Miért a nők félnek jobban?
21/30 anonim válasza:
Ez egyáltalán nincs így, a férfiak pontosan ugyanúgy félnek dolgoktól. Ez teljesen egyénfüggő, a félelem gyökere általában rossz tapasztalatok vagy az ismeretlentől való félelem. Az, hogy ki mitől fél, nemtől független dolog.
2010. máj. 25. 05:50
mástól félünk mi, és mástól félnek ők.
Mi közelebb maradtunk az ösztönös, érzelmes lényünkhöz,ők a racionalitás felé sodródtak, mivel az ő vállukon nyugodott a család fizikai létezésének fenntartásának terhe, viszont a legnagyobb mágusok férfiak voltak.
2010. máj. 27. 10:53
A nők és a férfiak agya másképp működik, ezért lehetséges mindez.
A férfiaknak az agy úgymond földhözragadt, racionális része a domináns, míg a nőknél az ellenkező, energiákat is észlelő rész. Ez magyarázza pl azt is hogy a nő úgy tájékozódik,hogy a rózsaszín háznál balra, a férfi meg úgy h a Kossuth sarkán balra..
2010. máj. 30. 16:52
hülyeség ez az általánosítás. Aki aztmondta h a nők okosabbak azis hülye. Én férfi vagyok és hiszek a természetfeletti dolgokban...ez nem 'nem' függő csak a nők talán fogékonyabbak ezekre a dolgokra. A nőknek jobb az egyensúlyérzékük, a szaglásuk és jobbak a megérzéseik. Míg a férfiak általánosságban okosabbak, jobbak a vezetésben és nagyobb a látóterük... ez csak néhány példa volt!
2010. jún. 27. 11:27
25/30 A kérdező kommentje:
egyáltalán nem okosabbak általánosságban a férfiak. Vizsgákon is a nők mennek át nagyobb arányban, gyorsabb a felfogásuk, és jobb tanulók is.
A munkahelyemen, átlagban a nők se perc alatt megértenek, majd megoldanak egy feladatot, míg a férfi tököl rajta...
A vezetés meg egy hülye általánosítás, az összes nő ismerősöm és én magam is teljesen jól vezetünk. Külföldön hamarabb találtam meg egy ismeretlen címet, mint férfitársaim, szal, ez egyénfüggő, csak a férfiak szeretik ráhúzni a nőkre hogy nem tudnak vezetni.
sokszor szokták mondani, de az alapvető különbség hogy egy férfi egyszerre egy feladatot tökéletesen, teljes erőbedobással teljesít, a nő meg egyszerre több dologgal foglalkozik, bár pont ezért a figyelem megosztásért kevesebb eredménnyel.
2010. jún. 28. 08:12
az pedig köztudott hogy a nők bénábban vezetnek...az h véletlen megtaláltál 1 címet és 1 bizonyos férfi nem az semmit nem jelent...
2010. jún. 29. 00:30
28/30 A kérdező kommentje:
de, jelent, mert tetszik vagy nem, jól vezetek.
Konkrétan férfi ismerőseim mondták, idézem "jobban vezetsz mint 5 férfi együtt". Tehát vannak ilyen nők is, bár ez már más téma.
kivételek vannak mindkét oldalon...
2010. jún. 30. 11:11
Szerintem genetikai dolog. A nők szerepe ősidőktől a gondoskodás, megóvás. És ezért sokkal jobbak az érzékszerveik. Intuitívabbak vagyunk. Van ugyebár a női megérzés. Valami jövőbeli rossz dolgot sejtesz és ha hallgatsz a belső hangra (nem a kis gonosz hangokra a fejedben, mert az már orvosi eset)akkor elkerülhetsz kisebb-nagyobb katasztrófákat. Ez az utódok megóvása miatt is fontos volt szerintem. Hormonális változásokra a szaglás is felerősödik (pl. terhesség) és még sorolhatnám. Szerintem ez az oka.
2010. júl. 30. 14:15
Kapcsolódó kérdések: