Kezdőoldal » Ezotéria » UFO észlelések » Miért írják tele a szkeptikuso...

Miért írják tele a szkeptikusok az ezotéria rovatot?

Figyelt kérdés
Számtalanszor olvasni itt, a válaszok túlnyomó többsége már egyre inkább olyan alacsony színvonalú, köszönhetően a trolloknak és a szkeptikusoknak, akik ilyen válaszokat adnak szinte minden értelmes, normális kérdésre, hogy ez biztosan nincsen, ufók sincsenek meg szellemek sem, ő ugyan nem olvasott semmitsem a szakirodalomban, de tudja hogy semmi sincsen. Vitatkozni sem lehet velük, mert állandóan normális vita helyett, amit ugye nem tudnak szakirodalom olvasás hiányában, csak ugyanazt ismételgetik hogy nincsen, de akkor miért járnak ide ? Miért válaszolnak ide ?
2012. jún. 22. 22:15
1 2 3 4 5
 31/41 anonim ***** válasza:

11:56

ezt én is így gondolom.

2012. jún. 23. 12:17
 32/41 anonim ***** válasza:
76%

Való igaz, sokan szórakozni járnak ide. Vannak olyanok is, akik osztani. Viszont aki normális hangnemben közli a mondandóját, még azt is hajlamosak az ezósok lepontozni, mivel sérti őket a másik véleménye. Igazság szerint nem is vélemény, inkább tény. A „szkeptikusok” lefektethetik itt bizonyítások egész sorát, akkor is tudatlannak, butának, szellemileg visszamaradottnak címzik. Lebegtetik a „szakirodalmukat” az ezósok, mindenféle kétségbevonható írást, aminek valóságalapja nincs, és a szkeptikus-szakirodalmat elvetik, begyöpösödöttnek, mesterségesen elbutítottnak tartják.

A tudományt tudományos szemléletű emberként én is régen egy „hitnek” tartottam, de több annál. Mivel a tudomány igazolni tud, míg a hitek többsége a látatlanban, igazolatlanban való meggyőződés logikai alapok nélkül.

2012. jún. 23. 12:22
 33/41 anonim ***** válasza:

"Lebegtetik a „szakirodalmukat” az ezósok, mindenféle kétségbevonható írást, aminek valóságalapja nincs, és a szkeptikus-szakirodalmat elvetik, begyöpösödöttnek, mesterségesen elbutítottnak tartják."

Nah akkor kapsz egy tükröt hátha megérted :)

Lebegtetik a „szakirodalmukat” a szkeptikusok, mindenféle kétségbevonható írást, aminek valóságalapja nincs, és a ezo-szakirodalmat elvetik, begyöpösödöttnek, mesterségesen elbutítottnak tartják. :D

"A tudományt tudományos szemléletű emberként én is régen egy „hitnek” tartottam, de több annál. Mivel a tudomány igazolni tud, míg a hitek többsége a látatlanban, igazolatlanban való meggyőződés logikai alapok nélkül."

Az "ezo" nem a hitről szó. Ezért mondom érdemes tájékozódni mielőtt ír az ember...

Megtapasztalás alapja a bizonyosság.

És végül attól, hogy neked nem megy, nem akarod elfogadni stb, még nem azt jelenti, hogy nem igaz. A gravitáció is működik annak ellenére, hogy nem látod és elsőre nem érted.

Csak az "ezot" azért nehezebb az átlagnak megérteni, mert itt önállóan kell gondolkodni és nem sablon verset felmondani. Remélem érthető

2012. jún. 23. 12:38
 34/41 anonim ***** válasza:
Én nem nagyon szoktam olvasni ezt a kategóriát, de ahogy az egyik hozzá szóló írta, a legtöbb kérdés komolytalan.
2012. jún. 23. 13:45
 35/41 anonim ***** válasza:
72%

„Nah akkor kapsz egy tükröt hátha megérted :)”

Te nem érted. A szkeptikus szakirodalom hiteles alapokon nyugszik. Az ezo viszont nem. A tapasztalás nem hiteles, mivel az érzékek vezetik, amik pedig megcsalnak. Sőt, ha nagyon akarsz valamiben hinni, az agyad bizonyítékokat kezd gyártani kínjában, hogy téged igazoljon. De a tudomány az agy izgazolás-gyártását felülírja, mivel ott nem kell ráállni a hittételre, mivel téves tapasztalás nélkül is „kézzel fogható” bizonyságot ad.

„Az "ezo" nem a hitről szó. Ezért mondom érdemes tájékozódni mielőtt ír az ember...”

Szerintem pont hogy a hitről szól. Mit szoktak mondani? Higgy, a vonzás törvényében, hogy működjön. Higgy a reikiben, hogy működjön, Higgy Istenben, hogy segítsen. És ha hisz is az ember, és valami jó történik, ráfogja, hogy biztos a „hite” miatt van, viszont ha rossz, a hitetlenségére, vagy démonokra, átkokra fogja, ami szintén hit.

