Kezdőoldal » Ezotéria » UFO észlelések » Ki látott már ufókat? Szkeptik...

Ki látott már ufókat? Szkeptikusoknak hogy mi is az az ufó?

Figyelt kérdés

Ki látott már ufókat?

Egyébként piszkosul unom már hogy aki ezzel kapcsolatban kérdez, mindig 1-2 szkeptikus odaír olyan okoskodó dolgokat, hogy "ha eldobom a frizbi és nem tudom beazonosítani az is ufó", holott a kérdésből nyilvánvalóan kiderül, hogy a kérdező nem erre gondolt, hanem földönkívüliekre.

Úgyhogy itt tisztázom is a szkeptikusoknak, mivel az érvelésük és okoskodásuk nem helyes: Eredetileg tényleg az ismeretlen repülő szerkezetekre értették, sőt először a flying saucer volt a nevük, de Magyarországon egybeforrt az idegen lények jelentésével is. Úgyhogy az utasokat is szokták ufónak és ufonautának is hívni. M.o.-on így terjedt el a 90-es években.

Ezt a sok hívő tudja is, de szkeptikus okoskodik...nem azért írja azt a sok kérdező hogy ufó, mert nem tudja mit jelent, hanem mert 100x rövidebb le írni így leírni, mint azt hogy földönkívüliek vagy hogy extraterrestrial beings. És az ufó szó tehát helyes ezekre is.

Szóval ki látott már ilyet?

2013. márc. 11. 18:55
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
82%

Az egybeforrás egy dolog.Az ebből adódó helytelen használat egy másik.

Hiába forr egybe,attól még nem lesz szabályos,ha annak megfelelően használod.Ez maximum a köznyelvben van így,de hivatalosan nem.Tehát nem szabályos,ha űrlényekre érted.

2013. márc. 14. 17:37
 22/25 nemelfogult ***** válasza:

Én sem szeretem, ha ugyanazt a szót használják erre a két különböző dologra, de itt nem akadémiai vita folyik, emberek köznapi szóhasználattal beírnak kérdéseket és válasz helyett állandó nyelvtani kioktatást kapnak. Mi értelme ennek??

Egyébként Karbonát, a vessző után betüközt kellene hagyjál... most vitatkozzunk ezen is?

2013. márc. 14. 19:28
 23/25 anonim ***** válasza:
76%

Lehet akadékoskodni, de nem azzal van a baj, aki tanácsot ad, hanem azzal, aki nem a jó szándékot látja mögötte.

Ha az emberek nem szólnának egymásnak a nyelvtani hibák miatt, rövid időn belül két értelmes mondatot nem tudnának kinyögni.(Ha megfigyelted, ahelyett, hogy vitát indítottam volna, megfogadtam a tanácsodat, és kiírtam a szóközöket.)

2013. márc. 14. 22:03
 24/25 nemelfogult ***** válasza:

Ha jószándékú tanács, akkor nincs bajom vele és elhiszem, hogy te így gondolod.

Mégis, ha végigolvasod a hozzászólásokat (és nem csak ehhez a kérdéshez írottakat), akkor sokszor előjön, hogy válasz, tényleges mondanivaló helyett csak kioktatást kap valaki. Én ez ellen vagyok, másrészt nincs illúzióm, hogy túl sokan tanulnának ilyen fórumbeli tanácsokból, de talán tévedek.

2013. márc. 14. 23:07
 25/25 anonim válasza:
Én is láttam már hasonló fényjelenséget,de csak egy helikopter volt. :DDD Amúgy én sem tűröm meg a kérdéseimnél a trágárkodó trollokat.Sok ember látott már UfÓ-t,vag csak azt hiszi hogy látta.
2013. márc. 30. 19:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!