Kezdőoldal » Ezotéria » Természetfeletti lények » Az igaz hogy a szellemek a...

Az igaz hogy a szellemek a Földön maradnak ha van egy befejezetlen dolguk?

Figyelt kérdés
2014. ápr. 19. 14:31
1 2 3 4
 21/34 anonim válasza:
Már, értem a névválasztást. Harcikacsa... Nem, öszönöm, nem kérem az előadás címét. Hiszek neked/önnek. Ha, valami személyes dolgot sértettem, bocsánatot kérek. Mindenki másképp tölti a szabad idejét. És, úgy látom harcikacsa, te nem vagy valami vallásos. Te, abban hiszel, amit látsz. Ami, elég fura, mert példának okáért, a fejfájást sem látod(ne bonyolíts, orvosos dolgokkal pls) mégis érzed. Einstein párti vagy? Ő, látta hasonlóan a világot. Brilliáns elme volt...
2014. ápr. 22. 18:13
 22/34 Harcikacsa válasza:
Kedves Andy200 ! Nem sértettél személyes dolgot :) Vallásos vagyok-e ? Hívő vagyok, és kereszténynek tartom magam , de egyben spirituálisnak is. Hiszek a végtelen távlatokban, ami nem látható de a tudomány akaratlanul is mellette áll. Hiszek a lélek fejlődésében, és abban hogy ennek valamilyen transzcendens célja van, és azokat a pontokat keresem, ahol az értelem és az érzelem találkozni képes. Ne haragudj hogy megint egy előadás témáját hozom fel fárasztásképpen : Létezik-e a szív és az agy házassága ? Ken Wilber féle integrálszemlélet. A Harcikacsa nevet már majdnem 8 éve használom :) Amikor felvettem, akkoriban csak a sportról szólt az életem és a bulizásról, eszembe sem jutott hogy ilyesmivel is fogok foglalkozni. eléggé közvetlen ember vagyok, ritkán szoktam magázódni online felületen ( vagyis ... soha :) ) Kivétel az üzleti életben lefolytatott email-ek.
2014. ápr. 22. 19:14
 23/34 anonim ***** válasza:

test/lélek/szellem.

Szellem = isteni szikra.

Mindenki szívében ott lakozik Isten. Az hogy ez a szeretet a szívedben mekkora, csak rajtad múlik.

(ezért kaptuk a szabad akaratot)

Univerzális törvény, azt kapsz amit adsz.

(ok-okazat hatás)

Tehát ha vissza kell térned a fizikai síkba, az meg fog valósulni. Amit teszel ebben az életben, az kihatással van a többire. Saját magad kovácsa vagy, ha jó dolgokat cselekszel jó dolog ér, ha nem, akkor nem. Azok a dolgok amik történnek veled, a te fejlődésedet szolgálják, egyfajta tanulási folyamat része.

2014. ápr. 23. 01:31
 24/34 anonim válasza:
Remek. Ezáltal Steveboy89 személyében itt a másik lélekbúvár:DD Ezt, sem sértésnek szánom. Tényleg dcséretes, ha valaki tud ilyeneket.
2014. ápr. 23. 15:21
 25/34 anonim ***** válasza:
9-es vagyok,nem rád értettem kérdező!:)
2014. ápr. 23. 15:55
 26/34 anonim ***** válasza:
62%

Akkor mivel magyarázzátok, hogy a gyerekek hároméves korukig látják a szellemeket? Nekem a fiam az előző lakásunkban köszönt egy néninek, hogy szia néni, és ott áll az ajtóban, a mostaniban meg "szia bácsi, gyere játszani". Ja! Gondolom erős a fantáziája, mert gyerek. A most másfél éves lányom rendszeresen integet a sarokba, és pelenkázáskor a feje fölé gagyog.

A 21. század elmélete, amit nem látok, az nem is létezik. Egy filmben hallottam: a holdnak is van másik oldala, mégsem láttad.

De nem kell mindenkinek hinnie benne. Ettől szép az élet, hogy mások vagyunk! ;)

2014. ápr. 24. 09:10
 27/34 anonim ***** válasza:

"A 21. század elmélete, amit nem látok, az nem is létezik."

Aha. A levegőt sem látjuk, a rádióhullámokat sem, a röntgensugarakat sem, a gravitációt sem, a baktériumokat, vírusokat sem, az atomokat, kvarkokat sem, a fekete lyukakat sem, akkor a 21. század elmélete szerint ezek sem léteznek, ugye? Legalább gondolkodj már kicsit, mielőtt így leszögezel valamit.

Ezeknek (vagy jó részének) kimutatására ezer és egy különböző kísérlet létezik. Megismételhető, falszifikálható kísérletek, amelyek egymástól függetlenül is mindig ugyanazt az eredményt adják. A szellemekre milyen kísérletet találtak már ki? Semmilyet. Van aki látni véli őket, van aki nem, van mikor így néznek ki, van mikor úgy, de még a magukat szellemlátónak nevezők között sincs egyetértés ezekkel a jelenségekkel kapcsolatban. Teljesen véletlenszerű, sztohasztikus a megjelenésük, a tevékenykedésük, műszerekkel pedig kimutathatatlanok, ellenőrizhetetlenek. Pedig a műszerek érzékenysége sokszorosan meghalad(hat)ja bármely létező élőlény érzékelőképességét.

