Hogy kell kiszámolni hogy hány darab földönkívüli civilizáció létezik a mi galaxisunkban és hány az univerzumban?
XDDDDDDDDDDDDDDDD ez kész :D:D:D:D kösz jól indul a napom :D:D:D
És ezt honnan tudod ilyen pontosan, hogy 356205 olyan faj él? :D:D:D Ezt tudod le szokták kerekíteni, ilyet nem írunk! Ezzel az erővel a tizedesjegyeket is odaírhattad volna :P Ilyenkor azt írják, hogy kb. 350000 mondjuk :D
„91856622445342107660 élő mikroorganizmus törzs” 91 trilliárd ahhhhha hát figy sok csillag van a galaxisban de ennyi azért nincs :D
Am meg még egyszer mondom: a Drake-egyenlet már szart se ér, a faktorok értékét utoljára 1961-ben tippelték meg, azóta nem frissítették a dolgot, mivel nem látták értélmét. Úgyse lehet számolni vele.
És amit itt beírtatok, az csak a legalapabb Drake-egyenlet, ráadásul 1961-es adatokkal... de számolgass csak :D:D:D:D
"Köszi kiszámoltam. 356205 olyan alapfokú intelligenciával rendelkező faj él a mi galaxisunkban, 6554880 közép intelligenciás faj (mint amilyen mi is), 911425430 szuper intelligens, 91856622445342107660 élő mikroorganizmus törzs és 524877041 állat."
O.o
Szerintem egy kicsit hibásak a számításaid...
91 trillió? tudod, hogy mennyi az? És nem tudom, hogy hogyan tudtad ezt kiszámítani ezek nélkül:
1. lakható bolygók száma a galaxisunkban
2. átlagosan hány bolygón van élet 100-ból (vagy más arány)
2. ezek milyen fajok
Mivel ezek közül egyet sem ismerünk, ezért elég nehéz lenne még becsült értéket is mondani. Azt meg lehetetlen megmondani, hogy az univerzumban milyen gyakori az élet, mivel nem ismerjük az univerzum méreteit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!