Hogy juthatnék információkhoz vámpírokkal kapcsolatban?
215.000 találat között csak-csak van olyan is, amit keresel...
Én csak azért írok, hogy szóljak, nehogy pénzt költs ilyen idiótaságokra mint az a "Biblio Vampiro" vagy a Marcus Heitz "Vámpírok! Vámpírok!"... A "Misztikus lények kalauzát" meg főleg ne vedd meg. SEMMIT. Azt is megmondom miért. Se a kereskedelmi irodalomban, se a neten NEM FOGSZ valódi infókat találni. Nyista. Zéró. Csak óriási, fölösleges maszlagot. Ha olvastad a Drakulát (aki vámpírokról akar tudakozódni annak ajánlott irodalom) akkor már az alapokat tudod a vámpírokról (természetesen az is fiktív irodalom, de a lényeg benne van). Illetve a köztudomású dolgokban van némi igazság. Nem, az nem köztudott, hogy csillognak meg "valójában" mutáns emberek, "érző lények" ( :D ), és a vámpírizmus egy vírus stb. Ezeket felejtsd el. Olvass Drakulát, nézz régi drakulás filmeket, és minden olyat, amiben a vámpír hasonlóan van bemutatva. A többivel ne foglalkozz. Ezekben is vannak hülyeségek, de modernebb filmek, Pengéig meg Anne Rice-ig visszamenőleg mind humbug. Modernizált, romantizált, áltudományos sületlenség. Nem azt mondom, hogy azokban sincs egy hangyányi igazság, de egy laikus inkább drakulázzon. VAGY 2000 előtti vámpíros sorozatok, az újakra szintén igaz amit a filmekről írtam.
Tisztában vagyok vele, ahogy az elején is írtam, hogy ezek igaz-hamis moslékok, de egy kívülálló jobb forrást ne reméljen. A magatok fajták többsége nincs felkészülve arra, ami a Függöny mögött van, és valójában nem is érdekel. Csak kíváncsiak vagytok. De ez olyasmi, mint a repülőgép-vezetés. Két lábbal (vagy kerékkel) a földön nem fogod soha TUDNI, milyen repülni. Ha viszont egyszer a levegőben vagy, nagyot zuhanhatsz. És ezt sokatok SOHA nem vállalná be.
Még egy jó tanács: Sose lásd annak a vámpírt, aminek mutatja magát. Lásd annak, ami valójában.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!