Kezdőoldal » Ezotéria » Természetfeletti lények » Hogyan alakultak ki ezek a...

Firedoom kérdése:

Hogyan alakultak ki ezek a szornyek/legendaik?

Figyelt kérdés

Pl a farkasemberek egy betegseg miatt amitol szoros lesz.

A vampirok egy erdelyi foldesur miatt.

Mi ezeknek a legendaknak az "alapja"? Meg a gyakorin kitalaltak is erdekelnenek.

2014. nov. 8. 13:52
1 2
 1/13 anonim válasza:
62%
Hát a farkasemberről nem tudok konkrétat, de a vámpírok eredetileg az erdélyi Vlad Tepes gróf (nem földesúr) óta örvendnek hírnévnek. Állítólag kivégeztette az egész falut meg karóba húzatta az embereket, és megitta a vérüket. A többi mese sztem csak az őt övező félelemből fakad. Egyébként Leslie L. Lawrence/Lőrinc L. László - nak volt pár jó könyve róla. Nézz utána.
2014. nov. 8. 15:35
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
Egy dokumentumfilmben azt mondták, hogy régen ólomból készültek főleg a szegények fazekai, esetleg evőeszközök is. Ezért ólommérgezést kaptak és erős mérgezéskor az történt hogy tetszhalott lett az illető. Ekkor koporsóba került, gondolták halott. De előfordult hogy a tetszhalott életre kelt, a többi a nép fantáziáján múlott hogy mit találnak ki hozzá.
2014. nov. 8. 15:41
 3/13 anonim ***** válasza:
100%

Cepes módszerei nem számítottak akkoriban kirívóan durvának, csak rászállt a korabeli liberális média. :)

A vámpírok alapvetően függetlenek tőle. Sokan szerettek vért inni, sokan szeretnek ma is. Az elején buli, aztán annyira már nem.

2014. nov. 8. 16:13
 4/13 anonim ***** válasza:
Vlad Tepes havasalföldi fejedelem volt, nem erdélyi földesúr, vagy gróf.
2014. nov. 8. 16:59
 5/13 anonim ***** válasza:
A vámpírok az ókori Egyiptomból indultak, a farkasokat pedig Gaia áldja meg a képességgel. Nem tudom, hogy Drakula az volt e, de szerintem nem is lényeg az első mondatom után.
2014. nov. 8. 17:10
 6/13 Spilerke ***** válasza:
A vámpír mítoszok és legendák egészen a vérivó istenségekre vezethető vissza, csak idő kérdése volt, hogy mikor fognak megjelenni az olyan lények, akik vért isznak és természetfeletti képességeik vannak. A vérfarkasokról nem sokat tudok, de majd utána nézek ennek is.
2014. nov. 8. 19:00
 7/13 anonim ***** válasza:
90%

az itt kitalált lényeknek nincs legendája ők léteznek!én már láttam az érmelléki kuglófembert!tényleg finom az illata...

de a sárkányokat pl úgy is kitalálhatták hogy találtak dinoszaurusz csontokat és összerakták, de rosszul így születtek meg a "sárkányok", a baziliszkusz meg pont olyan mint egy oviraptor, na ezt nem tudom hogy sikerült eltalálniuk talán egy teljesen ép csontvázat találtak belőle?

2014. nov. 8. 19:08
 8/13 anonim ***** válasza:

Ezek nagyon régi történetek. Már a Bram Stokter (vagy nem tudom, hogy írják) Előtt is voltak ehhez hasonló sztroik.

Szinte minden kultúrában meg van a vámpír legenda. A legtöbb pszihológus szerint ennek lelki okai vannak. Valamibe belefojtják az emberek a félelmet.

Hogy nem csak a levegőbe beszélek:

[link]

Szerintem léteznek vámpírok és vérfarkasok!

A world of darkness szerepjáték az információ forrásom! :D

A vámpírok Káintól (tudod, Káin és Ábel a Bibliából) származnak. A másikat meg Gaia teremtette a többi vérlénnyel együtt (naga, vérmacskák, vérpókok stb.)! :D

https://www.youtube.com/watch?v=OEi7nQbNDog

Próbáld ki a játékot, de a rendes papír alakú asztal körül ülőset!

2014. nov. 8. 19:08
 9/13 anonim ***** válasza:
A kuglófember agyat szív. Elbódít az illatával, aztán rádugrik. Neked nem szívta ki az agyadat, utolsó?
2014. nov. 8. 19:09
 10/13 anonim ***** válasza:
2014. nov. 8. 19:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!