"mindenki úgy emlékszik, hogy igazságos volt, pedig a saját korában kifejezetten negatív figura volt"
Általános suliban mindenki megtanulja, hogy ez azért volt mert az utána következő korszak nagyon kegyetlen volt.
Plusz jobban átlátták, hogy amit tett a nép érdekében volt.
"Elméletem szerint"
Nem kell konteó, köszi már meg lett fejtve 100 éve.
"és ezért az akkor még a mainál is mérföldekkel rasszistább magyarok mélységesen megvetették"
Sosem volt igazán megvetve.
Igazán szeretném tudni, hogy erről nilyen forrásod van.
"Hogy erről miért nem maradtak fenn források az utókornak?"
Igen amikor a Bibliából kitiltott nem kánon könyveket is találunk amit az egyház tűzzel- vassal próbált eltörölni, akkor erről biztos nem lenne egy írásos emlék sem.
Jó vicc, nem vesszük be.
"Olaszul pedig az igazságos így hangzik: giusto."
Igen, mindig is így volt.
Most megpróbálsz szavakat egybekeverni, mert hasonlóan hangzanak?
Konteós marhaság.
Idd ki vagy vidd ki megvan?
"A korban megszokott kackiás betűket így a modern kor kutatói nyilván így olvasták, nem pedig az erre hasonlító ufo szóként, amit valójában írtak."
Mátyás idejében volt szó az azonosítatlan repülő tárgyakra?
Adom!
De két probléma lenne.
Mutass bizonyítékot arra a szóra és arra is, hogy máshol is előfordul abbó a korból.
Másik probléma, hogy az ufo még mindig azonosítatlan repülő tárgy. Nem földönkívüli.
Kicsit későn jutott eszembe, ez a dalszöveg, ami a Mátyás király rajzfilmek elején hangzott el:
Magyar urak jőnek, Buda városába,
Vitéz, jó vajdájok János hívására,
Szépen összegyűlvén királyra szavazni,
Háromszor az égbe koronát feldobni.
Háromszor repült az korona az égbe,
Háromszor is szállt az Mátyás szép fejére.
Így lett az országnak jó vitéz vezére,
Így lett az magyarnak dicső fejedelme.
Milyen király volt Ő,
Íme bizonyságot,
Igaz tetteinek,
szép históriája.
Ha már ufó, kiemelném a szövegből a "repülő koronát", mint szimbólumot, ami szerintem még egy Ancient aliens c. dokumentum filmsorozatban is megállná a helyét. (Amúgy nem komolyan írtam.) :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!