Lehet hinni bennük, de objektív értelemben nem léteznek. A másfél éves kislányod bármiért integethet a sarokba, lehet csak próbálgatja a kezét mozgatni, mert most ébred rá, hogy az az övé. Vagy lekötötte a figyelmét egy pókháló, repedés a sarokban, vagy csak a szoba éleinek egybefutása. A gyermekeknek pedig tényleg élénk a fantáziájuk. Lehet csak rájött a fiad, hogy hiszékeny vagy, és így átverve téged jót mulat rajtad és a reakcióidon. Ez nem egyedi eset, sok gyerek szokott azzal játszani, hogy úgy csinál, mintha fulladozna a kenyértől, mert tetszik neki a felhajtás, ami körülötte folyik olyankor. Miért lenne a fiad kivétel ez alól?

Nem mondom, hogy ne higgy a szellemekben, a te dolgod, miben hiszel. Csak ne jelents ki olyan dolgokat, amelyek egyértelműen, bizonyítottan nem igazak.

2014. ápr. 24. 09:54
 28/34 anonim ***** válasza:

Unokahúgom is látott dolgokat úgy három éves koráig. Ez azzal magyarázható hogy a gyerekeknek nyitva van a harmadik szemük. Olyan dolgokat is láthatnak amik számunkra "láthatatlan". Ezt az ajándékot tudatlanul a szülők zárják be: nincs ott senki, nem lehet látni senkit szövegekkel.

"A 21. század elmélete, amit nem látok, az nem is létezik."

Amiről te beszélsz az a materialista gondolkodásmód. Sokan úgy vannak vele hogy csak abban hisznek amit látnak, és meg tudnak érinteni. a A nyugati "kultúra" verte bele az emberek fejébe méghozzá az iskolapadokban, és sokan meg is rekedtek ezen a szinten.

2014. ápr. 24. 12:14
 29/34 anonim ***** válasza:
De igenis igazolható műszerekkel!Láttam olyan cikket,amiben kimitatják,hogy miként távozik a lélek a testből...Egyébként ti nem nem hisztek a szellemekben,hanem nem akartok hinni!Én is próbáltam magam erről lebeszélni,de azt mivel magyarázod hogy anyám mosogatott,én a szobában voltam,ketten laktunk együtt,anyámtól kb.3 méterre lévő popcornos tál leborult,de én se lehettem mert a szobában voltam,anyám se lehetett,mert mosogatott...Egy másik eset,amikor ültem az asztal előtt,előttem volt egy kistányér és egyszer csak úgy arrébb csuszant...Régen egy néni lakott ott,amikor kísértett,mindig a konyhában lévő sarokpadnál volt...Egyszer álmodtam is vele,hogy beszélgetek a szellemével,vagyis csak én beszéltem vele,arról hogy ő szellem meg iylenek,anyámnak ahogy leírtam a külsejét,egyezett azzal a nénivel aki ott lakott,pedig soha nem láttam.Azt is megálmodtam,hogy a mamám meg fog halni,ugyan abban az órában,amikor meghalt,hajnali 5-kor.Nemrég is álmodtam vele azon a héten,amikor anyám is,pedig nagyon régen álmodtunk vele és azon az estén amikor meghalt,anyám cigizett,nem fújt a szél se,meg semmi,és egyszer csak elaludt a cigi,mert életében is azt akarta hogy leszokjon.barátnőm is beszélgetettt az erkéjen a halot papájával,másik oszt társam fogat mostott,valahogy a csaphoz került egy nagykés és egyszer csak felé fordult,valaki pedig őrzi éjjelenként.Anyám barátnőjénél a nappaliban kopogást,és hallottam valamilyen mély morgást,de azóta már volt ott valami szellemírtó...Barátnőmék lakása pedig tele van...Stb.,még írhatnák is 10 oldalt,de nem akarok,mert ha nem hiszitek el,hát nem hiszitek el,próbáltok mindent megmagyarázni és küldtök majd a pszichológushoz...
2014. ápr. 24. 21:09
 30/34 anonim ***** válasza:

"De igenis igazolható műszerekkel!Láttam olyan cikket,amiben kimitatják,hogy miként távozik a lélek a testből..."

Ha Duncan McDougallra gondolsz, aki lemért néhány beteget, akkor megsúgom neked, olyan mérleggel tette ezt, amely dekagramm pontosságú volt. 6 beteg tömegét mérte le haláluk előtt és után is. Kettőnél súlynövekedést tapasztalt, egynél 21 grammot mért, a többinél pedig ennél nagyobb mértékű súlynövekedést tapasztalt. Ez minden, csak nem tudományos szempontból elfogadható eredmény és pontos mérés. Arról nem is beszélve, hogy vajon egy dekagrammos pontosságú mérlegen hogy a túróba mért 21 grammot? Persze, ezektől függetlenül hihetsz benne... Más is hisz a Láthatatlan Rózsaszínű Egyszarvúban.

A többi sztoridról meg annyit, hogy messziről jött ember - főleg ismeretlenül - azt mond amit akar. Ilyeneket pedig én is ki tudok találni, hogy egyszer csak elmozdult a kistányérom, meg a barátnőm a halott papájával beszélgetett... Nem nagy kunszt.

"és azon az estén amikor meghalt,anyám cigizett,nem fújt a szél se,meg semmi,és egyszer csak elaludt a cigi,"

A cigik már csak ilyenek, olykor kialszanak maguktól is. Én is dohányzom, nem egyszer előfordult már hogy csak úgy magától kialudt. Kábé minden dobozból átlagosan egy kialszik félúton.

Persze, aki AKAR minden apróság mögé egy szellemet látni, azt úgysem lehet meggyőzni arról, hogy a valóságban szellemek nem léteznek.

2014. ápr. 24. 22:36
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!