Léteznek szellemek, boszorkányok vagy zombik?
Boszorkányok léteznek őket úgy hívják, hogy természetgyógyász .
Vámpírok nem léteznek, mert azok legendája a vérivó istenségekkel kezdődött csak idő kérdése volt, hogy megjelenjenek a vámpírok, de van vámpírizimus .
Zombik pedig egyáltalán nem léteznek .
A szellemek pedig a tudat holograma. Van még kérdés? :D
Szellemek: nem lehet tudni, nincs rájuk bizonyíték
Boszorkányok: a XX. századtól léteznek boszorkány szekták és szervezetek. A legismertebb talán a wicca-kultusz. Ezeknek a boszorkányoknak azonban semmi köze sincs a mesebeliekhez. Legfeljebb természetgyógyászathoz értenek.
Zombik: bizonyítottan NEM léteznek!
Szellemek talán, attól függ, mit értünk a fogalmon, boszorkány dettó, a zombik viszont léteztek valaha.
Nem tudom már, hol olvastam, és nem tudom, igaz-e, de állítólag, asszem, Egyiptomban találtak olyan tömegsírokat, ahol a fejeket külön temették a testektől. A legtöbb maradvány csonka volt, hiányzott róluk ez-az, egy kar, egy láb, ilyesmi, és egyszreűen csak elásták őket, minden jelzés vagy tiszteletadás nélkül, és a szerveiket sem szedták ki. A tudósok a vizsgálatokból végül arra jutottak, hogy egy élősködő áldozatai lettek, ami az agyat támadta, mint valami húsevő baktérium, felzabálta. Ettől az áldozat lassacskán "megőrült", hallucinált, kihagyásai voltak, valószínűleg agresszívvá is vált, a legijesztőbb viszont, hogy mivel nem tudta rendesen feldolgozni az ingereket, gyakorlatilag érzéketlenné vált a fájdalomra... ergo tiszta zombiként viselkedett, levágod a karját, és jön tovább, hörögve, nyálcsorgatva, ki tudja, hogy...
Szóval, hamar rájöttek, hogy a legjobb és legbiztosabb módja az ártalmatnanításnak, ha elválasztják a fejüket a nyakuktól. Valószínűleg elővigyázatosságból temették aztán külön a fejeket...
Ez nagyjából egyfajta... járványszerű megbetegedés volt, de ezzel a módszerrel - aka kiirtunk x darab falut, mind egy szálig - sikerült is megállítani a terjedését, úgyhogy a történelemben egy ponton nagyjából azon múlhatott Afrika homo sapiens populációjának fennmaradása, hogy pár katona/falusi/akárki megtalál-e minden potenciálisan fertőzött felnőttet vagy gyereket a pinében vagy a búzaföldön...
De mondom, nem tudom, igaz-e, vagy csak kitaláció, valami filmhez, vagy fene tudja, de évekkel ezelőtt olvastam róla... a zombimítosz eredetének vizont sztem elfogadható, végülis, a vámpirizmusban is van igazság, ugye...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!