Kezdőoldal » Ezotéria » Természetfeletti lények » Ti hisztek a halal utani eletben?

Ti hisztek a halal utani eletben?

Figyelt kérdés
sztem szuletesunk elott is volt valami es halalunk utan is lesz en ebben hiszek. butasag sztem azt allitani h csak veletlenul a semmibol kerultunk ide

2015. nov. 23. 22:12
 1/9 anonim ***** válasza:

Reinkarnacio - keress ra bövebben.

En am hiszek benne.

2015. nov. 23. 22:19
 2/9 anonim ***** válasza:
persze, mielőtt megszülettem anyukám már élt és pl Shakespeare már meghalt de én élek, szóval van élet a halál után meg a születés előtt :D komolyan amúgy meg keresztény vagyok és hiszem, ha hiszek Jézusban akkor a Mennyországba kerülök és célja van az életnek, egyik feladatunk, hogy ezt a célt megtaláljuk, másik, hogy megvalósítsuk ez meg mindenkinek más, mert Isten mindenkit más tehetségekkel látott el, sztem a kulcs az, amikor azt csinálod(dolgozod) amit szeretnél és nem csinálnál mást és az adott dologgal vannak terveid és céljaid a jövőre, de boldog vagy útközben is
2015. nov. 23. 22:26
 3/9 anonim ***** válasza:
Én nem zárom ki a lehetőségét, de amíg nem tudok biztosat, maradjunk ennyiben.
2015. nov. 23. 22:29
 4/9 anonim ***** válasza:
76%

Nem foglalkozom vele. Mind a múltban, mind a jelenben, mind a jövőben az a célunk, hogy a jelenben jól érezzük magunkat. Ezért úgy kell élnünk a jelenben, hogy az a múltunkban és jövőnkben is úgy jelenjen meg, ahogy azt a jelenben szeretnénk majd/szeretjük/szerettük volna megélni.

Persze a múltat nem lehet kitörölni és a jövőre is gondolni kell. De ki akar szenvedni? Főleg vak igazságok miatt? Az életet úgy kell leélni,hogy amíg van legyen értelme.

Sajnos a világból csak a másik veszteségét tapasztaljuk meg. Mást nem. Bárki hihet bármit, de mindent el fogunk veszíteni, amit szerettünk. Ezért meg kell becsülni minden értéket. A remény megmaradhat, hogy van tovább. De aki a jelent nem volt képes megbecsülni, mit akar a jövőben?

Élhetünk abban a tudatban, hogy a szeretteink buliznak tovább. Ez nem baj. Az a baj, ha a jelenről akarunk lemondani szélhámos "próféták" javára.

https://www.youtube.com/watch?v=u3FMWiTtMgo

2015. nov. 23. 22:48
 5/9 Ozmium42 ***** válasza:
17%
Nem hiszek. Az az élet, ami a halálig tart.
2015. nov. 23. 23:50
 6/9 anonim ***** válasza:
Ha újra születsz, akkor se fogsz tudni róla hogy ezelőtt éltél. A halál után pont az lesz mint születésed előtt, így ugyanannyi eséllyel születsz meg, az más kérdés hogy ember leszel e vagy valami légylárva.
2015. nov. 24. 00:58
 7/9 anonim válasza:

Tiszteletben tartom a nézeteidet a témával kapcsolatban. Én soha nem hittem abban, hogy volt egy előző életem vagy lesz egy következő, ha meghalok. Soha nem hittem abban, hogy a lélek halhatatlan. Ezt a nézetemet csak megerősítette az, amit a Bibliában olvastam:

Az élők tudják, hogy meghalnak, de a halottak semmit sem tudnak (Prédikátor 9:5). A Biblia azt tanítja, hogy az ember maga a lélek és a föld porából lett megalkotva és amikor meghal az ember, a porba tér vissza (1Mózes 2:7;3:19). A Prédikátor 9:5,10 megerősíti, hogy a halottak semmit sem tudnak, vagyis az ember öntudatlan és cselekvőképtelen állapotba kerül, amikor meghal.

Valóban nem a semmiből kerültünk ide a földre. A vak véletlennek vagy intelligens tervezésnek köszönhetően vagyunk itt? A Biblia tanítása szerint Isten a Teremtő, tőle ered az élet (1Mózes 1.,2. fejezet).

Vajon a Biblia igazat ír a halállal kapcsolatban? Meggyőződésem, hogy igazat ír. Ezt megerősíti az alábbi tény: Az ókorban az emberek általában úgy gondolták, hogy a Föld lapos. Az Ézsaiás 40:22 feltárja, hogy a föld alakja kerek. A régészek megállapítása szerint az Ézsaiás könyve i. e. a nyolcadik században íródott. A görög filozófus, Püthagorasz pedig az i. e. hatodik században felállította azt az elméletet, hogy a Földnek szferikusnak (gömbnek) kell lennie. A Biblia úgy beszél Istenről, mint aki a semmire függesztette a földet (Jób 26:7).

2015. nov. 27. 12:26
 8/9 Ozmium42 ***** válasza:
Azt ugye tudod, hogy ugyanaz a Biblia máshol azt erősíti meg, hogy a Földnek négy sarka van, és egy magaslatról be lehet látni az egészet, ami egy gömb esetén lehetetlen? És ugye azt is tudod, hogy a Föld nincs felfüggesztve egyáltalán?
2015. nov. 27. 14:59
 9/9 anonim válasza:
Ezt a kérdést sajna nem tudom megválaszolni, míg meg nem halok.
2015. nov. 27. 20:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!