Kezdőoldal » Ezotéria » Természetfeletti lények » Ha van isten miert kenyszerit...

Ha van isten miert kenyszerit minket arra hogy fizikai testben eljunk?

Figyelt kérdés
en nehezen akarom elhinni hogy beleegyeztem ebbe. ha van isten vagy barmi mas az engem tuti kenyszeritet hogy ideszulessek en ezt gondolom

2016. szept. 13. 15:28
1 2
 1/16 Anti Vicious ***** válasza:
50%
Na epp ezaz, amiert nemtudom, elfigadni, a klasszikus kereszteny isten kepet!! Mivel a francse kerte, hogy megszulessek, de azert, meg megis leszek buntetve, ha "bunos" eletet elek!
2016. szept. 13. 15:42
 2/16 anonim ***** válasza:
6%
Honnan vagy benne biztos hogy ez egy fizikai test? Mert azt érzed? Sokan mo dják éd hisznek is abban hogy eze egy számítógépes szimuláció és semmi sem valóságos amit látunk és hallunk.
2016. szept. 13. 16:25
 3/16 anonim ***** válasza:
50%
Morpheus, te vagy az?
2016. szept. 13. 17:08
 4/16 anonim ***** válasza:
Senki sem kényszerít rá, régen nekem is fizikai testem volt, de inkább a biológiai mellett döntöttem. Ha baj, hogy ide születtél költözz el!
2016. szept. 13. 17:42
 5/16 anonim ***** válasza:
Azt sem tudjuk, kényszerített-e. :D
2016. szept. 13. 17:51
 6/16 anonim ***** válasza:
100%

Te választottad. Sőt, a körülményeidet is te választottad.

De nem azért, hogy buli legyen itt a Földön, hanem azért, mert ezekre a körülményekre volt szükséged ahhoz, hogy fejlődni tudj. Sokáig én is nehezen értettem ezt meg. Csonka családban nőttem fel, az átlagostól rosszabb körülmények között. De túléltem, itt vagyok, már látom a feladataimat is és imádom az életem :) A béna körülményeket is imádom :)

2016. szept. 13. 18:22
 7/16 A kérdező kommentje:
en biztos vagyok benne hogy engem kenyszeritett amennyiben letezik ilyen felsobbrendubb intelligens leny egy biztos ehhez semmi joga nincs akarhogy is gondolkodom
2016. szept. 13. 18:24
 8/16 A kérdező kommentje:
akkor fejlodjon isten is szenvedjen vegig ő is egy eletet itt a foldon igy korrekt. am en meg mindig azt mondom engem kenyszeritett soha nem lennek olyan hulye hogy ilyet akarjak en magamtol
2016. szept. 13. 18:26
 9/16 anonim ***** válasza:
Akárhogy is gondolod, az igazság odaát van.
2016. szept. 13. 18:31
 10/16 anonim ***** válasza:

Még egy kicsit gondolkozol rajta kedves kérdező, eljutsz az úgynevezett gonosz problémájához. Más megfogalmazás szerint a rossz problémájához.

Isten végtelenül jó, mindentudó és mindenható. Definíciója szerint nem alkothatna semmi olyat ami rossz. De rossz létezik. Tehát Isten talán nem végtelenül jó és Ő döntötte el hogy legyen rossz a világban. Vagy Isten nem mindentudó és nem tud róla hogy van rossz a világban. Esetleg Isten nem mindenható és nem tudja megakadályozni a rosszat a világban. Vagy Isten nem is létezik.

Amit erre eddig védekezésül láttam az volt hogy mivel Isten a definíciója szerint tévedhetetlen, a rossz csak a mi értelmezési hibánk. Ezzel gyakorlatilag lepasszolták a problémát mert közlik hogy nem döntheted el hogy neked rossz-e valami. Ezt magyarul mellébeszélésnek nevezik, mivel egy tökéletes Isten szenvedés nélkül is elérné a célját, akármi is az velünk.

Ennek a védekezésnek különféle formái vannak, megpróbálják elmagyarázni a rossz szükségességét úgy mint morális fejlődéshez szükséges, esetleg büntetés, a szabad akarat miatt van, háttérből úgy is láthatatlanul segít az Isten stb.

A neten rengeteg Isten cáfolat és ellencáfolat van, de olyan nincs ami egyértelműen bizonyítaná hogy a világ a rossz ellenére egy végtelenül jó, mindentudó és mindenható Isten munkája lenne.

Hirtelen ezeket találtam cáfolatnak és védelemnek:

[link]

[link]

2016. szept. 13. 18:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!