Miről ismerünk fel egy táltost?
Figyelt kérdés
2016. máj. 8. 21:38
1/15 anonim válasza:
6 ujja van mindkét kezén, a mítoszok szerint.
2/15 anonim válasza:
Soványabb ló mint a többi, viszont kezesebb.
3/15 A kérdező kommentje:
Érdekes megközelítések. Ezt a 6 ujjast honnan vetted?
2016. máj. 8. 22:06
4/15 anonim válasza:
sehonnan.
ezredéve rejtőzködők.
Aki azt mnodja magáról az szinte biztos, hogy nem az.
Hacsak nem arról, hogy jó ember, bölcs, tehetségesebb mint a többi.
5/15 anonim válasza:
A hat ujjas dolog esélyes, de nem kötelező. Azt tartja a hiedelem, hogy azok, akiket kiválasztanak az égiek táltosnak, fölös csonttal születnek. A foggal születés is ilyen. Ez jelzi, hogy a gyerek élete során elhívást kaphat a táltossá válásra. De az ilyen jelek nem kötelezőek, csak népi megfigyelés, hogy az ilyen gyerekeket gyakran hívják el. Manapság a táltost nem nagyon ismered fel. Úgy ezer évnyi üldözés után már általánossá vált a szokás, hogy elvegyülnek, vagy épp elvonulnak. Amennyire én tudom, kevesen is vannak, és teljesen hétköznapi foglalkozásuk van, abból élnek. Emellett ténykednek, általában csak szűk körben ismert táltosként. A rendszerváltás óta elég elnéző a társadalom, sem vallási, sem ideológiai üldöztetés nincs, egy-kettő felbukkant a köztudatban, de még mindig nem jellemző. Egy elég jelentős táltos pár éve halt meg. Karaul volt a táltosneve. A polgári nevét nem tudom. Ő is csak azért közismert viszonylag, mert neki az volt a feladata, hogy az őshagyományt átadja, amolyan tanító jelleggel. Azt viszont már nem tudom, van e utódja, és ha van ki az.
6/15 anonim válasza:
Nagy szükség lenne rájuk de nem értené őket a ma embere ,
ezért hallgatásba burkolóznak .
7/15 anonim válasza:
Sziasztok. Rám azt mondták mikor megszülettem hogy táltos vagyok mert 2 foggal születtem és burokban :)
8/15 anonim válasza:
Amikor megszületsz még nem vagy táltos. Táltos csak akkor leszel, ha elhívást kapsz rá, és el is fogadod. Mivel foggal születtél, nagyobb esélyed van megkapni az elhívást, mint azoknak, akik jel nélkül születtek, de belőled sem biztos hogy táltos lesz.
9/15 anonim válasza:
Viszonylag egyszerűen! Ki raksz egy alkalmatosságba egy kis zabot, egy másikba parazsat. Aki a zabot választja az paripa, aki a parazsat az a táltos!
10/15 Mandy1408 válasza:
Pontosan mit értetek elhvás alatt?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!