Kezdőoldal » Ezotéria » UFO észlelések » Mikor lesz au Ufólógia elfogad...

Mikor lesz au Ufólógia elfogadott tudomány?

Figyelt kérdés
2013. febr. 22. 18:32
1 2
 11/14 anonim válasza:

Az ufológia egy teljesen megalapozatlan hipotézis! Az objektív megismerésnek három alapköve van,ettől nevezik tudománykak. Ha ezek közülbármelyik is hiányzik akkor nem nevezhető tudománynak, annál inkább áltudománynak.

1. kísérletezés 2. megismerés 3.bizonyítás ami ugye az előző két posztulátumon alapszik.-ha már tudományoskodni akarunk- Az előző hozzászóló is én voltam, csak maga a kérdés annyira felháborított hogy kénytelen voltam leírni amit gondolok.Ez persze nem a kérdezőnek szól, hanem a kérdésnek.

Mivel ezek egyike sem áll fenn az ufológia (még a Darwinizmus is ilyen)területén.

2013. febr. 27. 11:37
 12/14 Snl.Drako ***** válasza:

Az Ufológia, mint "tudomány", jó vicc.

Ellenben a xenobiológia jelenleg is létezik, a xenomechanika (idegen eredetű gépek megismerése), illetve a xenopszichológia (az idegenek elméjével foglalkozó tudomány), valamint a xenokommunikáció (kommunikáció idegen lényekkel) akkor fog létezni, ha ténylegesen hivatalos kapcsolatba lépünk nem földi eredetű civilizációval. Szerintem ezek azok a tudományok/leendő tudományok, amik a legközelebb állnak ehhez. Persze lehet, hogy valamit kihagytam.

2013. febr. 28. 09:29
 13/14 anonim ***** válasza:

"Ufo"-lógia nevű tudomány nem volt, ma sincsen, ezért el sem ismerhető. Az "Unindefinied flying onjects" kifejezés a II. világháború végén alakult ki, amikor az angol-amerikai légvédelem ezzel a megnevezéssel rövidítette azokat az optikai és radar felderitéssel érzékelt repül objektumokat, pl. kezdetben a német nagy hatótávvolságu rakéta-bombákat (V-1, V-2), amelyeket nem tudtak a hagyományos repülőgépekkel azonosítani.

Később a fantaszták és szélhámosok átvitték az állítólagos "földönkívüli" - valójában nem létező - dolgokra. A szakértők kezdetben komoly munkát fektettek be az ilyenféle jelenségek felderítésére. Ennek feldolgozásakor kiderült, hogy 98 százalékban valamilyen természeti jelenség (gömbvillám, meteorológiai léggömb, külöös felhő, stb), ill. tudatos félrevezetés (köralakú lámpa-ernyő közeli fényképe, és más hasonló tárgy), két százaléka nem azonosítható pontosan, mert olyan homályos, elmosódott, vagy ügyes csalás. A mostanában elterjedt képek már zömmel tudatos hamisítások. Ezekből néhányan nagyon jól keresnek, vagy a nevük bekerül a tömegtájékoztatásba! Egyébként nálunk több ügyesen fotózó ember bemutatta, hogyan lehet "ufó-t csinálni".

Az ufó-hiedelmet egyébként mind a amerikai, mind a SZU katonai szervei jól felhasználták, hogy elködösítsék a kisérleteiket. Jellemző példája, pl. hogy egy félre sikerült SZU-beli ZOND úrjárműről elterjesztették, hogy a SZU fölött észlelt ufo. Csak hogy ekkor már az USA felderítése leleplezte a tudatos félrevezetést. De az USÁ-ban is, főleg 1945-47-ben a közel korong alakura kiképezett repülőgépek kísérleteinél is elterjesztették, hogy ismeretlen repülő tárgy. Ezek a félrevezető híresztelések azonban előbb-utóbb lelepleződtek.

Az ufo-hívők elgondolkogatnának azon, hogy:

- miért nem nem észleltek sohasem ufo-t pl. a hivatásos kutatók?

- Az 1970-90-es években Közép- és Nyugat-Euróoában, és az USA területén folyamatosan múködtek az egész eget minden derült éjjel fényképező un. "teljes-égbolt kamerák", de ezeken sem regisztráltak meteorokon kivül semmi rendkivülit.

- Különös, hogy az ismeretlen repólő tárgyakat mindig unatkozó háziasszonyok, hisztérikus fantaszták és megszállott hívők látják, de soha soha nem rendszeres égbolt-vizsgálók?

Én magam kb. 30 évet töltöttem el, órákon át minden derült este a szabad ég alatt, de soha sem láttam megmagyarázhatatlan égi jelenséget. BQ.

2013. márc. 1. 11:19
 14/14 yaq12wsx válasza:

...kedves gyerekek....

itt szeretném felhívni a figyelmeteket arra az icike picike tényre, hogy az általunk ismert (nem ti és én, hanem a csillagászok) univerzum eddig egyetlen gömbölyű szeglete felől sem érzékeltünk (megint csak nem ti és én) semmilyen jelét annak, hogy civilizációnk nem magányosan fog saját dugájába dőlni, hanem lesz közönség... ez azért ilyen szomorú, mert több száz fényévnyi, ha nem messzebbről készült optikai, röntgen, infra, és a rák tudja milyen képeket készítettek már azon kívül, hogy rádióteleszkópok százai pásztázzák folyamatosan az eget..

egy szó mint száz... ha létezik is "fejlett civilizáció" rajtunk kívül (és az előfordulásának a lehetősége az univerzum méreteivel arányosan matematikailag bizonyított) az olyan messze van, hogy a relativitás elmélet szerint, még a fénysebességgel haladó, "HELLÓ FÖLDLAKÓK" rádióüzenetük sem a mi életünkben fog megérkezni... (ha meg a térugrásos, ionmeghajtásos, és egyéb maszlaggal jöttök, azonnal visszaszállok az űrhajómba és meg sem állok az Alfa-Centauri-ig...)

2013. márc. 2. 09:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!