Kezdőoldal » Ezotéria » UFO észlelések » Lehetséges hogy megfejtettem...

Lehetséges hogy megfejtettem a furcsa fényjelenség titkát? (Bővebben lent. )

2010. nov. 14. 12:35
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
diator: ez tényleg érdekes, köszönöm, hogy leírtad! :) akkor ezek szerint a fenti véleményem helytelen, de fény derült a jelenség titkára. (nincs is titkára.)
2010. nov. 14. 13:19
 12/19 anonim ***** válasza:
100%
igen teljes mértékben, mindjárt írok még róla dolgokat :) csak ahhoz még olvasnom kell egy kicsit :)
2010. nov. 14. 13:20
 13/19 anonim ***** válasza:
100%

A téli égen szabad szemmel is megfigyelhető vörös szuperóriás csillag közel 15%-ot zsugorodott az elmúlt 15 évben. Szakemberek szerint nem kizárt, hogy összehúzódása szupernóvaként történő felrobbanáshoz vezet.A téli égbolt sokak szerint legszebb csillagképe, az Orion bal felső "sarkát" (az égi vadász vállát) egy vöröses csillag, a Betelgeuse jelöli ki. Az égitest egy tőlünk 640 fényévre lévő, élete vége felé közeledő, Napunknál 15-20-szor nagyobb tömegű vörös szuperóriás csillag. Az átmérője alapján a Világegyetem legnagyobb ismert csillaga: ha a Nap helyére raknánk, felszíne nagyjából a Jupiter pályájánál húzódna.

Charles Townes (University of California, Berkeley) és kollégái a csillagot több nagy felbontóképességű műszerrel vizsgálták. Egyik céljuk a csillag pontos méretének meghatározása volt. A több távcső összekapcsolásával kialakított interferométerek segítségével egyes távoli csillagok nem pontszerűnek, hanem apró korongnak mutatkoznak. Azonban a méréshez használt különféle hullámhosszak és módszerek függvényében korábban eltérő méreteket határoztak meg a Betelgesuse esetében.

Egyébként azok a piros és kék fények amiket látattok az mind a csillagból származik, ki dobja magából az anyagokat amelyek vagy kék vagy élénk piros színűek. Érdekesség képen a csillag folyamatosan zsugorodik ami meg lepő hiszen még most is a legnagyobb csillagnak látszik az égen, más részről pedig ha ezt a csillagot közvetlen a napunk mellé raknánk akkor egészen a Jupiter mellet kötne ki olyan hatalmas, de ha ez a bolygó kb 600 fényévre van tőlünk és ha ez a bolygó felrobban akkor ez a mi bolygónknak nem lesz káros .

2010. nov. 14. 13:26
 14/19 anonim ***** válasza:
100%
Na rejtvény meg oldva remélem mindenkinek ki elégítettem a vágyát :) ha van kérdés írjatok.
2010. nov. 14. 13:28
 15/19 anonim ***** válasza:

Kicsit besegítettem Diatornak, Saten ellen:))

Csak, h ne sírjon már a szád, mindig panaszkodsz a pontod miatt, hát tessék:)

2010. nov. 14. 13:58
 16/19 anonim ***** válasza:
most én is felpontoztalak, végig :D
2010. nov. 14. 14:07
 17/19 anonim ***** válasza:
100%
Huu de köszönöm :) ez az :) Na Saten húzd fel a gatyádat :)
2010. nov. 14. 14:11
 18/19 anonim ***** válasza:
Diator! Minden válaszodra ment a zöld kacsó. Én is olvasgattam e csillagról, de sok keresést megelőzött a válaszod. Mondjuk azt, hogy mekkora. Remélem a %-od fog felfelé emelkedni, mert élmény volt minden mondatodat olvasni.
2010. nov. 14. 15:08
 19/19 anonim ***** válasza:
100%
Kösz utolsó.
2010. nov. 14. 20:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!