Kezdőoldal » Ezotéria » Természetfeletti lények » Ha azt írom a szobám falára...

Ha azt írom a szobám falára hogy "666 a sátán eljő" akkor lehet valami negatív következménye?

Figyelt kérdés
De úgy fog ott lenni hogy valójában nem lesz látható, mivel át lesz fesve a szobám a közeljövőben. És nyilván az írásra is festék kerül.
2014. ápr. 15. 19:56
1 2 3
 21/30 anonim válasza:
Kedves 20:07. Az, hogy iskolábajárok, mióta jelenti azt, hgy álatlános, vagy középiskola. Mert, csak hogy tudd, az iskola azt is jelenti, hogy egyetem utolsó éves teológia hallgató vagy, aki veled eellentétben hisz istenben. Ha, valami problémád akadt, akkor kérlek, írd meg priváta, és szívesen helyre teslek:) Jaaa, egylbként, a napokban bújj, el, ma viszik a szemetet:) Puszi:Andy
2014. ápr. 24. 20:51
 22/30 anonim ***** válasza:
Kedves Andy! Én nagyon csodálkoznék azon, ha egy teológia szakos hallgató ilyen hangnemű hozzászólásokat írna.
2014. ápr. 24. 21:33
 23/30 anonim ***** válasza:

Kedves puszi-kettőspont-Andy, megírtam privátomat. Viszont nem értem, miért kell ide is írni, és privátban is zaklatni. Nyugi, tudok olvasni, csak nem itt töltöm mindennapjaimat és estéimet. És habár privátban kifejtettem a véleményem a teológiáról, ide csak annyit írnék, hogy nem hinném, hogy egy utolsó éves egyetemi hallgató ilyen helyesírással, ilyen fogalmazásban írna.

Plusz egy kérés: Kérlek, leírnád az egyetemed nevét? És a végzettséget, amire rámentél? Előre köszönöm.

Puszi-hármaspont-névte2en

2014. ápr. 24. 22:23
 24/30 anonim válasza:
Kedves névtelenjeim. Mondtam én, hogy egyetem tanulok, teológia szakot, és utolsó éves vagyok? NEm hinném. Csak azt mondtam, hogy az iskola kifejezés azt is magába foglalja... Szerintem olvassátok át ujra a kommentem. Szóval, ki is a gyerekes? Egyébként, pedig azért beszéltem/írtam, ilyen stílusban, mert szerintem roppant mód sértő ha valaki ilyet kérdez. Egyáltalán, minek ír ki ilyet az ember? Mármondtam. Egyébként, pedig író vagyok, szóval elnézést a helyesírásért, megszoktam, hogy más javít helyettem. :)
2014. ápr. 25. 15:30
 25/30 anonim ***** válasza:

"Mondtam én, hogy egyetem tanulok, teológia szakot, és utolsó éves vagyok?"

Nem, nem mondtad, csak sugalmazni próbáltad.

De még ha konkrétan azt is írtad volna, hogy az vagy, a hozzászólásaid tartalmából és fölényeskedő, lekezelő hangvételéből akkor is pontosan lehetett volna tudni, hogy nem vagy teológus hallgató.

Ahhoz képest, hogy látszólag a kérdezőt óvnád az örök kárhozattól, bennem még hívő ember benyomását sem keltetted az írásod alapján. (Hívőre gondoltam, nem vallásosra.)

Nekem valahogy nem jött át a szavaidból a jézusi tanítás gyümölcse, meg az ítélkezéstől mentes, feltétel nélküli szeretet minősége.

Te egyébként úgy látod, hogy valóban segíteni akartál a kérdezőnek, és jószándékkal fordultál felé, az egódat félretolva az útból?

2014. ápr. 25. 20:06
 26/30 anonim válasza:
Valóban, igazad van. Igaz, nem próbáltam sugallni semmit. Nyilván félreértettél valamit. Én, csak megállapítottam egy nyilvánvaló tényt. Tudod, úgy látom te egyáltakán nem hiszel. Így lenne egy kérdésem. Honnan tudod, hogy, milyen egy hívő ember. Csak mert, bennem, sokkal több hit van mint benned. Igaz, ítélkezem. És, igazad van, ha azt kérded ki vagyok én? Egy ember. Hibákkal. De, mivel hiszek, és megbocsájtást kérek, megbocsájtatik. A hit nagyon törékeny. Az tesz azzá aki vagy. Mert, ha hiszel, a szíved megtölti valami tiszta. Valami csodálatos. Lehet, hogy úgy gondolod, hogy nem hiszek. Hogy nem vagyok hívő. És, hogy a szavaim azt sugallják gyerek vagyok. Hidd el. Kicsit sem vagyok az. Veled szöges ellentétben. Lehet, hogy testileg felnőtt ember vagy. De, lelkileg, biztosan gyerek. Ez, nem ítélkezés. Csak, a lelked, még nem nyílt ki. Ezt, ne negatív kritikának vedd. Kérlek ne haragudj, ha megbántottalak. Igazad van. Belátom. Utolsó kommenteimben inkább, a magam igazát védtem, és nem a kérdezővel foglalkoztam. Így, mindnkihez: sajnálom:)
2014. ápr. 25. 20:38
 27/30 anonim válasza:
Majdnem megúsztam helyesírási hibával. Á. Az utolsó szót elírtaaaaaam:(
2014. ápr. 25. 20:41
 28/30 anonim ***** válasza:

Kedves Andy!

