Kezdőoldal » Ezotéria » UFO észlelések » Ki hisz az álom fejtésben?

Ki hisz az álom fejtésben?

Figyelt kérdés
Ki hisz az álom fejtésben,és ki mit tapasztalt-e témakörben?

2012. jún. 3. 00:09
 1/4 anonim ***** válasza:
Egy ideig nézegettem a könyvekben(Krudy...) mit jelentenek az álmaim, de egy se lett úgy, ahogy le volt írva. Azt azért gondolom, hogy valamit jelentenek az álmok, de már nem kutakodok utánuk.
2012. jún. 3. 10:02
 2/4 quetzalcoatl válasza:

Az álmok jelentésének fontosságában a hivatalos és nem hivatalos irány is "hisz". Sokat elárulhat az álmod arról, hogy mi nyomaszt, mit szeretnél, mitől félsz, stb. Lehet hogy éber állapotban nem is gondolsz ezekre a dolgokra, de a tudatalattid igen. Ezért jó beszélgetni az álmokról valakivel. És ezért ilyen népszerű a téma a XXI. században is. :) Eddig tartott a hivatalos magyarázatom.

Két álmom van, ami meghatározó volt, de ezek már tényleg ezotéria téma. :) Az egyikben, (kb. 6 évvel ezelőtt) volt azt álmodtam, hogy Pesten vagyok, és egy soksávos úton kacskaringózva egy kis autót vezet valami őrült. Baleset, felborult kamion, és az autók rohantak bele. Robbanások, vörös volt a környezet a lángotól, az útpadkáról úgy húztam félre egy osztálytársamat. Másnap amúgy tényleg voltunk Pesten valamiért egy csoporttal a suliból, elmeséltem nekik az álmot útközben fölfelé. Visszajövetelkor már bőven útban hazafelé, hatalmas kocsisor kígyózott előttünk. A sofőr aztán kapta az infót hogy ütközés volt, fölborult és elfordult egy kamion, és 3an belehajtottak. Szerencsére nem volt halálos áldozat. (az álmomban nem láttam halottat, de tuti lett volna olyan esetben). - Elég furcsán néztek rám a barátaim akkor. Én meg megijedtem.

A másik ilyen álmom fél éve volt kb. A volt barátnőm volt benne, és furcs színek, illat, hangulat. 4-5 nappal később írtam a lánynak -még jóban vagyunk, a kapcsolat barátilag bomlott fel- és kérdeztem tőle hogy nem történ-e vele valami pár napja, mondjuk esetleg pasi ügy. Teljesen le volt döbbenve, hogy kérdem, mert összejött valakivel, és pont 4-5 napja. Még senkinek sem mondta el, meg is írtam neki h megálmodtam, mikor kérdezte, hogy honnan tudom. Pedig alapvetően szkeptikus vagyok, de ezek szerinted/szerintetek véletlenek voltak? Veled/mással esetleg hasonló történet?

24/F

2012. jún. 3. 22:04
 3/4 A kérdező kommentje:
Hát velem ilyesmi még nem fordult elő,de olyan sok furcsaságot álmodtam már,ami annyira élethű volt,hogy néha azt hittem valóság,és 1x álmomban meg akartam csípni magam,és arra keltem fel,hogy fájt:),és hozzá se értem magamhoz:D
2012. jún. 6. 23:13
 4/4 anonim ***** válasza:
Én hiszek benne hogy az álmok sok mindent elmondanak, és ilyen szempontból meg lehet fejteni őket. De az a tapasztalatom hogy ez sokkal inkább pszichológiailag értendő mint sem spirituálisan. Sokan tévesen azt hiszik hogy az álmok a jövőt mutatják meg, pedig ez igen ritka, és ha így van azt sem kell úgy venni mintha az ember valamiféle látó lenne, sokkal inkább arra fogom ezt hogy ha valakinek jó az intuíciós készsége, akkor nagyobb eséllyel álmodik meg olyat, aminek a bekövetkeztére nagy a valószínűség. Egyébként az álmok önmagukban azt mutatják meg, hogy milyen lelki állapotban vagyunk éppen, és ha sikeresen fejtjük meg őket, tisztábban láthatunk utána, mint az ébren tapasztalt sok zavaros, és egymásnak ellentmondó gondolattól, mert az álmok mindig a valós érzelmeinket mutatják, abba mi nem igazán tudunk beleszólni. És a haszna is ebben rejtőzik, mert ugye ha tudjuk hogy mik a valós érzéseink valamivel kapcsolatban, akkor azt is könnyebben kitalálhatjuk, mit kell tennünk ahhoz hogy kilépjünk avagy maradjunk ebben az állapotban. A veszélyek meg csak abban gyökereznek hogy sokan tévesen értelmezik a dolgokat, ha nem is rossz szándékból, de álomfejtésben is van olyan ember, aki hiteles információkat ad, és van aki nem. Ha egyszer valami alapján megfejted egy saját álmod, azt tudni fogod, érezni fogod, hogy igen, ezt akarta nekem elmondani ez az álom, és ha ilyen történik, akkor akármi a forrás aminek segítségével megfejtetted, az később is hasznos lesz, míg egy egy, a témában felkapott író, nem biztos hogy ugyan így tudja miről beszél. Én ismerek egy hölgyet, aki nem foglalkozott szinte soha ezoterikus dolgokkal, és orvosilag sem foglalkozott az álmokkal, viszont kiskora óta foglalkozik mint magánszemély, hobbiként az álmokkal és az álomfejtéssel. Én mikor először vettem alapul az ő tudását, már akkor rájöttem hogy nem a levegőbe beszél. Tudniillik, lehetett hozzá beküldeni egy álmot, amit ingyen megfejtett nekünk. Én elejétől a végéig elolvastam a honlapját, és mikor elkezdtem írni neki az e-mail-t az álmomról, a második mondatnál már tudtam hogy miről szólt valójában az álom, méghozzá az ő honlapján található segítséget felhasználva. Kíváncsiságból elküldtem neki azt az álmot, és kb szóról szóra ugyanazt a megfejtést küldte vissza nekem amit én is kihoztam a dologból. Az hogy ugyanabból informálódtam mint ő, azért nem jó kifogás erre, mert az álmom eléggé speciális volt, és nehéz lett volna ugyanazt összeállítania, még ha a forrás mindkettőnknél ugyan az is volt.
2012. jún. 17. 14:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!