Rám ült az ördög?
Figyelt kérdés
Sziasztok!tavaly nyáron este 6kor végeztem a munkával..fél8ra már hazaértem,ettem,fürödtem utána lefeküdtem aludni mert nagyon elfáradtam. Nyárovolt...nyitva hagytam az ablakomat és az ajtót..kereszthuzatot csináltam,valamilyen oknál fogva forditva aludtam el az ágyamba,az ajtó felé néztem az ablak pedig a fejem felett volt az ajtóval szembe. Egyszercsak megébredtem ..elkapott egy furcsa érzés..nem foglalkoztam vele átfordultam az oldalamra és láttam hogy kéken izzik a menyezet szabályosan kör alakban! Bakker elkezdtem röhögni magamba hogy'mindjárt jönnek az ufok' nem foglakoztam vele..jót derültem a dolgon megnéztem hajnal fél2volt..vissza feküdtem.nemtudom mennyi idő telhetett el újra elkapott az az érzés de iszonyatosan..az az igazi fèlelem érzés..felált a ször a kezemen,lábamon,hátamon..akkor kicsit felültem és láttam hogy valamielmegy az ajtóm elött a nappalibol át a fürdőbe!teljesen ledöbbentem nem birtam megmozdulni.utána ez a tag beált az aktomba alacsony volt fekete..nemvolt arca..de ember formája volt..utána egy magas ugyan igy nézettki..alig fért be az ajtón..csak néztem őket ott áltak..pislogni se birtam..nem birtam megmozdulni teljesen leblokkolt az agyam..magamba végig gondoltam az egész napomat..nem álmodtam emlékeztem aznap mindenre..a munkámra..arra hogy haza jöttem ilyenek. Hanyatt feküdtem az ágyamon..a nagyobb bejött rám mászott..a két kezével lefogta a vállam és bele bámult az arcomba..gondolom pàran szakadni fogtok de akkor nem volt vicces..teljesen más megilyedni valamitől..vagy ha az az igazi félelem markolássza a szived..levegőtse birtam venni..az arca teljesen feketevolt..a súlyát éreztem a vállamon ahogy rámnehezediknemtudom meddig voltezigy..bennem volt hogy leütöm beverek neki eggyet de nemtudtam..nem birtam felemelni a kezemse..ekkora hallotam h a bejárati ajtó becsapodott.leszáltrólam vissza ált az ajtóba a kicsi mellé ott áltak.a fiutestvérem aki akkor ért haza hajnalba(egy szobánk van) benyitott felkapcsolta a villanyt ahol a 2tag ált ottmeg a kabátaim logtak az ajtón a fogason!eltüntek! Amint felkapcsolta a villanyt azonnal megtudtam mozdulni felültem..tisztavíz voltam ...nehezen szedtem a levegőt,kérdeztem tőle hogy nem-e làtott valakit..de bolondnak nézett..Ezta sztorit másnak elmeséltem bemt a munkahelyemen..ott mondta egy idős targoncás h 'rámült az ördög' ez egymende monda aztmondta..ha az ember arra kel h valami vam a melkasán..vagy lefogja..nemtud mozogni..aztjelenti h eljött értem az ördög..és ha még egyszer megtörténik ez akkor meghalok. normális válaszokat kérnék2014. febr. 23. 17:06
1/7 anonim válasza:
Csak álom volt, nyitott szemmel. Ilyenkor összemosódik a valóság és az álom. Megmozdulni azért nem tudtál, mert ebben az alvásszakaszban a motoros funkciókért felelős agyterületek is pihennek, ki vannak kapcsolódva, ennek a neve alvási paralízis. Egy rémálom volt csak.
2/7 A kérdező kommentje:
Remélem igazadvan
2014. febr. 23. 18:00
3/7 anonim válasza:
Alvás paralízisre tippelek én is! Nyugi.
4/7 anonim válasza:
nem volt büdös mikor rádmászot? mert az ödögnek olyan ilyen kénkőves szaga van, és az naggyon bödüs arrol fel lehet ismerni. ha nem az volt nem volt szaga neki akor nem az örddög volt.
6/7 anonim válasza:
Ezt hívják népiesen lidércnyomásnak, amikor az ember azt álmodja, hogy egy ördög vagy boszorkány ráül a mellkasára vagy a hátára, amitől nem kap levegőt és nem tud mozogni sem. Ijesztő élmény lehet, az biztos, de nem kell hinni a babonában, és én olyat sehol nem olvastam, hogy a 2. alkalomnál meghalnak az emberek.
A jelenség tudományos neve tényleg az alvásparalízis, olvasd el a belinkelt tanulmányt és nyugodj meg :)
7/7 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat..elolvastam minden a témával kapcsolatban :)
2014. febr. 25. 04:26
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!