illetve a velük párhuzamos események hiánya a probléma.Itt szépen leírtam kérdésben,hogy mit kéne tapasztalnunk: http://www.gyakorikerdesek.hu/ezoteria__ufo-eszlelesek__4278..
Egyébként a legkorrektebbek akkor lennétek,ha végre nem tőlünk várnátok cáfolatot,hanem ti bizonyítanátok.
Poliateista
"Az idegenek, akik 20 kirüli IQ-val rendelkező embereket visznek el, na azokban nem hiszek..."
Nem tudom miért lenne ez a kritériuma, hogy elvisznek-e idegenek valakit vagy nem. Miért az IQ alapján szelektálnának? 100+x okuk lehet, ha kapcsolatba lépnek velünk és ebből szerintem több olyan ok, amiről még koncepciónk sincs, mint azok amiket el tudunk képzelni. Értem ezalatt, hogy most majd mindenki azt feltételezi, hogy genetikai vizsgálatokat végeznek, de mit hittek volna 100 évevvel ezelőtt, amikor fogalmunk sem volt, hogy mi a genetika.
Egy többszáz vagy ezer évvel fejlettem társadalomban élő lények valószínűbb, hogy olyasmit és olyasmiért csinálnak velünk amiről fogalmunk sincs.
Utolsó
Néha már várom hogy valami egyházzá váljatok,mondjuk idegenisták vagy UFOnisták egyháza,mert stílusotokat tekintve ugyan olyanok vagytok mint akármelyik vallási egyház.Ha valami nálatok nem magyarázható reális érvekkel akkor=====>>>az idegenek olyan ELKÉPZELHETETLENÜL magasabb technikai szinten állnak,és lelkileg is olyan ELKÉPZELHETETLENÜL fejlettek,hogy TE nem foghatod fel!
Eléggé hasonló a helyzet mikor egy katolikus nem tud magyarázatot találni és elkezdi hogy ====>>>isten olyan ELKÉPZELHETETLENÜL magasabb értelmi és fizikai szinten áll,és olyan ELKÉPZELHETETLENÜL magasabb lelki síkon mozog,hogy azt TE nem tudod felfogni!
Egyszerűen csak felcseréltétel "Istent" "idegenek"-re.
Ez különben tényleg valahogy így történhetett.A 19. század végén és a 20. század elején kezdtek az emberek mélyebben gondolkodni a földönkívüli életről,és annak szándékáról.Erre egyik legjobb példa H.G.Wells "Világok harca" műve,és az ez iránt a mű iránt tanusított nagy érdeklődés.Ezzel párhuzamosan a tudomány hatására kezdett egyre jobban lankadni a vallások hatásaa a civilekre,és az addig vallásos lakosság másban találta meg a hitét.Aki eddig "istenben" hitt,az most az "idegenekben" kezdett hinni.Mindegy mi,csak legyen valami nálunk magasabb az életben!Erre nagyon jó példa ez a mindennapi kérdés hogy "Hiszel Istenben?".Mennyire felfedezhető ez a séma a "Hiszel a földönkívüliekben?" kérdéssel!
Komolyan mondom,már várom azt hogy megtörténjen az egyházszakadásotok,és már több nézőpontból oltogassátok egymást,mint ahogy a protestánsokkal teszik a katolikusok!
Poliateista
Nézd poliateista... ha ismernél tudnád, hogy, ha valami távol áll tőlem az ennek az egész kérdésnek vallásos vagy dogmatikus kezelése. És sosem tartottam magam "ufo hívőnek", mert ez egy rossz megközelítése a dolgonak.
Egyébként sem értem miért olvasol ilyen hülyeséget a pár mondatomban amit írtam. nem hinném, hogy elfogult lelkület kell azt felfogni, de legalábbis elgondolkozni rajta, hogy igen, többszáz vagy többezer évvel nálunk fejlettebb kények cselekedetei, technológiája sokszor értelmezhetetlen lehet a számunkra. Ehhez nem kell se dogmatikus hozáállás, se különösebb fantázia. Csak képzelj el egy mai életmódot élő embert egy mondjuk honfoglalás korában élő hazánkfiával... utóbbi szinte semmit nem értene abból, hogy mit miért csinálunk...
De különben a kérdezőnek a hozzáállása nekem nagyon úgy tűnik ,mintha azt hinné hogy a szkeptikusok olyan galádak lennének,hogy csak és kizárólag az idegenekre vannak beállítva,és csak az idegenekben nem hisznek.Nem.A szkeptikus semmit nem hisz el,ami nem logikus,nem elképzelhető,nem bizonyított,nincsenek a folyamatra/dologra/eseményre utaló jelek,és nem lehet akárcsak közvetve,de vizsgálni.Szóval egy szkeptikus nem csak az idegenek földi tevékenységében nem fog hinni,de nem fog hinni mondjuk Kisfaludy György asztrálpándimenzionálisfluxuskondenzátorosmúltlapátos hülyeségeiben se,nem fog hinni Egely György Nano Porfúziós hidegfúziós reaktorában se,nem fog hinni a homeopátiákban se,és semmiben se,ami nem logikus,nem bizonyítható és csak a problémák vannak vele.Ugyanis szinte mindenre lehet mondani egy magyarázatot hogy létezik,csak akkor meg már problémássá válik az elképzelés,mert még egy további entitást bele kell magyarázni az elképzelés alátámasztásához.Mondok egy példát:
Én állítom (legyek mondjuk Q személy) hogy márpedig az Eiffel torony felett 146 méter magasságban,van egy régió (pontosan 5 mm széles és 4 mm vastag) amiben nem működik ma gravitáció.
Legyen mondjuk P személy egy szkeptikus aki jogosan azt állítja hogy ez lehetetlen.
Én válaszolom hogy "-Nem,ez márpedig így van!Elvégre nem tudod bizonyítani hogy nem!"
P-És akkor ez hogyan lehetséges?Fizikai ismereteink szerint nem létezhet ilyen terület!
Q-Dehogynem!Ugyanis ott egy számunkra felfoghatatlan Q dimenziós térrész van!
Látja mindenki hogy Q személy mit csinált?Beletett elképzelése alátámasztása céljából,egy plusz entitást az elképzelésébe,így már magyarázható az!Aztán P tovább is kérdezősködhetne és kételkedhetne a Q dimenzióval kapcsolatban,amire Q személy mondhatna ismét további entitásokat amikkel magyarázhatná elképzelését.Végül is Q már egy szép kis hitvilágot építene fel,amit P nem tud megdönteni.Az olyanok mint az eiffel torony fölötti zéró gravitációs térrész,Q dimenzió meg hasonlók,mind mind megdönthetetlenek.
Szóval lehet bővíteni akárhány elemmel egy elképzelést alátámasztás céljából,a szkeptikusokat ez minél jobban csak taszítani fogja,mert a szkeptikusok pont hogy az egyszerű,már megismert törvényekből levezethető válaszok felé hajlanak és nem a túlbonyolított,már már követhetetlen de legfőképp bizonyíthatatlan elképzelések felé amik már inkább ezoterikusak mint tudományosak.
Ezt röviden Occam borotvájának alkalmazásaként nevezhetjük el.
Poliateista
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!