Élnek vámpírok?
Sziasztok szerintetek élnek vámpírok ? Hol tudok tájékozodni ezen a téren és hol tudok utána járni ezeknek a dolgoknak?
Előre is köszönöm,Érdeklödő14
>vámpír
>él
A vámpír élőhalott, úgyhogy viszonylag nehezen él.
A kérdés az, hogy léteznek-e vámpírok. A válasz pedig az, hogy természetesen nem, csak mesékben, legendákban. Nem a középkorban élünk, 2014 van, nem kéne már gyermekmeséket és babonákat komolyan venni.
Háát menjél el a Bükkbe, ha ott látsz egy Jetit , akkor vámpírok is léteznek! Utána utazz Romániába :)
Komolyan mondom nem értem...(hány éves vagy?)
Egyszer itt találtam egy olyan kérdést egy csaj írta, hogy szerinte az egyik fiú ismerőse egy vámpír és leírta mikből gondolja ezt.....de olyan jól és részletesen mint ha egy könyvet kezdtem volna el olvasni. Gondoltam de biztos csak poénból...aztán privátba megkérdeztem tőle és nem.....nem poénból írta, komolyan hitte....Had ne mondjam meddig nem pislogtam mikor megírta ezt nekem. :P
A mitológia három vámpírtípust ismer. Sajnos Hollywood mocskosul eltorzította a képüket. Néha ez szórakoztató (Penge), néha határeset (Underworld), néha meg WTF (Alkonyat). De az eredeti vámpírkoncepciók ettől merőben elütnek.
1. Energiavámpír. Ezt az egyik előző válaszoló már kifejtette. A húgom is valami hasonló.
2. Kísértetvámpír. A holtak szelleme ami visszajár és vért szív. Ez a legenda még az újkorban is tartotta magát, a vámpírgyanús sírokat kiásták és felperzselték. Általában éjjel tevékenykedik.
3/A Lumia/Empusa Szépséges női "vámpír", aki az ógörög mitológiában jelenik meg. Innen ered a ,beengedem/nem engedem be, problematikája. A Lumia egyszer kopog az ajtón és aki kinyitja annak annyi. Ezért az ókorban az egyszeri illedelmes kopogásra nem volt szokás ajtót nyitni.
3/B Nosferatu/Chang Si Erdőben mászkáló rusnya hím "vámpír". A középkorban már ettől rettegtek az emberek. Erdőben vadászik. Jellemzői a nagy karmok, vörös szemek, a hagymaundor, és víziszony. Ez utóbbihoz kötődik az 1922-es szintén Nosferatu című első vámpírfilm. Ami a Drakula című regény első licenszmentes feldolgozása.
Nem hiszem de lehet hogy léteznek más dimenziókban.
De ne félj tőlük nem jönnek ide. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!