„Igaz, nem próbáltam sugallni semmit. Nyilván félreértettél valamit.”

Ezt írtad:

„Nyugi, nem vagyok lelkész. Még, iskolába járok.” / „Mert, csak hogy tudd, az iskola azt is jelenti, hogy egyetem utolsó éves teológia hallgató vagy, aki veled eellentétben hisz istenben.”

Ez a megfogalmazás az én fogalmaim szerint sugalmazás. De ha szerinted nem, és csak félreértettem valamit, akkor neked is épp úgy igazad van a magad szempontjából. Szerintem eléggé szubjektív dolog, hogy ezt ki hogyan ítéli meg. Abban egyetértünk, hogy valótlant nem állítottál magadról.

„Tudod, úgy látom te egyáltakán nem hiszel.”

Igazán bölcs ember lehetsz, és remek emberismerő, ha ilyen meglátásokra vagy képes összesen 7, általam leírt mondat alapján, amiből az egyik megszólítás, egyik pedig egy hozzád intézett kérdés volt. Azért kíváncsiságból érdekelne, hogy konkrétan miből jutottál erre a következtetésre. Előre is köszönöm, ha megírod, mert őszintén szólva magamtól nem tudtam megbirkózni azzal a kihívással, amit ennek a megfejtése jelentett.

„Így lenne egy kérdésem. Honnan tudod, hogy, milyen egy hívő ember.”

A saját élettapasztalatomból annyit szűrtem le, hogy ahány hívő ember, annyiféle. Igyekszem tartózkodni az általánosítástól, és nem vonok le következtetésket sem egyes hívő, sem egyes ateista emberek viselkedéséből arra nézve, hogy milyen a többi sok száz millió, vagy több milliárd másik.

„Csak mert, bennem, sokkal több hit van mint benned.”

Ezt nem tudom megítélni, mert nem ismerlek téged. Abban viszont egészen biztos vagyok a hozzászólásaid alapján, hogy nem ugyanazokban a dolgokban hiszünk, és nagyon más képünk, elképzelésünk van Istenről. Te feltehetően a mennyország és a pokol létezésében hiszel, én meg a reinkarnációban és a karmában.

„És, igazad van, ha azt kérded ki vagyok én?” - Nem kérdeztem sem ezt, sem ehhez hasonlót.

„Lehet, hogy úgy gondolod, hogy nem hiszek. Hogy nem vagyok hívő.”

Nem gondolom ezt. És talán emlékszel rá, hogy nem is írtam ezt. Nem látok másoknak sem a fejébe, sem a szívébe. Tisztában vagyok a saját korlátaimmal, és nem gondolom, hogy ezt bárkiről meg tudnám ítélni, még akkor sem, ha személyes jó ismeretség fűz az illetőhöz, nemhogy egy vadidegenről. Se képesnek nem tartom magam rá, se késztetést nem érzek rá, hogy ezt másokról megpróbáljam megállapítani. Szerintem nincs is közöm hozzá.

Így fogalmaztam meg a meglátásomat ezzel kapcsolatban:

„Ahhoz képest, hogy látszólag a kérdezőt óvnád az örök kárhozattól, bennem még hívő ember benyomását sem keltetted az írásod alapján........ Nekem valahogy nem jött át a szavaidból a jézusi tanítás gyümölcse, meg az ítélkezéstől mentes, feltétel nélküli szeretet minősége.”

Attól te még lehetsz hívő, hogy bennem nem keltetted ezt a benyomást a hozzászólásoddal.

Én nem tényt írtam le, hanem a saját, szubjektív véleményemet. Számomra az a hiteles „hívő” egyik fontos ismérve, hogy nem prédikál, nem térít, nem kioktat, hanem példát mutat.

Ha nem értenéd, hogy mire alapoztam a fenti meglátásomat, akkor légy szíves olvasd újra a következő mondataidat, és próbálj rájuk egy olyan ember szemével tekinteni, aki - ha nyilván esendő ember is, hibákkal, mint bárki más - de törekszik arra, hogy a jézusi tanítás szerint éljen:

„Na idefigyej te gyökgyerek!” ... „vagy egy hasonló bomlott elméjűt, amien te vagy.”

