Kezdőoldal » Ezotéria » Természetfeletti lények » Az ember magától fejlődik,...

Az ember magától fejlődik, vagy valami segítséggel? Miért van az, hogy az evolúcióban sokkal gyorsabban haladunk, mint az állatok, akik pár száz, ezer év alatt (szinte) semmit sem változnak?

Figyelt kérdés
(Mármint nem fejlődnek. Most azt ne vegyük fejlődésnek, hogy egy faj nagyobb bundát növeszt vagy elhullajtja azt. De életmódban, értelmileg, viselkedésben gondolom nem volt más pl egy vadonban élő szarvas, mint egy mai társa.)

2014. aug. 15. 00:02
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
0%
Okosabb mint te, az tuti . .
2014. aug. 16. 11:29
 12/21 A kérdező kommentje:

"Ne keverd és ne mosd össze az evolúciót a technikai és társadalmi fejlődéssel! Úgy látom, ez az alapvető hiba a kérdésben."

A 3, 4, 5-ös hsz-ben már korrigáltam, akkor a kérdést értsük a technikai és társadalmi fejlődésre.

"Az egónknak kell az új, hajt minket a kíváncsiság, a kényszer, a szükség."

De akkor ez népcsoport függő, hogy melyiknek mekkora egója van, mennyire van szüksége a változtatásra, a kíváncsiság kielégítésére? Mert nem mindenhol van változás, vagy legalábbis más a mértéke vagy az iránya. Meg az intellektus kielégítése is érdekes kérdés, mert minél inkább kielégítik, annál éhesebb lesz, és minél éhesebb, és annál többet táplálják, szóval ördögi kör, vagy nem örögi, csak kör. :) Na de valahol be kellett indulnia, kellet egy lökés, ami egyik népnél megvolt, a másiknál nem.

2014. aug. 16. 19:47
 13/21 Tom Benko ***** válasza:
57%
@11: Kötve hiszem.
2014. aug. 17. 10:35
 14/21 piriiiiii ***** válasza:
Mert ők állatok, mi pedig emberek vagyunk. Ettől függetlenül azonban sok helyzetben ők viselkednek helyesebben és értelmesebben. Hogy úgy mondjam, hogy ők jól látnak.
2014. szept. 5. 20:29
 15/21 A kérdező kommentje:

"Ettől függetlenül azonban sok helyzetben ők viselkednek helyesebben és értelmesebben. Hogy úgy mondjam, hogy ők jól látnak."

A minősítést szerintem most hagyjuk, akár pozitív, akár negatív "kritikáról" legyen szó. A fejlettség, értelem, és a fejletlenség, primitív szók nem jót és rosszat takarnak, nem bírálatnak vagy dícséretnek számítanak ilyen témájú vitáknál, puszta tények. Ilyenkor nincs "jó" és "rossz", nincs "szeretem" és "nem szeretem", csak a száraz tények.

2014. szept. 6. 12:44
 16/21 A kérdező kommentje:
Bocs, Piriii, bár a te kommentedre írtam, de nem (csak) arra reagáltam, hanem a korábbiakra, akik érzelmileg közelítették a témát, és úgy érezték esetleg, hogy meg kell védeniük az állatokat. :) De ez nem erről szól, csak tényekről, függetlenül attól, hogy jónak vagy rossznak érezzük.
2014. szept. 6. 12:47
 17/21 anonim ***** válasza:
Ez azt sem tudja, mit kérdez. Ezért felesleges neki válaszolgatni.
2017. aug. 23. 00:00
 18/21 anonim ***** válasza:
8%

Ú, ez király kérdés, felfrissítem :D

Számomra a legfurcsább, hogy az élet megjelenése óta (~4 milliárd éve) az eddig valaha élt fajok száma ezen a bolygón (nagyon pontatlanul határozható csak meg) 5 és 50 milliárd közé esik - ezek közül egyetlenegyről sem tudunk, amelyik akár 10%-ban is megközelítette volna a mi intelligenciánkat. A ma élő legokosabb delfinek, majmok, kutyák is max egy 3-4 éves embergyerek szintjéig taníthatóak ki, és a kihalt fajok leletei között sem találni fejlettebb intelligenciára utaló nyomot.

Hogyan lehet ez? Hogyan fejlődhetett ez ki egyedül nálunk a sokmilliárd faj közül? Ráadásul az intelligencia nem is egy speciális tulajdonság, mint pl a lumineszcencia, ami csak ritkán fordul elő egyes fajoknál, hanem általános, minden állatnak van valamilyen szintű kognitív képessége. Ez a szint minden fajnál iszonyúan korlátolt, egyedül nekünk nem.

Én bizony segítségre gyanakszom.

2018. jún. 11. 16:25
 19/21 anonim ***** válasza:
100%
#18: ennek a témának, az emberi intelligencia kifejlődésének tengernyi irodalma van. Van konkrét dolog, amivel nem értesz egyet, vagy csak egyáltalán nem ismered / nem érted ezt a hátteret?
2018. jún. 11. 16:59
 20/21 anonim ***** válasza:

#19:

Rendben, tehát dióhéjban..

10 millió évvel ezelőtt klímaváltozás, globális lehűlés köszönt be. Az afrikai trópusi erdők megfogyatkoztak, füves sztyeppék váltották fel, az akkori hominidák a fáról a talajra kényszerültek. A ragadozók általi természetes szelekció nyomására két lábra álltunk, felszabadultak a kezeink, és elkezdtünk primitív technológiákat alkalmazni. 5 millió évvel ezelőtt az agy-térfogatunk rohamos növekedésbe kezdett, korrelálva az intelligenciánk szintjével.

Kérdés:

Amióta világ a világ, mindig is voltak ragadozók és prédák. Miért nem evolválódott semmilyen más préda ettől intelligenssé még csak egy kicsit sem, akár csak negyed annyira, mint mi, soha az évmilliárdok folyamán? Nekünk csak egy csettintés kellett ehhez, Föld-történeti időviszonylatban.

2018. jún. 11. 19:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!