Csak abban vagyunk biztosak, hogy itt a Földön van élet. A naprendszer többi bolygóján, sőt holdján az élet létezése se nem bizonyított, se nem cáfolt.
Egyre jobban úgy tűnik, hogy a Jupiter Európa, és a Szaturnusz Enceladus holdján létezik valamilyen élet, de a Marson még ma is kutatják, és a bolygó felszínén nemcsak hogy egykori hatalmas folyékony felszíni víztömegek nyomára bukkantak, hanem azt is tudjuk, hogy a felszín alatt még mindig van folyékony víz, sőt tudjuk, hogy szerves molekulák (nem élet, csak annak építőelemei) is vannak a bolygón. A Szaturnusz Titán holdja folyékony etán-, és metántavakkal rendelkezik, amelyek kutatások szerint (bár valamivel kevésbé hatékonyan), a vízhez hasonlóan oldják a szerves vegyületeket.
Vagyis igenis van esély arra, hogy már a naprendszerben sem egyedi az élet (egyébként logikus is, hiszen ugyanazokból az anyagokból épül fel a naprendszer), hanem más bolygón, sőt holdakon is létezik.
#9 Tökéletesen elfogadom, én is inkább érdeklődő vagyok a témában egyáltalán nem szakértő, így elismerem, hogy benne lehet a pakliban, hogy valamit rosszul tudok, de tudnál segíteni, hogy miben tévedtem?
Egyrészt ha állítunk valamit érdemes indokolni, másrészt tényleg érdekel, hogy miben írtam butaságot, és hogy lenne helyes a válaszom. Nemcsak nekem lenne hasznos, hogy nem csak a helytelen információ van itt a válaszok között, hanem ennek javítása is, így biztos nem hülyeséget jegyeznek meg az esetleges idetévedők.
Köszönöm visszajelzésed!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!