„És végül attól, hogy neked nem megy, nem akarod elfogadni stb, még nem azt jelenti, hogy nem igaz.”

Az nem mehet, ami nem létezik, ha viszont reális lenne, elfogadnám. Mivel azonban nincs semmilyen reális, racionális, logikus, bizonyítható alapja, nem igaz. Ez a biztos.

2012. jún. 23. 18:39
 36/41 anonim ***** válasza:
Nem értetted meg, de sebaj a te döntésed.
2012. jún. 24. 11:13
 37/41 anonim ***** válasza:

Az is az "ezobol" ismert, hogy senkit sem lehet meggyözni (bövebben: Dale Carnegie). Tulajdonkeppen ne szomorkodjatok, hogy itt zavarkolodnak a "nem ezosok" (nem neveznem igazi szkeptikusnak öket, a miertröl korabban irtam), mert hatha egyszer csak valami felcsillan... (?)... ha megsem, nem erdekes, majd egyszer.

Pont ezert, inkabb üdvözöljük öket szeretettel a körünkben!

Hadd jegyezzem meg, hogy nagyon sok esetben eltussoljak a bizonyitekokat, amiröl vannak. Emellett nem minden megfoghato es bizonyithato. (Ahogy a levegö is van, pedig nem latod.) Az 1930-as evekben es meg korabban vegeztek kutatasokat a földsugarzasokrol, Nemeto-ban, erröl akkoriban könyvek jelentek meg, amiket sajnos nem adtak ki ujra.

Azon tul, hogy vak hit helyett tapasztalatok szüksegesek, eszembe jutott meg valami: minden "nem ezosnak" es "ezosnak" is javasolnam eleterajzokat olvasgatni, megismerni közelebbröl sikeres vagy elöbbre jutott embereket. De akar a környezetetekben is szetnezhettek, ahogy egy ember valtozik az evtizedek alatt: milyen volt, milyen lett? Mert egyre nyitottabbak az emberek, valahogy egyre inkabb az ezoteria fele nyitnak. Pl. van, aki az 1980-as evekben kiröhögte, ma homeopatiat szed es kinezilogushoz jar. Mert nincs olyan, hogy valaki "ezos" volt es "nem ezos" lett, de forditva - rengeteg.

(Mint irtam, fanatikusok ideig-oraig akadnak.) Ez persze nem bizonyitek az ezoteriara, csak egy elgondolkodtato dolog. Olvassatok regi bölcsesegeket, szelektaljatok, mi az, ami elöbbrevisz, ami nem.

Ezosoknak es nem ezosoknak sem javaslom a masikat kritizalni. Mindenki ott tart, ahol, majd elöbbrejut. Mint tudjuk, mindenkinek erdemes csak a sajat eletevel foglalkozni, es arra vonatkoztatni az öt ert hatasokat. Bekes es szeretetteljes vasarnap estet es jövö hetet!

ismet a 23-ai 22.59

(Bocs, h off, a kerdesre a valaszom az elsö hsz-ban, elsö oldalon szerepelt mar.)

2012. jún. 24. 18:11
 38/41 anonim ***** válasza:
Szkeptikus alkat vagyok, néha írok ide, ha van valami, idióta kérdés arra természetesen troll választ adok, de van itt jó pár elgondolkodtató kérdés is, azokon elgondolkodok és a troll énemet hanyagolva válaszolok. Jókat szoktam itt röhögni némelyik kérdésen, viszont tényleg van pár nagyon érdekes kérdés is. A legtöbben viszont CSAK trollkodni járnak ide, de nem csak ebbe a kategóriába...
2012. jún. 25. 04:30
 39/41 anonim ***** válasza:
Az a baj, hogy a szkeptikusok olyan gúnyolódó hangnemben teszik meg hozzászólásaikat, amelyek arra engednek következtetni, hogy nagyon buták, és csak kekeckedni akarnak, mert azok nem hozzászólások. A mai világban már elfogadott tény, illetve bizonyítási módszer az indirekt módon történő bizonyítás. Ez azt jelenti, hogy ha létezik valami jelenség, ami egyértelmű, de nem tudják bizonyítani annak létezhetőségét, akkor a nem létezhetőségét kell egyértelműen bizonyítani. Ha ezt nem tudják, akkor ott lehetőség áll fenn annak létezhetőségére.
2012. szept. 3. 12:01
 40/41 anonim ***** válasza:

Kérdező, meglepődnél, a szkeptikusok sokszor mennyivel többet olvastak az adott témáról, mint aki hisz benne.

Az olvasottak között érdekes módon semmi bizonyító erejű dolog nincs.

A trollok azért is trollkodnak, mert nem tudod nekik bebizonyítani, ami (tételezzük fel, valószínűleg) nincs és komolytalannak tartanak.

2012. okt. 22. 19:13
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!