Kezdőoldal » Ezotéria » Természetfeletti lények » Az álomfogó mire jó?

Az álomfogó mire jó?

Figyelt kérdés
2010. máj. 11. 17:55
1 2 3 4 5
 21/41 anonim válasza:
100%
Na nekem is az volt,álomfogó a falon és rémálmaim lettekXD le is szedtem ,de gyorsan!
2010. máj. 11. 21:24
 22/41 anonim ***** válasza:
100%
Nekem volt ilyen a szobámba. Elötte mindenfélét álmodtam, és miután felraktam nem álmodtam többé semmit. Ezért levettem, mert már idegesített, de sajnos azóta sem jött álom, max 1 amire nagyon nehezemre esett visszaemlékezni.
2010. máj. 12. 16:35
 23/41 anonim ***** válasza:
76%
én sajnos nem álmodok semmit és ha állmodok is azt regel elfelejtem azért felejcsük el az álmainkat mert a lelkünk utazása közben születnek az állmok és a léleknek nincs fizikai tudatja és a lelkünk nem tárolja el az utazásának minden pontját :( az alvajárok pedig szellemek pedig más lelkek szálják meg és a ö tudatjábol merítik az álmukat és amikor vissza mész a testedbe elfelejted hogy mit álmotál szoval minek kell állomfogo amikor ha felkelsz elfelejted :D
2010. máj. 12. 20:22
 24/41 anonim ***** válasza:
47%
Agyhülyítő.
2010. máj. 13. 05:55
 25/41 anonim ***** válasza:
76%
Elvileg a rémálmokat, vagyis az azt okozó negatív "szellemeket, vagy jelenségeket", vagy ilyesmi megfogja. Nagyon szép, kicsit giccses ma már, de azt hiszem az indiánoknál már voltak hasonló tárgyak. Mindenesetre, akinek segített, szerintem csak azért, mert elhitte, hogy segíthet. Ez tudatalatti és a pszichológia is megmagyarázhatja. Ha valakinek ez kell a szép álmokhoz, ám legyen! Én életemben csak 2szer álmodtam rosszat. Amúgy én nem álomfogónak, hanem álomcsapdának hallottam. Ennyit kell róla tudnod!
2010. máj. 13. 09:37
 26/41 anonim válasza:
100%

Két magyarázat létezik. Ezek egyező alapról indulnak, de ki lehet válogatni a nekünk tetszőt:

Az álmaink kívülről érkeznek ...

1. A pókháló-szerű álomfogóban fennakadnak a rossz álmok, a középső lyukon csak a jó álmok jutnak át hozzánk.

2. Az álomfogó elcsípi nekünk éjszaka a jó álmokat, a rossz álmok a középső lyukon áthullanak, majd elégnek reggel a nap fényében.

Vagy így, vagy úgy, de az álomfogót gyermekek, újszülöttek ágya fölé szokás akasztani, hogy a rossz álmoktól, ártó szellemektől megvédjék őket.

Gyakran nemcsak a függőket díszítik tollakkal, gyöngyökkel, hanem magába a hálóba is bele kötnek átfúrt ásványokat, vagy kőből faragott állatfigurákat. A medve például az erő, a bátorság, a róka az ész, a ravaszság, a farkas a családi erény, a teknős a hosszú élet, a ló a kitartás totemállata.

2010. máj. 13. 13:23
 27/41 A kérdező kommentje:
Köszi :)
2010. máj. 13. 16:51
 28/41 anonim válasza:
100%
Az álomfogó arra való hogy befogja a rémálmaidat. Ha hiszel benne, használ. Ez mindennel igy van.
2010. máj. 13. 17:01
 29/41 anonim válasza:
100%

Az álomfogót ha kiteszed a fejed felé vagy párnád alá stb. akkor nem álmodsz rosszat, és elvileg nem lesznek "alvásproblémáid".

Nekem is van álomfogóm, amikor megvette anyukám akkor használt, de tesómmal szobát cseréltünk és nem tudom átrakni az álomfogót, és sokszor van, hogy nem tudok éjjel elaludni, vagy rosszat álmodok. amíg az előző szobában "laktam" nem nagyon volt ilyen.

2010. máj. 13. 20:27
 30/41 anonim ***** válasza:
Álom fogásra...
2010. máj. 14. 12:22
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!