Mi a véleményetek arról, hogy a tudósok a CERN-i berendezések segítségével egyértelműen bebizonyították, hogy szellemek nem léteznek?
Tudósok állították,még a vasúti közlekedés megindulása
előtt,hogy a vonaton ember nem utazhat,mert megőrül a "nagy"sebességtől. Ennyit érnek a "tudományos"tézisek.
... a Nagy Hadronütköztető mégsem veszi észre"
Szóval ha a Nagy Hadronütköztetőben nincsen detektálható szellem, akkor máshol sem a bolygón. Ok. xD
Akkor most mindenki nyugodjon le a p***ba :)
A Penrose-Hameroff elmélet Roger Penrose fizikus és Stuart Hameroff aneszteziológus közös elmélete, mely úgy képzeli el az emberi (és állati) agyat, mint egy kvantumszámítógépet és az elmélet szerint (ha jól értelmezem) a tudat fennmaradhat akár a fizikai test halála után is a kvantumösszefonódás jelensége miatt.
Az elmélet szerint pedig a tudatosság a sejtekben lévő mikrotubulusok szintjén van jelen, így gyakorlatilag már egy sejtre is jellemző valamilyen szintű tudatosság és az elmélet szerint, a tudat az univerzum alapszövetéhez kapcsolódik, a kvantum-összefonódás miatt, e miatt pedig gyakorlatilag mindannyian kapcsolódunk egymáshoz közvetve.
Na de kicsit messzire mentem, az elmélet lényege, hogy a tudat akár fenn is maradhat a fizikai test halála után...
Az elméletről itt találtam egy írást, ami nagyjából összefoglalja:
Kezdésképp pedig a wikin olvashattok az elmélet kidolgozókról is:
Mielőtt persze bárki nekem ugrana, ez egy elmélet én pedig nem vagyok fizikus és tudom, hogy ez még csak egy elmélet ezért kezelje mindenki helyén :)
ismét ugyanaz a téma:) szóval érdemes lenne többet foglalkozni a standard modellel és a termodinamikával, ami az egész univerzumban érvényes...
a lényeg: energia energiát nem tud "sűríteni". Az anyagi részben pedig nem az a lényeg, hogy a hadronütköztetőben van-e szellem, hanem az, hogy nem létezik olyan anyagi részecske, amiből a szellemek állhatnának és valszeg nem is fognak semmi ilyesmit találni, mert nagyjából már mindent megtaláltak, ami lehetne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!