Léteznek vámpírok?
Szerintem, hogyha valamilyen katonákat vámpíroknak hívtak, akkor azok lehet, hogy ,,Vlad Tepes szolgái'' voltak, vagy vörös hajúak (a görögök szerint), bár az is lehet, hogy albínók.
De, hogy léteznek-e vámpírok?
Úgy tudom, hogy a vámpír szó egy szláv szóig vezethető vissza, melynek jelentése vérivó. Lehet, hogy igazából a vámpír szó alatt igazából régen a szúnyognak/denevérnek/piócának az emberi alakját értették.
Lucifer nekem ez a vámpíros cucc nemigen jön be, én csak Coronitát hallgatok: [link]
2# / #3 Tudom, hogy minden héten terítéken van a kérdés, de ezen a héten én szerettem volna lenni az első. Egyébként a megfogalmazás alapjában rossz, mert ugyebár tudjuk, hogy nem léteznek vámpírok. Viszont engem érdekelne, hogy kik voltak azok a katonák, mert már nem emlékszem bárhogy is töröm a fejem és a google sem ad normális találatot.
#4 Neked is köszönöm a választ.
Egyébként most találtam egy leírást, melyben az szerepel, hogy 1734-ben egy ismeretlen szerzőtől származó útleírásban bukkan fel először a vámpír szó, pedig én tisztán emlékszem, hogy a katonákat kezdték el először vámpír jelzővel illetni. Talán német katonák voltak, de nem vagyok benne biztos, a google viszont nem ad találatot erre.
Akit érdekel itt van a link: [link]
Persze hogy léteznek!
Itt az élő példa:te is az vagy.
Mert mindennap szívjátok a vérünket ilyen kérdésekkel.
Ameddig nem bizonyítják hogy nem léteznek addig létezhet!
Ha többet akarsz tudni pm!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!