Mit csináljak, ha a szüleim annyira egyszerű emberek, hogy bármit elhisznek, amit a tv-ben/interneten látnak, olvasnak?
Legutóbbi példa: valami ezo tv-s sarlatán kiadott egy értelemszerűen nem hivatalos és nem is tudományos megfigyelésekre alapozott cikket arról, hogy milyen kevés sót fogyasztunk és nem szabad hinni azoknak a pletykáknak, hogy veszélyes a túlzott sófogyasztás. Ennek eredményeként engem is voltak szívesek tájékoztatni, hogy minden, amit az egyetemen tanultam hülyeség (harmadéves vagyok orvosin), édesanyám ehetetlenül sósra ízesítette a levest.
Ez csak egy példa, de ehhez hasonló számtalan van, főleg egészségügyi témában. Bármit tanulok, azt ők hasonló cikkekre hivatkozva cáfolják meg. Mit tegyek ilyenkor? Borzasztó kellemetlen, mert mások előtt is előadják a legnagyobb baromságot is, párom édesanyjának is megmondták már a tutit (30 éve praktizál...), én meg nagyon szégyellem magam, hogy ilyen könnyen befolyásolható szüleim vannak...
Semmit nem tudsz csinálni, a felnőttek nagyon makacsok és nem fognak változni.Saját véleményüket tartják a szent igazságnak és mindenki más hülye.
Elengeded a füled mellett, nem foglalkozol vele mit beszélnek.Csinálsz magadnak kaját és ennyi.
http://www.gyakorikerdesek.hu/egeszseg__betegsegek__7709457-..
Tessék, itt egy kis gyöngyszem, hogy tudd, mikre kell felkészülnöd.:-) A szüleid a fasorban nincsenek 44%-os válaszolóhoz képest. Tudom, hogy ez nem vigasz, de talán felvidít.:-)
Esetleg megpróbálhatod érthető, laikus nyelven elmondani nekik, milyen kritériumok, vizsgálatok stb. szükségesek ahhoz, hogy egy állítás megalapozottnak legyen tekinthető az orvostudományban, és a "brit tudósok megállapították" kezdetű érvelés, 15 ember kontrollcsoport nélküli megfigyelése alapján nem igazán felel meg a követelményeknek.
Pacsi! A helyzet ugyanez!!!
Másodéves orvosis vagyok, de amit én tanulok az egy nagy baromság, mert a Kiskegyedben mást írtak.
Fogadd el, nem tudsz mást csinálni... Csak újabb és újabb veszekedéseket szül a dolog.
az én faterom is elhiszi ezeket, és fogyitablettát meg miegymást akart rendelni, mert a tv shopban ezt látta.
meg olvas valamit neten, és mindent elhisz.
ez a rendelős dolgoknál elég veszélyes, ha van is jövedelme, amiből rendelgessen.
de sokszor azzal fogad, mikor hazaérek munkából, hogy xy meghalt (híres embereke), mert ő ezt olvasta facebook-on.
100x elmondtuk már neki, hogy nem kell mindent elhinni.
tulajdonképpen amíg a megélhetésüket nem veszélyezteti ez a sok kamu, addig csak nagyon kellemetlen, de ennyi. ha már pénzt csalnak ki tőlük, vagy mindenüket ilyenekre költik, esetleg az élet más területein is mutatkoznak vészjósló jelek (úgy hagyják a gázt, stb.), akkor kezdeményezni kell a gyámság alá vételüket. de ez tényleg elég komoly ügy, nem arról szól, hogy elhiszi, hogy több sót kéne ennünk.
ha te lennél a gyámjuk, akkor a nyugdíjukat is te kapnád, és te gondoskodnál róluk.
:-) azokkal a szülőkkel,akik szédülnek a betono,nem magyon fogsz tudni.mit kezdeni!
És egy rossz hír: ők már nem váltotnak meg!
Szóval magadat kímélendő engedd el a kisebb baromságokat,ha valami nagyon böki a csőröd,akkor meg nyisd ki a szád.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!