Kezdőoldal » Ezotéria » Természetfeletti lények » A fehérlófiában milyen lény...

A fehérlófiában milyen lény volt a hétszütyű kapanyélnyi monyók (úgy emlékszem így kell leírni)?

Figyelt kérdés
régen olvastam ezt a mesét(A fehérloúfia) és ebben említették a hétszütyő kapanyélnyi monyókot viszont nem írták micsoda mi volt ez a lény?

2016. jún. 25. 15:57
 1/5 anonim ***** válasza:

Én úgy ismerem Kapanyányi Monyók.

A leírás alapján egy öreg törpe hosszú szakállal, amiben az ereje lakozik.

Szerintem.

Bár itt van más értelmezés is:

http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__nyelvek__..

2016. jún. 25. 16:25
 2/5 anonim ***** válasza:
Hát kapanyányimonyó.
2016. jún. 25. 16:30
 3/5 anonim ***** válasza:
91%

Hétszünyű Kapanyányimonyók: a germán és szláv néphitben olyan szellemlény, aki a természetben vagy az ember közelében, de barlangokban, föld alatt is élhetnek, a föld mélyének kiaknázói. Segítő és ártó szándékú egyaránt lehet, esetünkben ártó szándékú. Apró termetűnek képzelték, csínytevéseiről ingerlékenységéről híres. Ha kifejezetten negatív tulajdonságokkal rendelkezik, akkor gnóm külsővel, állati vonásokkal, hegyes szőrös füllel, hosszú szakállal képzelték el. Jankovics Marcell magyarázata: A hétszünyű kapanyányimonyók, akinek állandó jelzője: “a kapanyelű facika” egy fallikus figura.

Egyébként itt egy kiváló szimbológiai elemzés:

[link]

2016. jún. 25. 16:47
 4/5 anonim ***** válasza:
60%

Koponyányi Monyó.

A Monyó a here régies neve.

A hétszüty sokat nem mond, de a szütyő szatyor/tarisznya.

2016. jún. 25. 18:42
 5/5 anonim válasza:
A történet szerint Fehérló fiának az apja, aki a világ ősattya a sárkányok felemelkedése előtt.
okt. 27. 21:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!