Kezdőoldal » Ezotéria » UFO észlelések » Azok az emberek, akik elhiszik...

Azok az emberek, akik elhiszik a sok ezos hülyeséget, miért szólják le a bigott vallásossakat?

Figyelt kérdés

Hisz a hitük semmiben sem különbözik egymástól. Ugyanúgy, bizonyítékokat nélkülöző dolgokat isznak az elméjükbe és azt hangoztattják.

Miért jó az embereknek ez? Szellemek, istenek, angyalok, reptoidok, kis szürkék, titkos társaságok? Egy fiktív könyvben szórakoztatóak, de miért kell átültetni ezt a valóságba?

Ennyire unalmas lenne ez az élet, hogy tele kell szőni hamis mesékkel?

2012. aug. 22. 21:49
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
Nekem mindig azt írja ki, hogy kulcsszó megadása kötelező. :D
2012. aug. 27. 21:57
 12/17 anonim ***** válasza:

Alapvetően két kérdést tettél fel.Az egyik,az eredeti kérdés,amiben mások gondolati és érzelemvilágának labilisságát vonod kétségbe,a másik pedig a leírásban ködösen kifejtett önismereti kérdés,amiben a saját zavarodat hozod középpontba,a saját gondolataid érvényességét firtatod.A világ megértésében az utóbbi kérdés játszik kulcsszerepet,ez a kérdés pedig(mint ahogy a nagy könyvben meg van írva)ez:

-Miért a láthatatlan és a bizonytalan?Miért nem a biztos,a látható,miért nem az amiben én hiszek?

(De kérdem én,honnan vesszük hogy amit eddig elértünk,olyan biztos mint ahogy gondoljuk?Tedd föl magadnak a kérdést,ott van a föld a lábad alatt?Igen.Biztosan?Igen.Ott is fog maradni?Nem,szólt közbe a hetes erősségű földrengés)

Az élet nem atomfizikával kezdődött.Úgy kezdődött,hogy az ősember áldozatot mutatott be egy felsőbb erőnek hogy nőjön a magból termése.

A tudományok nem csak úgy pikk-pakk kipattantak az emberek fejéből,nem,ahhoz hogy a fejlődés megtörténjen,találgatni kell,kérdezni,kutatni.El kell kezdeni valahol.Az alkimisták sem a kémia alapjait akarták lefektetni.Elindultak,a sárkányvéren,a gyógyfüveken és hónapokig tartó rituálékon át az atomokig és kötésekig,és ez így volt helyes.Mind a két véglet tiszteletet érdemel,mert mindkettő teremtett.Az alkímia a kémiát,a kémia pedig számtalan ma létező hasznos és nem túl hasznos dolgot.A fejlett élet,minden szokás amit ma ismerünk valamilyen régi hiedelemből,történetből ered,mert ezek a lét alapjai.A történetek.

Az már bonyolultabb történet hogy te hogy vélekedsz minderről.Ezt neked kell kitalálnod.

Mint mondtam,a föld sem olyan stabil mint ahogy gondolod.A földkéreg mozog folyamatosan,a rétegek elcsúsznak egymáson,hatalmas pusztítást hagyva maguk mögött és új hegységeket,kontinenseket teremtve.Attól hogy tudjuk,éltünkben nem fog eltűnni a lábunk alól,nem tagadhatjuk le hogy egyszer be fog következni.

Attól hogy a saját gondolataid stabilnak érzed,nem biztos hogy az is.A saját gondolataim sem azok.Az ismerőseidé sem.A szüleimé sem.

A tudomány nem stabil.Mindig változik.Mindig megújul.Ezért tudomány a tudomány.Nem csak cáfol,cáfol és cáfol,ugyan már,ezt csak a kispályás,zárt elméjű tudóspalánták hiszik,akiknek annyi közük van az igazi tudományhoz mint Churchillnek a cipőfűzőmhöz.A tudomány kutat.Nem zár le semmit,nem ZÁRHAT LE SEMMIT csak azért mert MÉG nincs rá bizonyíték.Ha felötlik egy kérdés,a tudomány választ keres rá,nincs olyan hogy az ember már nem kutat utána.

Ha nem talál?Tovább kutat.Ez az ember.Nem csak a tudós,minden ember,hippi,rocker,démonológus,kriptozoológus,boszorkány,

mindig kutat,ha ezt abbahagyja,elpusztul.

Ezek a hamis mesék még szerepelhetnek a tudományos könyvekben,lehet hogy 100 év,vagy 100000 év múlva,ki tudja?Még a tudósok se.Addig amíg van egy kis szemcsényi esély a a valódiságra,100 százalék bizonyos,hogy a tudománynak utána KELL járnia,el kell indulnia a kutatásra,és előbb-utóbb az út végére érve talál majd választ.

