Miért félek otthon a házban és miért van olyan rossz légkör?
Pár éve nagymamám házába költöztünk és azóta mindig félek, főleg éjszaka. Olyan rossz a légkör a házban mintha nem volnánk egyedül. Anyámmal élünk ott ketten, de ő az emeleti szobában alszik én a földszinten és így kissé para, mert ha tegyük fel valami történne nem is tudnék szólni neki mert onnan fentről nem hallaná meg úgysem. A szoba ahol alszom különösen nyomasztó valamiért. Elég rossz érzés tölt el mindig ha ott vagyok és a macskám is kerüli a szobát valamiért. Az is furcsa, hogy mióta ott lakunk egy csomó új betegség alakult ki nálunk, nálam, pl. asztma, magas vérnyomás, amik korábban nem voltak. anyám is magas vérnyomásos lett, korábban sosem volt gond a vérnyomásával és úgy általánosságban elmondható, hogy elég sok balszerencse ért minket az ideköltözésünk óta Anyám pl. nem rég elvesztette a munkáját, stb.
Kint az udvaron olyan furcsák a fák olyan abnormálisan vannak nőve. Az egész helynek olyan baljós légköre van. Előttünk nagyszüleim laktak a házban kb. 40 évig és nem tudok róla, hogy valami furcsaság történt volna a házban. Haláleset sem volt. Akkor mégis mi lehet ez amit érzek?
11-es, persze, de legalább ezt most már tudom, azt hittem eddig szándékos a név, mert troll vagy xd
Szóval, démonok biztos nem lehetnek?
Nagyon sok olyan ház van, ahol csak amiatt nyomasztó a légkör, mert mondjuk nem jó az ablakok, szobák elhelyezkedése, vagy mert dohosak, penészesek a falak ("asztma"). Lehet, hogy alapból paranoiás is vagy, mivel ahogy említetted is, részben a saját képzeteid miatt félsz ("ha tegyük fel valami történne…"). Emiatt nem tartom kizártnak azt sem, hogy az adrenalinszinted magasabb lehet, ami szépen feltolta a vérnyomásodat is.
Számomra sokkal furcsább az, hogy a kifejtésed alapján valamilyen természetfeletti dologra gyanakszol.
Esetleg mostanában láttál valamilyen fényt az égen, ami szokatlanul mozgott?
Talán éreztél erős fejfájást vagy migrént?
Tapasztaltál olyan jellegű fülzúgást, fülcsengést, mintha az csak a saját fejedben történne, és közben úgy érzed, mintha a külvilág teljesen elnémulna?
Észleltél valamilyen megmagyarázhatatlan irritációt vagy orrvérzést?
A ház körül több állatnál is tapasztaltál szokatlan viselkedést?
Volt-e eszméletvesztésed, esetleg vesztetted-e el már többször az időérzékedet?
Volt olyan érzésed, hogy elveszted a kontrollt a saját tested felett?
Esetleg tapasztaltál valamilyen gyerekcsínyszerű dolgot? (pl. megmagyarázhatatlan rendetlenség, használati tárgyaid szokatlan elhelyezkedése valamelyik szobában, vagy bizonyos dolgok eltűnése a házból, de betörésnek semmi nyoma)
Mert az ilyen jellegű események tömeges megjelenésére már inkább mondanám azt, hogy elgondolkodtató…
Nem tudom srácok és Kérdező. Sok minden lehet.
Az is lehet, hogy csak simán nem tetszik a hely. Emlékszem én anno általános iskola végén jártam egy matektanárhoz a város egy másik lakótelepére matematikát gyakorolni. Nem is ez a lényeg, hanem az, hogy én azon a helyen nem tudtam volna élni, mert az egész környék nyomasztó volt, az utcák, a házak elhelyezkedése, de még a növényzet is rátett, tehát valahogy az egész környezet nem volt jó, nem éreztem ott jól magam, sok volt az árnyék is. Még napsütéses októberi napokon se volt jó ott lenni.
Nem tudom pontosan miért, de egyszerűen nem volt jó az a hely.
Van ilyen, bizonyos helyeken nem tudnék lakni valamiért.
Bár vannak furcsa dolgok. Egyszer emlékszem, hogy az egyetemen vizsgaidőszak volt, otthon voltam és tanultam. Napfényes januári nap volt, azt hiszem épp levizsgáztam valamiből, hazajöttem és mászkáltam picit a lakásban, hogy kieresszem a gőzt. Mivel vizsgaidőszak volt, a szobámban nem nagyon volt idő port törölni és a fényképezőgépem dobozán állt a por, de nem is ez az érdekes. A dobozon a porban tisztán egy furcsa kis kéznyom rajzolódott ki, három ujjal. Nem mondom, hogy ez biztosan egy nem emberi lény kéznyoma volt, de elég furcsa, mert nem fogdostam a szekrényen lévő cuccaimat így külön jelleggel és a fényképezőgémet se forgattam a vizsgaidőszak közepén. Hozzátenném, hogy a szobámban sosem szerettem túlzottan aludni, volt, hogy ott aludva olyan álmom volt, hogy a szürke idegennek nevezett lény bámul a képembe valami sötét helyen, miközben háton fekszem. Persze rögtön felriadtam, szerencsére nem volt ott semmi, de az álom a frászt hozta a rám, pedig akkoriban nem is foglalkoztam az ufo/idegen lény témával. Persze az agy csinál fura dolgokat.
"Tapasztaltál olyan jellegű fülzúgást, fülcsengést, mintha az csak a saját fejedben történne, és közben úgy érzed, mintha a külvilág teljesen elnémulna?"
Érdekes amiket írtál, mert fülzúgás szokott lenni elég gyakran, inkább amolyan fülcsengésnek mondanám ami mintha a fejemben lenne és a külvilág hangja is eltompul olyankor.
Macskáink vannak, ők amolyan kinti-benti macskák, de többnyire a házban vannak főleg így télen. Ők szoktak néha furcsán viselkedni pl. van hogy indokolatlanul idegesek, nyugtalanok a házban. Talán mintha félnének is.
Azért gondoltam természetfeletti dologra, mert gyerekkorom óta valamiért nagyon foglalkoztat engem ez a téma és egy rokonomnak volt is egy furcsa élménye amit ő földönkívüli eredetűnek vélt és csak felnőtt koromban merte elmondani, mert nem akart rám ijeszteni, meg azt hitte bolondnak fogom nézni. Nekem konkrétan ilyen tapasztalásom nem volt, bár sokszor volt amolyan jelenlét érzetem mintha figyelnének a szobában pl. Persze lehet, hogy csak az agyam képzelgése volt nem több.
Ha rossz a légkör, szellőztess gyakrabban és azüntessed meg a rejtett penészfoltokat, dohosodási gócokat.
Ha csak félsz és nem teszel semmit a félelem ellen - akkor meg is érdemled.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!