Ti hisztek a halal utani eletben?
Reinkarnacio - keress ra bövebben.
En am hiszek benne.
Nem foglalkozom vele. Mind a múltban, mind a jelenben, mind a jövőben az a célunk, hogy a jelenben jól érezzük magunkat. Ezért úgy kell élnünk a jelenben, hogy az a múltunkban és jövőnkben is úgy jelenjen meg, ahogy azt a jelenben szeretnénk majd/szeretjük/szerettük volna megélni.
Persze a múltat nem lehet kitörölni és a jövőre is gondolni kell. De ki akar szenvedni? Főleg vak igazságok miatt? Az életet úgy kell leélni,hogy amíg van legyen értelme.
Sajnos a világból csak a másik veszteségét tapasztaljuk meg. Mást nem. Bárki hihet bármit, de mindent el fogunk veszíteni, amit szerettünk. Ezért meg kell becsülni minden értéket. A remény megmaradhat, hogy van tovább. De aki a jelent nem volt képes megbecsülni, mit akar a jövőben?
Élhetünk abban a tudatban, hogy a szeretteink buliznak tovább. Ez nem baj. Az a baj, ha a jelenről akarunk lemondani szélhámos "próféták" javára.
Tiszteletben tartom a nézeteidet a témával kapcsolatban. Én soha nem hittem abban, hogy volt egy előző életem vagy lesz egy következő, ha meghalok. Soha nem hittem abban, hogy a lélek halhatatlan. Ezt a nézetemet csak megerősítette az, amit a Bibliában olvastam:
Az élők tudják, hogy meghalnak, de a halottak semmit sem tudnak (Prédikátor 9:5). A Biblia azt tanítja, hogy az ember maga a lélek és a föld porából lett megalkotva és amikor meghal az ember, a porba tér vissza (1Mózes 2:7;3:19). A Prédikátor 9:5,10 megerősíti, hogy a halottak semmit sem tudnak, vagyis az ember öntudatlan és cselekvőképtelen állapotba kerül, amikor meghal.
Valóban nem a semmiből kerültünk ide a földre. A vak véletlennek vagy intelligens tervezésnek köszönhetően vagyunk itt? A Biblia tanítása szerint Isten a Teremtő, tőle ered az élet (1Mózes 1.,2. fejezet).
Vajon a Biblia igazat ír a halállal kapcsolatban? Meggyőződésem, hogy igazat ír. Ezt megerősíti az alábbi tény: Az ókorban az emberek általában úgy gondolták, hogy a Föld lapos. Az Ézsaiás 40:22 feltárja, hogy a föld alakja kerek. A régészek megállapítása szerint az Ézsaiás könyve i. e. a nyolcadik században íródott. A görög filozófus, Püthagorasz pedig az i. e. hatodik században felállította azt az elméletet, hogy a Földnek szferikusnak (gömbnek) kell lennie. A Biblia úgy beszél Istenről, mint aki a semmire függesztette a földet (Jób 26:7).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!