Szerintetek mit láttunk?
Figyelt kérdés
Egy helyben állt néhány percig biztos. Haverral próbáltuk kitalálni melyik csillag lehet. Kerestük csillagász programban is, aztán mivel nem találtuk, kimentem az erkélyre megnézni még egyszer, és míg kerestem a viszonyítási pontot, egyszer csak hirtelen elindult. Erős sárga fénye volt míg egy helyben állt, azért is keltette fel a figyelmünket. Miután közelebb ért láthattuk hogy 3 fényforrás van rajta, hasonlóan egy repülőhöz. Az elején egy vörös a háromszög két szélén pedig egy egy erős sárga. Elég alacsony szállt. Hangot nem hallottunk Aztán kiment a látókörünkből. Szerintetek mi lehetett. Valaki esetleg szintén látta. Ma 22:15 körül, Az Aldebaran csillag körül indult, Az orion öv alatt haladt el a sirius irányába. Köszi a válaszokat.2011. márc. 8. 22:55
11/13 Csurmi válasza:
Ez furi. Én is tegnapelőtt láttam egy csillagot, (bocs fogalmam sincs az övekről sem a csillagászatról,) az égen, nagyon közelinek tűnt, autóból láttam, majd úgy a látószögemben 40al arrébbment, nem láttam se csíkot, semmit, csak egyik pillanatban itt a másikban ott, majd 5 perc múlva eltűnt teljesen. Olyan volt mint egy csillag, csak nem annyira fehér, egy picit sárgásabb, és sokkal közelebbinek tűnt mint egy csillag.
12/13 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat. Nem hiszem hogy az ISS-volt mert az nem tud egy helyben állni. Szerintem.Mert elősször mi is gondoltunk rá, de haver épp előző nap nézte meg obszervatóriumban milyen szépen megy az égen. De javítsatok ki. Kedves utolsó mikro láttad amit láttál, ésaz országban merrre jártál akkor? Én gödöllőn az időt pedig beírtam :)
2011. márc. 10. 18:41
13/13 Csurmi válasza:
Pécsett és este 6-7 körül lehetett valamikor. Amikor hazaértem meséltem a férjemnek is, meg akartuk nézni, de sehol semmi. És még annyi hogy valamiféle villanás is volt, mintha egy felhő mögött villant volna valami. Felhőt se előtte se utána nem láttam. Mindegy, furi volt! Azért néztem itt körül, hátha valaki látott valamit aznap...Igazából akkor nem is izgatott a dolog csak most.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!