Ti hisztek abban hogy a gyerekek látják a szellemeket? Valakinek tapasztalata ilyen téren?
Több kórkép esetén is lehet látni ilyen jelenségeket. Ez lehet skizofrénia, egyéb pszichózisok és pszichés betegségek...
Valódi szellemek nem léteznek, ahogy a lélek is egy bizonyos agyterület működéséhez köthető, ezáltal van öntudatod. Ma már a tudomány gyönyörűen bebizonyította ezeket és azt is, hogy a kisgyerekeknek annyira élénk a képzeletük, és náluk nincs kifejlődve az agyterületnek azon része ami még a képzeletet a valóságtól szét tudná választani, így egybe mosódik a kettő!
Felnőtt emberek esetén drog, kialvatlanság, és pszichés betegségek esetén történhet meg ilyen dolgok érzékelése. De ez még nem azt jelenti, hogy ezek az események rajtad vagy a kisgyermeken kívül történnek meg!
Ezek csupán saját belső világunk kivetülései az agyműködés bizonyos zavarának hatására!
Kisfiam lát szellemeket. Először csak egy nőt, de állítólag két férfi is társult hozzá. Csak sötétben járkálnak és általában a fiókban lévő dolgok érdeklik őket, ha jelen vannak. Elmondása szerint a szobájában és a fürdőben vannak csak jelen, a többi helyiségben nem találkozott velük.
Én egy gyökeret eresztett ember vagyok, de már nem tudom viccnek venni az egészet, mert bizony volt 1-2 olyan éjszaka, amikor felkapcsolódott a villany úgy, hogy mindenki aludt, láthatóan a gyerekem állandó feszültségben élt, egyedül nem mert otthon lenni. Most 11 éves, a női szellemet először 3 éve rajzolta le.
Átköltöztettem egy másik szobába, azóta vele alszom én is, hogy biztonságban érezze magát.
Nem tudom, mit csináljak, honnan kérjek segítséget. Nem beszélek erről senkinek, mert - ismerve az embereket - hülyének néznének. Valaki tud jó tanáccsal szolgálni?
25-es válaszoló vagyok.
A fiammal annak idején jártunk pszichológushoz. Nem mondtam el a tapasztalásait, kíváncsi voltam, hogy mit "talál" a pszichológus nála. Olyan okkal mentünk, hogy valamiért nem alszik éjszakánként a gyerek.
Amit megállapított:
Valami baj valóban van, de nem tudja, hogy mi. Az biztos, hogy épeszű a gyerek, és a szüleivel, a többi gyerekkel sincs baj. Tehát szeretetben él, minden megvan az egészséges testi és szellemi fejlődéséhez. Viszont minden rajza a rettegést tükrözte. Mi mást tudott ajánlani, mint azt, hogy legyen némi fény a szobában, majd "kinővi" a gyerek a rettegését.
Annak idején sokat beszélgettem vele ilyesmiről, nálunk kezdett téma lenni ez. Dokumentum filmeket is néztünk erről, átbeszéltük. Ha kellett párnacsatákat vívtunk a szellemekkel éjszaka, hogy utána "nevetve-sírva" ugyan, de el tudjon aludni, ne féljen attól, amit lát.
Hazudtam neki, hogy én megérzem a rossz szellemeket, és azokat akiket ő lát, nem érzem annak. Már ez megnyugtatta.
Idő közben apám meghalt. Ha vannak furcsa jelenségek a házban, megszólalok, hogy "Jól van apu, ne zörögjél". Nekünk ez a mindennapunk része lett, de a gyerekem legalább együtt tud élni ezzel, már évek óta nem retteg.
Ha reggel azt látom, hogy a párnája nem az ágyában van, akkor tudom, hogy éjszaka odadobta "valakihez".
Nem tudott volna senki segíteni rajta, ez biztos... :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!