Kezdőoldal » Ezotéria » Természetfeletti lények » Aki szerint nincs szellem. Be...

Mrtechnikus kérdése:

Aki szerint nincs szellem. Be tudod bizonyítani állításodat?

Figyelt kérdés
Az nem válasz hogy hülyeség meg nincsenek, mi konkrét történeteket osztunk meg. Még ha viccből is, valami igaz csak van, nem lehet az egész légből kapott.

2014. máj. 21. 20:36
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
16 és 20 voltam
2014. máj. 21. 21:26
 22/30 anonim ***** válasza:
68%
Te bizonyítsd már be, hogy léteznek, ha annyira biztos vagy a létezésükben.
2014. máj. 21. 21:26
 23/30 anonim ***** válasza:
És azt be tudod bizonyítani, hogy vannak szellemek? De ne photoshoppolt képekkel, meg írott cikkekkel, amiket unatkozó tinik írtak.
2014. máj. 21. 21:27
 24/30 anonim ***** válasza:
@20-as, a régi embereknek nulla tudásuk volt az őket körülvevő világról, és helyette mesékkel (pl szellemek) pótolták a hiányosságokat. Az, hogy a betegségeket bacilusok meg vírusok okozzák ellentmondott a világképüknek, ahogy a szellemek a miénknek. Eddig megáll a hasonlat. DE az ő világképük egyszerűen ötletelésre épült, a miénk viszont bizonyítékokra. Ha nekik beszélsz a bacikról, az nem fér bele az ártó szellemekről szóló meséik alkotta világképükbe. A szellemek nem férnek bele a mi TÉNYEKKEL és BIZONYÍTÉKOKKAL alátámasztott világképünkbe. A kettő nem mérhető össze, mert az egyik világkép meséken alapszik, a másik tényeken.
2014. máj. 21. 21:34
 25/30 KoviAti válasza:
konrét történet kell???... ma reggel felkeltem és valami fura érzés volt a hasamban, azt hittem igazatok van és egy szellem szállt meg de csak sz@rnom kellett... jah és senki sem fog addig szellemekben hinni amíg át nem éli az általatok "paranormal ectivity"-nek tulajdonított jelenségeket
2014. máj. 21. 21:36
 26/30 anonim ***** válasza:

Negatív állítást nem lehet bizonyítani. Azt, hogy valami nem létezik, csak a létezésére felhozott "bizonyítékok" cáfolásával lehet.

Kicsit gondolkodni se ártott volna, mielőtt kiírod ezt a kérdést.

Ha én most azt kérem tőled, bizonyítsd be, hogy nincsenek ufók, mit csinálsz? Kimész az űrbe? Nem, előveszed az észlelésvideókat és megcáfolod őket egyenként.

A szkepticizmus nem pampogás és nem genyóság, az is egy "hit" amihez mindenkinek joga van, de értelme csak akkor van, ha vannak ellenvélekedők. Ezért kell a "hívőkből" kiindulnunk.

Remélem, világos volt.

2014. máj. 21. 21:46
 27/30 anonim válasza:

te miért írkálod ezt a kérdést mindenhova? a kutyás kategóriába is ezt nyomtad...

de azért ide is leírom, hogy mindenkinek szíve joga abban hinni amiben szeretne.

Én pusztán azért nem hiszek a szellemekben, mert soha nem láttam, tapasztaltam egyet sem és ismerni sem ismerek olyan embert aki látott volna.

Akkor hinném el, hogy vannak szellemek, ha olyan helyen tűnne fel egy, ahol sok ember van, pl metró, bevásárló kp. vagy utcán akár.

A képek, történetek a neten mindig csak egy ember szemszögéből születnek, ez azért elég gyanús. Ilyet bárki ki tud találni és képet is mostmár bárki tud készíteni ufókról, szellemekről.

2014. máj. 21. 22:12
 28/30 anonim ***** válasza:

"Aki szerint nincs szellem. Be tudod bizonyítani állításodat?"

Őőő, valójában én csak azt tudom. Nincs semmi bizonyíték a szellemek létezésére, és a jól bevált fizikának is ellent mondanak, és ezt vehetjük bizonyítékoknak. Most akkor te jössz kérdező, bizonyítsd hogy vannak.

2014. máj. 23. 23:51
 29/30 anonim ***** válasza:

16,20 vagyok.

Még mindig pártatlannak érzem magam. De! Akik ennyire a tudománnyal jönnek állandóan, miért bíznak ennyire benne? A tudomány igazából egy elég szúklátókörű valami olyan szempontból, hogy az ember korlátai között működik. Tehát csak azt látja amit mi látni tudunk a saját kereteink között. Pl. egy hangya nem igazán tudja mérni a szelet, nincs meg hozzá az eszköze, de a hatását érzi, amikor jön egy orkán szél szépen elsodorja és valószínűleg palacsinta lesz belőle egy becsapódáskor. De nem méri és nem nevezi el a szelet, mert nem tudja és nincs anemométere. Attól még a szél létezik. De ő a saját keretei között csak a hatását érzi.

2014. máj. 24. 13:15
 30/30 anonim ***** válasza:
És ezzel nem a tudományt akartam bántani, az egy csodálatos dolog, de csak arra amire képesek vagyunk használni! El kellene gondolkodni, hogy az ilyen dolgokról nem ilyen szemmel kellene nézni, nem tudományos aspektusból. a kérdés egyébként iylen formában tényleg furi, de nem is az a lényeg hogy bizonyítsuk neked.
2014. máj. 24. 13:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!