„Ha, valami problémád akadt, akkor kérlek, írd meg priváta, és szívesen helyre teslek:)

Jaaa, egylbként, a napokban bújj, el, ma viszik a szemetet:).”

Ha már szóvá tetted, hogy én honnan is tudhatnám, hogy milyen egy hívő ember, mert te úgy látod, hogy én "egyáltalán nem hiszek", hadd kérdezzelek meg téged, hogy ezek a fenti megnyilvánulásaid mennyire vannak összhangban azzal a képpel, ami benned él egy hívő emberről.

Engedd meg, hogy így ismeretlenül is feltételezzem rólad, hogy vagy benned annyi intelligencia, ami elegendő ahhoz a felismeréshez, hogy ha VALÓBAN jóindulattal, segítő szándékkal fordulok valaki felé, és szeretnék olyan tanácsot adni neki, ami szerintem a javát szolgálja, akkor ezt nem úgy teszem, hogy lenéző, leereszkedő, gúnyos és fölényeskedő hangnemben szólok hozzá, netalán még sértő dolgokat is írok róla. Nem csak azért, mert nem kedves dolog, és mert volt valaki, aki kétezer évvel ezelőtt azért jött el közénk, és vállalta, amit vállalt, hogy másról mutasson példát, hanem azért sem, mert nem kell túl nagy érzelmi intelligencia ahhoz, hogy tudjam, hogy ezzel a hozzáállással azt az amúgy sem túl sok esélyét is eljátszom annak, hogy elérjem, amit szeretnék, vagyis hogy a másik ember meghallgasson, és legalább elgondolkodjon azon, amit írok, és fontolóra vegye a tanácsaimat.

Nem tudom, hogy saját magadnak van-e elképzelésed arról, hogy mi volt a valós (akár tudatos, akár tudatalatti) motivációd arra, hogy a fenti hangnemben írj a kérdezőnek.

„És, hogy a szavaim azt sugallják gyerek vagyok. Hidd el. Kicsit sem vagyok az. Veled szöges ellentétben.”

Nem én, hanem valaki más volt az, aki a 20. hozzászólásában gyerekesnek nevezett téged.

„Lehet, hogy testileg felnőtt ember vagy. De, lelkileg, biztosan gyerek. Ez, nem ítélkezés. Csak, a lelked, még nem nyílt ki. Ezt, ne negatív kritikának vedd.”

Ha ismernél, és úgy lenne ez a meglátásod rólam, akkor sem érezném kritikának. Pont hogy nem érzem negatívnak, mert a gyerekek szerintem sokkal „tisztábbak”, fogékonyabbak a jóra, mert még minden szempontból sokkal közelebb vannak ahhoz a Forráshoz, ahonnan jöttünk, és ahová visszatérünk egyszer.

„Kérlek ne haragudj, ha megbántottalak.” Nem bántottál meg. Szerintem nekem nem írtál semmi bántót.

2014. ápr. 27. 02:33
 29/30 anonim válasza:

Hú, itt aztán volt balhé...

Mégis, úgy érzem, hogy az utolsó válaszoló, és az előző kommentjei valamilyen-féle kötekedés volt.

Persze, tudom hogy most a kérdezőnek a kérdésére kellenne válaszolnom, de úgyérzem, ezt már megtette más.

Visszatérve a témára.

Furcsa mód, az utolsó kommentelő csak a negatív hozzászólásokat emelte ki, és más megvilágításba helyezte, hogy azok rosszaknak tűnjenek.

Míg a másik kommentelő valóban kissé leereszkedő, na jó minősíthetetlen stílusban fogalmazta meg a mondnadját, azonban ha a dühöt félrerakjuk, egész értelemeset hozott össze mindkét kommentelő. :)

Szerintem ilyenen nem éri meg összeveszni. :)

2014. okt. 26. 10:13
 30/30 A kérdező kommentje:

Üdv!

Azóta már át lett festve a szobám így a felirat is ugyanott van csak már nem látszik..

Igazából nekem roppant mód tetszenek ezek a történetek az angyalok, Istenről emberekről hogy mi a jó mi a rossz stb.

Nekem minden vágyam hogy egyszer természetfelettivel találkozzam legyen az akár jó akár rossz én mindel barátkoznék. Leginkább azt akarnám elintézni hogy 35 évesen megálljak az öregedésben és örökké itt lehessek a földön a többi ember között közben pedig egyre nagyobb tudásra tennék szert. És bármit elérhetnék.

De persze az sem lenne jó ha teljesen halhatatlan lennék ezért kéne valami cucc amivl azért meg lehetne ölni ha már elegem lenne az egészből.

2014. okt. 26. 10:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!