Miert hiszik azt egyesek, ha nem tudnak valamirol, mert peldaul muveletlenek, akkor az nem is letezik?
Kedves kérdező, te hiszel a mátranováki fanyűvő létezésében?
Vagy akár a loch-nessi szörny, vagy a láthatatlanná tévő köpönyeg létezésében?
Hiszel a lélekvándorlásban? Na és a Biblia szerinti Isten létezésében?
Szerinted hány Isten van? Csak egy? Vagy a görög és római istenek is mind léteznek? Na és a hindu istenek?
Számos olyan dolog van, ami egyszerűen csak HIT kérdése, nem pedig műveltségé. A hite alapján megítélni más ember műveltségét meglehetős butaságra vall.
Szerintem itt sokan nem értették meg a kérdést.
Nem mondta azt a kérdező, hogy léteznek ufok, és aki ezt nem hiszi, az műveletlen. Mégis úgy tűnik, hogy több hozzászóló ezzel a ki sem mondott kijelentéssel vitatkozik.
Én úgy szoktam kezelni a bizonyítatlan dolgokat, hogy különböző valószínűségeket rendelek hozzájuk, illetve józan ésszel vagy tudományos szemmel adok rá reális magyarázatot. De a legritkább esetben mondom azt valamire, hogy biztosan nem létezik, vagy nem fog a jövőben létezni.
Amit ki nem állhatok, amikor valaki teljes magabiztossággal mondja bizonytalan vagy kevéssé ismert dolgokra, hogy az biztosan úgy van vagy biztosan nincs úgy. Az olyanok borzasztó szűklátókörűek. Persze a saját kis világukban úgy is jól elvannak, de ha mindenki olyan lenne, akkor még a kőbaltánál sem tartanánk.
Kár ezt így lesarkítani. Ha a kérdésed arra irányul, hogy az UFO-szkeptikusok hülyék, mert azért nem hisznek benne, mert nem láttak, akkor elárulom: minden normális ember lát esélyt arra, hogy a mi Föld bolygónkon kívül máshol is létezzen élet, pusztán nem tekinthetjük bizonyítéknak azt, hogy egyesek telefossák mindenféle reptoid ökörséggel az internetet.
Nem hiszem, hogy az ufók abban a formában léteznének, ahogy a "hívek" hangoztatják, azonban nem vetem el a lehetőségét annak, hogy máshol is legyen élet.
13:00:
Kategória: Ezotéria > UFO észlelések
ma 09:21
Fénysebesség se lenne elég egy ekkora világegyetemben, valami alternatíva kell.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!