Kezdőoldal » Ezotéria » UFO észlelések » Hogy kell kiszámolni hogy...

Hogy kell kiszámolni hogy hány darab földönkívüli civilizáció létezik a mi galaxisunkban és hány az univerzumban?

Figyelt kérdés
Valahol olvastam hogy matematikusok már egyszer kiszámolták de már nem emlékszem hogy hogyan.
2011. júl. 19. 11:16
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
Oké értem. Bocs,csak azt hittem,hogy Te esetleg tudsz erről többet is. Én még ennyit se tudtam,szal nézd el,hogy ilyen kíváncsi vagyok! :)
2011. júl. 19. 12:17
 12/31 anonim ***** válasza:

Szerintem a Drake formulára gondolsz:

[link]

2011. júl. 19. 12:18
 13/31 A kérdező kommentje:

Köszi Adrienn így már minden világos:

R* = 10/év (10 csillag keletkezik évente)

fp = 0,5 (a csillagok felének lesznek bolygói)

ne = 2 (csillagonként 2 bolygó lesz lakható)

fl = 1 (mindegyik lakható bolygón ki fog alakulni az élet)

fi = 0,01 (ezek közül minden századik lesz intelligens)

fc = 0,01 (ezek közül minden századik lesz kommunikációra képes)

L = 10 000 év (a civilizáció élettartama)

2011. júl. 19. 12:25
 14/31 Five Star ***** válasza:
Jaja a Drake-formulára gondolsz szerintem is, de azt jó, ha tudod, hogy mára már elavult, mert újabb és újabb faktorokat kellett belevenni, illetve a faktorok nagy részének nem tudjuk a pontos értékét, csak egy tipp... és így nem nagyon van értelme. Nem igazán használják már.
2011. júl. 19. 12:26
 15/31 anonim ***** válasza:

Szívesen :)

Sajnos tényleg túl sok benne a becsült adat, és a becsléseknek sem nagyon van alapja, inkább "tippelésnek" kéne hívni

2011. júl. 19. 12:34
 16/31 A kérdező kommentje:
Nem baj Adrienn ezek az adatok rossz tippek mert túl keveset tippeltek! Én úgy érzem az eredményt meg kéne szorozni vagy 6000-rel! És az én megérzésem eddig még sose csalt elhiheted!
2011. júl. 19. 12:38
 17/31 Five Star ***** válasza:
Hát eddig minden faktorról eddig inkább az derült ki, hogy jóval kisebb, mint az eredetileg tippelt érték :)
2011. júl. 19. 12:40
 18/31 A kérdező kommentje:
Nem derülhet ki semmi amíg nem tudunk semmit.
2011. júl. 19. 12:40
 19/31 anonim ***** válasza:

Szerinted, ha szondákat küldenénk mindenfelé, akkor mikorra küldenének vissza jeleket? Több tízezer év múlva.

Amúgy valószínűleg a mi környezetünkben elég ritka az élet.

De lehet, hogy valahol máshol gyakrabban is van élet. De arra ne számíts, hogy minden 100. bolygón, ahol van élet, ott van értelmes élet is.

2011. júl. 19. 14:02
 20/31 anonim ***** válasza:
Igazad van utolsó. A miénk se értelmes élet, ettől már csak értelmesebb lehet máshol.
2011. júl. 19. 14:35
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!