Halál utáni élet?
Még csak 16 éves vagyok, de egyre jobban foglalkoztat az élet értelme/a halál utáni élet, hogy miért vagyunk, és mi lesz velünk.
Mindenféle okoskodó komentet szívesen fogadok :) nagyon érdekel ez a téma.
Először is; tisztázni kell, mit tekintünk/tekinthetünk életnek. Az én elképzelésem szerint a biológiai/anyagi létezést lehet elfogadni életként. Ezért sokan a témával kapcsolatosan tévednek. Ebből a kiindulási alapból szemlélve, nincs a halál után élet. Viszont van olyan részünk, mely tovább létezik az anyagi test leállása/megszűnése után is. De azt nem nevezhetjük életnek,inkább a létezés tágabb megnyilvánulásának. Viszont a létezés valószínűleg soha nem fog véget érni.
Hogy mi az értelme az életnek/létezésnek? Röviden megfogalmazva: a TEREMTŐ önmagát így ismeri meg többfajta tapasztalati szinten. Ha bővebb okfejtést és egyéb tájékoztatást szeretnél, írj magánlevelet nekem. Ott válaszolok, amennyire az időm engedi.
Halálod után tovább élsz utódaid, ismerőseid emlékeiben.
Kétszer hal meg az ember:
- először, mikor eltemetik;
- végleg, mikor elfeledik.
Ha a Teremtő csupán azért teremtette az embert, hogy önmagát jobban megismerje, ("...a TEREMTŐ önmagát így ismeri meg többfajta tapasztalati szinten." [idézet: tőled], akkor bizony nagyon önző személy! Sokaknak teremt nyomort, hogy megismerje, milyen az az élet?)
A nyomor a sors műve... mindenkinek van egy sorsa (ami állítólag meg van írva előre)!
Mondjuk nem értem miért foglalkoztat egyre több embert a halál utáni élet ,meg ,hogy mi értelme az életnek (igazából én úgy érzem van értelme az életemnek mert van egy kitűzött cél előttem)!
Na meg a jelennek élek (nem a múltnak ,nem a jövőnek)!
Tudod van az a mondás:
Aki depressziós az a múltban él
Aki ideges az a jövőben él
Aki boldog az a jelenben él
Mivel eddig még nem volt hiteles beszámoló a halál utáni életről, és még senki sem támadt fel, hogy elmesélje élményeit; nem mondanám, hogy van élet a halál után. Alaptalan feltevés csupán.
Az élet értelmét keresni pedig felesleges, mert lehet mindenféle jól hangzó mondást alkotni róla, de maga a kérdés is felesleges, nem kell mindennek az okát, értelmét keresni, van aminek nincs.
Tehát, aki nyomorog, az azért teszi, mert ők úgy döntöttek, hogy nyomorogjanak?
"...az idő is, csak érzéki csalódás. Minden egyszerre történik, ha érti valaki, ha nem!"
Tehát sem múlt, sem jövö nincs, csak a jelen áll?
Érzéki csalódásból megy az idő el az ember feje felett, tehát végelgyengülés sincs?
Érzéki csalódásnak áldoz az ember, amikor szerette szülinapi tortájára minden évben eggyel több gyertyát tesz?
Szerinted az emberiség egyik legvégső, több évezredes kérdését a gyakorikérdések ezotéria rovatában fogják neked megválaszolni?? XDDDDDDD
Áh ember....
Egyesek szerint van, mások szerint nincs. Olvass sokat a témában, művelődj, és döntsd el te magad, hogy miben hiszel.
De ha egy tanácsot megfogadsz, akkor jobban teszed, ha nem hangoztatod róla nagyon a véleményedet, mert vannak olyan emberekkel, akik szeretnek kötözködni az olyanokkal, akik nem értenek velük egyet. (ez nemtől, kortól, vallástól független dolog)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!