Nem kell mindenben hinni.Én sem teszem.De ne zárd be az elméd ilyen szorosan.Mindennek a lényegéből maradsz ki.

Attól hogy kizárod ezeket a dolgokat,nem fogsz nagyobb agykapacitással bírni.Épp ellenkezőleg,tégy úgy,ahogy egy igazi kutató teszi,egy igazi,magasabb rendű gondolkodó,és nyiss feléjük.Fogadd el őket.Fogadd el,és nyerj békét,tégy rendet a fejedben.

2013. jún. 1. 21:25
 13/17 A kérdező kommentje:

Egyetlen kérdést tettem fel. De köszönöm, hogy megosztottad a privát véleményedet.

Az élet nem az áldozatbemutatással kezdődött, az élet vígan burjánzott az ember megjelenése előtt is. (Tény.)

Valóban szükség volt a hiedelmekre, hiszen csak így tudták magyarázni a körülöttük zajló mindennapi eseményeket. Viszont jobb megfigyelők rájöhettek a valódi miértekre. Ezt nevezzük tudománynak.

Pl. miért nem esnek le a csillagok az égről? Miért van az, hogy a Nap egyszer közelebb, máskor távolabb van? Miért kék az ég?

A tudomány még szép, hogy változik. Folyamatosan bővülnek az ismeretek. Szép is lenne, ha ugyanolyan röghöz kötött lenne, mint a különféle vallások. Épp ez az erénye. Ha valaki tudja bizonyítani (valódi bizonyítékokkal) pl. a kontinensek vándorolnak, azt nem megkövezik, hanem elismerik. A tudomány minket "szolgál". Ha valaki önös érdekeket akar érvényesítani, azt ne keverd vele. Nem igazi tudós.

Az pedig nem valódi kutatás, hogy elfogadok bármit, csak azért, mert szimpatikus gondolat, nézet. Semmit sem kell elutasítani (ha így lenne, még mindig a pusztán rohangálnánk), de készpénznek sem szabad venni.

2013. jún. 2. 11:34
 14/17 anonim ***** válasza:

Szerintem # 12 elég jól kielemzett téged.Tényleg két kérdésed volt(tudat alatt)mert a mások megkérdőjelezése előtt mindig az ember saját véleménye áll.Vagyis neked kialakult már egy véleményed,és nem tudod elképzelni hogy mások hogy gondolkozhatnak másként.Az hogy ennyire nem értesz egyet vele,ezt az állítását bizonyítja.

Az élet kezdetéről szólva pedig nyilván valóan az ember megjelenése utáni időről beszélt.Arról hogy hogyan fejlődött ki az ember gondolkodása és hogy egyáltalán hogy kezdett el logikusan gondolkodni(akkori agykapacitásának megfelelően)

A többiről:Pontosan ugyan ezt magyarázta feljebb,csak ködösebben(nagyon ködösen.Nem sértésként,de #12,mit szívtál?Nekem is kell!)

Amúgy csak mellékesen,honnan vannak a reptoidok?Úgy értem mik egyáltalán?Honnan kerültek elő,valami weboldalról vagy mi,elég sok viccet hallottam de nem tudom mi van velükXD

2013. jún. 2. 19:21
 15/17 A kérdező kommentje:

Mivel meg szerettem volna érteni, miért látnak maguk között különbséget, máshogy nehéz lett volna. De biztosan igazatok van, hisz ilyen fórumokon mindenki ismeri a másikat.

A logikos gondolkodás pedig nem akkor kezdődött, amikor az ember imádni kezdett egy magasabb rendű lényt.

2013. jún. 2. 20:24
 16/17 A kérdező kommentje:
*logikus
2013. jún. 2. 20:26
 17/17 A kérdező kommentje:

Reptoid = hüllő humanoid

Röviden, néhány paleontológus és biológus eljátszott a gondolottal, hogy mi lett volna, ha a dinoszauruszok nem halnak ki. Ebben a világban pedig hova jutott volna a Troodon (az egyik legnagyobb agyú dinoszaurusz). Ill. tehát hogyan változhatott volna.

Megszületett a reptoid. Viszont elég sok kritika érte, mivel túl emberi lett. (Tehát mintha egy embert zöldre festettek volna és felnagyították a szemét.)

Aztán megjelentek már szinte mindenhol ebben a formában: V, Doctor who, youtube videók, David Icke.

2013. jún. 2. 20:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!