Mindenki a nőkkel azonosítja az Angyalokat. Akkor miért van mindnek férfi neve akikről lehetett olvasni?
Ki az a "mindenki"?
Én például nem azonosítom a nőkkel.
A keresztény teológia szerint az angyaloknak nincs nemük, a zsidók pedig hímneműnek tartják őket.
Nem mindenki... Ez a giccses angyalkázásnak tudható be, amit írsz. De ilyesmiről szó sincs valójában. Androgün, minden nyelveben hímnemű. És félelmetes. Rilke Duinói elégiáiban olvashatsz igazi mivoltukról.
"Hogyha kiáltanék, ki hallana engem
az angyalok rendjéből? és ha netán a szivére
vonna hirtelen egyik: én belepusztulnék
az erősebb lét közelébe. Mert hisz a Szép nem más,
mint az iszonyu kezdete, mit még elviselünk,
s mennyire bámuljuk, mert megveti szenvtelenül, hogy
összetiporjon. Iszonyu minden angyal."
Te nem láttad az Angyalok Háborúját?
Jó film! 1-5 ig!
Hivatalosan nincs nemük az angyaloknak, még ha ezt emberként lehetetlen is felfogni, vagy elfogadni. De jelenhetnek meg emberi alakban és akkor nyilván valamelyik nem alakjában öltenek testet, akkor pedig a megszokott emberi megjelenésüknek megfelelő nevet is választanak, vagy ha nem, akkor rájuk ragasztanak valamilyen elnevezést az emberek. Hogy miért szeretnek férfi alakban megjelenni, azt tőlük kellene megkérdezni.
A zsidó írásokban szeretik őket férfiként emlegetni, de ez is azért lehet, mert a saját kereteiken belül tudnak csak elképzelni dolgokat az emberek.
az angyalok kétnemű androgün lények
aki látott már egyet, mindenki ezt állitja
ha érdekel bővebben a téma irj privàtot
amugy mi is kétnemű lények vagyunk csak fizikailag mindig női vagy férfi formàt veszünk fel, amelyik épp a leghasznosabb a sorsunk szerint
én elvileg egy híres látó szerint az elmult két életembe férfi voltam, most nő vagyok jelenleg.
minden emberben van női és férfi tulajdonság
sok nőies férfi van és férfias nő.. ezzel magyarázható a homoszexualitás és a transzexualitás is
nincs nemük
Az Angyalok városa c. filmben férfi angyalok vannak
és szerinted mindig ugy van minden ahogy a filmekben???
hiszel Harry Potterbe is?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!