Megholtjaink latnak vajon minket?
Ha megkérik Krisztust, vagy Istent (azaz a Mennyországba kerültek), szerintem, ha addig nem is volt módjuk látniuk a földi világot, megengedheti nekik, mert miért ne?
Viszont Isten, szerintem számukra, csak a jót mutatja a földi világból, másként pokollá válna a Paradicsom, aminek semmi értelme nem lenne. A Bibliában van szó angyalokról, nos ők úgy vélem láthatnak mindent, sőt, adott esetben, ha utasítást kapnak, be is avatkozhatnak. Viszont nekem, most nem tiszta, hogy az angyalok honnan lesznek, nem hinném, hogy bárkiből is csakúgy angyal lenne, a Biblia nem ezt tanítja.
Elvileg az utolsó ítélet napján testben fel is támadunk majd és lesznek, akik a Mennyben és lesznek, olyanok, akik a Pokolban folytathatják majd örök életű testbe zárva. Gyanítom, hogy akik a Pokolra fognak kerülni, ők nem is láthatják a földi világot, vagy csak a szörnyűségeket láthatják, majd belőle, de beavatkozni nem tudnak majd. Viszont ezt, csak én írom így le, de logikusnak tűnik.
Nem vagyok teológus, kérdezz meg egy lelkészt erről. Olvass utána a Bibliában.
Viszont, vannak élményeim, szerintem a halál után a lélek gyorsan távozik Istenhez, de közvetlenül előtte, vagy közben, vagy kicsivel utána, azaz "út közben", még akár üzenhet is a földön maradt szeretteinek. Szerintem ekkor sem látnak már minket és mi sem őket, egyszerűen a gondolatainkban jelenhetnek meg röviden a rövid üzeneteik. Egy elköszönés, jókívánság, hasonló. Ekkor szoktuk mondani, hogy megérezhetjük szeretteink halálát, még akkor is, ha távol vagyunk és nem tudunk róla (nem mindenkivel történik ez meg, de a szépirodalomban is van dokumentálva hasonló). Szerintem ez egyértelmű bizonyítéka a Mennyország létezésének és az örök életnek, amit a Szentírásban olvashatunk keresztényként (főleg azoknak, akik ezt átélik).
Egyébként én konzervatív keresztény vagyok (a karizmatikus kereszténység is távol áll tőlem, az Atyában, Fiúban és a Szentlélekben hiszek és semmiféle Szenet Szellemben, vagy hasonlóban), nem érdekelnek az ezoterikus témák és nem hiszek a "szellemhistóriákban". Isten mindenkinek megadja az örök életet, éppen ezért nem is maradnak/maradhatnak itt lelkek a földi életben.
4.: "Aki meghal az nem tud már megjelenni."
OK, de ez utolsó ítéletkor mindenki feltámad és testben támad fel, nem csak lélekben és meg is fog jelenni Isten színe előtt.
36%
Nagyon erzekletes a hitvilagod
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!