Egy őrült kérdés (idézés) bővebben lent?
Szóval. unatkozó tudóspalánta lennék. bizonyíték nélkül nem hiszek el semmit..
kérdés: meg lehet idézni Istent, és ha igen hogyan. ..és most nem égő csipkebokrokra gondolok, hanem olyan megjelenésre ami tudományosan is elfogadható.
Lucifer-666
ez egy kicsit úgy hangzott mintha más módszer létezne?
Idézni nem hiszem.
Kutatások eddig is folytak arról, hogy milyen folyamatok játszódnak le az agyban az "misztikus" élmények közben.
Vallásos/misztikus/spirituális/Isten élményeket mesterségesen is létre tudnak hozni...
Hogy ez kinek mit jelent, az már megint csak hitfüggő.
Nekünk, hívőknek Isten szakrális síkon létezik. Az ember csak érezheti a jelenlétét. Másrészt vannak olyan dolgok, amiket mással nem lehet megmagyarázni, csak az isteni jelenléttel.
Lehet hülyének nézni... bolondnak.. De én olyan dologban hiszek, amire nincs bizonyíték :)
-Ana Van Der Val
nem bedrogozott vagy egyéb mesterséges "élményekre" vagyok kíváncsi. én matematikailag is elfogadható bizonyítékot keresek.
- 00:14 -es (6. válaszoló)
Nincs olyan dolog amit csak istennel lehet magyarázni. ha lenne már tudományos tényként kezelnék a létezését és nem ajánlana az USA Xmillió dollárt annak aki bizonyítja a létét vagy nemlétét Istennek
Tudóspalántaként is úgy kell eljárnod, mint a "nagyok".
1. Fogalmak definiálása: mi az az isten, melyik a sok közül, bármrlyik megfelel-e, vagy egy bizonyos kell. Istennel kapcsolatban sokszor már itt leragadunk.
2. Hipotézis felállítása. Végezheted te, vagy rábízhatod egy hívőre, idézhetsz vallásos irodalomból. Egy állítást kell megfogalmazni a vizsgálni kívánt istennel kapcsolatban. Az állítás legyen tiszta, egyértelmű, és lehetőség szerint egyszerű, mert annál könnyebb ellenőrizni.
3. Predikció: a hipotézised alapján teszel egy erőjelzést, ez úgy néz ki, hogy amennyiben a hipotézis igaz, ez és ez fog történni, amennyiben hamis, akkor minek kell történnie. Fontos, hogy biztosítva legyen az események ok-okozati láncolata, nem szabad alaptalan összefüggéseket feltételezni, máskülönben az egéz nem ér semmit.
4. Ellenőrzés. Berendezel és elvégzel egy kísérletet, amely egyértelműen igazolja vagy cáfolja a hipotézist a predikció alapján. Szükséges szemléltetni, hogy a kísérlet megismételve is azonos eredményre vezet, valamint számba kell venni minden tényezőt, ami a kísérlet kimenetelét befolyásolja, fals negatív, fals pozitív eredményeket értelmezni kell.
Ozmium42
1. tökmindegy, de mivel idézésről beszélünk jelen esetben gondolom a keresztény isten... de jöhet akárki. azt hogy isten úgysem fogja tudni bizonyítani sehogy, csak azt hogy létezik egy idegen faj ami idézés hatására előjön és istennek hivatja magát.
szóval végsősoron...ez a kérdés a bibliai istenre vonatkozik.
2. hipotézis...nincs ellenőrizhető hipotézis. a bibliát magát csak időutazással tudná bizonyítani, de akkor felmerülne a kérdés hogy az érzékelt utazás valós-e.
3.predikció az hogy nem létezik, a kérdést is csak unalomból írtam ki, bizonyítani, emberiség szinten nem lehetne így..csak magamnak, és magamnak is csak azt hogy van jelentkező erre a címre és mivel idézéssel jött elő esélyes pályázó.
4. Ellenőrzés. gyakorlatilag jelen tudományos állásunk szerint nem megoldható.
mondtam hogy őrült a kérdés :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!