Kezdőoldal » Ezotéria » Természetfeletti lények » Szerintetek a macskák látják...

Mrs.Redy kérdése:

Szerintetek a macskák látják a szellemeket? Két darab cicám van.

Figyelt kérdés

Már párszor előfordult velem este felé,hogy a cicám a konyhában ült és a sötét fürdőszobába nézett befelé.Amikor ezt megláttam odamentem a cicámhoz akkor abbahagyta a ,,sasolást" a fürdőbe.A fürdőben felkapcsoltam a villanyt, viszont ott semmi nem volt....Nem ragaszkodok hozzá hogy biztosan természet feletti dolog történhetett,de a másik történetem viszont már több mint furcsa...Mint fenn említettem 2 cicám van, ez a másodikkal történt.Ő róla annyit kell tudni, hogy fiú cica csak néha jár haza hiszen

sokat csavarog.Avval kelti fel magára a figyelmet , hogy nyávog de nem úgy mint mikor egy cica pl.éhes hanem picit fura hangon...na nem is ez a lényeg. Egyedül voltam otthon a szobámban mikor a fura hangú cicámat hallottam az udvarról.Beengedtem a lakásba,adtam neki enni stb....aztán én vissza tértem a szobámba a cicám pedig a konyhába maradt.Egyszer hallom , hogy a cicám ....hozzáteszem ez nem este volt! Mikor kinéztem a cica nézett felfelé a plafonra és közben nyávogott. Szóltam neki és innen zárult be a történet! Azóta semmi ilyesmi nem történik! Max.3 hónaponta 1x a fürdőszobába nézelődés felé....

#macska #plafon #szellem #kísértet #paranormális jelensége
2014. febr. 15. 15:07
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
21-es. Bocs, de kicsit siettem a válasszal. Tehát az állatok látják a szellemeket, de a kérdező macskái lehet hogy nem szellemet láttak. Mivel esetünkben nincs semmi tevékenység, így e kettőt kizárhatjuk. Egy sima egyszerű szellem. (Igazából sokáig én sem hittem ilyenekben, hogy démon, meg ilyenek, de volt egy két ilyen esetem, nam emg akkor itt van a vallás is: Bibliában sok ilyen van, ott gonosz léleknek nevezik, vagy másnak.) De itt nem ez a lényeg! A kérdező megkapta a válaszait, mindkét fajtából eleget, a végén úgyis ő dönti el, hogy miben hisz.
2014. febr. 15. 19:54
 22/33 anonim ***** válasza:
A macskák alapvetően képesek olyan lényeket észlelni, amit az ember csak gyakorlással. Ha a megfelelő szintre emeled a harmadik szemed, te előled se bírnak majd elbújni.
2014. febr. 15. 20:59
 23/33 anonim ***** válasza:
27%

#9:

"Ezért tartom ilyesztőnek h a macsek folyton nézelődik abban a szobában."

Máshol (más helységben) is nézelődik az, csak az nem tűnik fel, mert ott nem halt meg senkid.

#17: "A nagyobbik cica fel szokta kapcsolni magának, ha bemegy a szobába,"

Kamu. Miért is kapcsolná fel a villanyt a macska? Hiszen nagyon is jól lát a sötét szobában is, sőt, még lehet hogy jobban zavarja az erős fény. Szóval semmi nem készteti arra, hogy felkapcsolja a villanyt.

A következő kamu az lesz, hogy ha kiég a villanykörte, akkor ki is cseréli azt?

#21: Néha tényleg reménytelennek tűnik... :(

#23: "A macskák alapvetően képesek olyan lényeket észlelni, amit az ember csak gyakorlással."

Igen, az aljnövényzetben surranó pockokat és a bozótosban röppenő verebeket tudnak észlelni. Sőt, a falban motoszkáló bogarak, kisemlősök neszezését is könnyedén meghallják. Nekünk túl lassúak ezek észleléséhez a reflexeink, túl gyenge a szemünk és túl gyenge a hallásunk is.

Kérdező, ne hidd el ezt a sok sületlenséget, amiket itt elég sokan irkáltak össze. A macskáknak lényegesen jobb a hallásuk, mint az embernek, képesek a faltól egy-két méternyire ülve is meghallani a rovarok, egerek és más efféle állatkák halk neszezését a falban vagy a padláson/tetőtérben. Képesek pl. a molylepke szárnyainak hangját is meghallani, vagy kiszúrni őket a sötét fürdőszobában is. Sokkal valószínűbb, hogy a Te macskáid is ilyesmiket észleltek, semmint szellemeket meg efféle badarságokat.

Persze, tényleg csak rajtad múlik, hogy mit hiszel el és mit nem. De ezek a dolgok a macskákról (élesebb hallás/látás) bizonyított tények, míg a szellemek csak más emberek elbeszéléseiben (rosszabb esetben fejében) léteznek. Mendemondák csak, objektív bizonyíték viszont érdekes módon sosincs rájuk (csak egyes emberek szavai, hogy "én ezt láttam meg azt láttam", vagy "hallottam hogy más látta" és hasonlók).

2014. febr. 16. 03:43
 24/33 anonim ***** válasza:

#24 Ne te mond meg h a kérdező mit hogy mit higgyen el vagy mit se!

Saját magad mondtad h mindenki abban hisz amiben akar akkor?

Ne gyere ide a tudományaiddal,mert te szkeptikus vagy!

És nincs jogod hülyeségnek nevezni a váloszolók "történeteit" mert nem voltál ott nem tudod mi történt!

Úgy h ha megkérhetnék minden veszekedni vágyó embert itt akk hadja el a kategóriát és menjen máshova veszekedni!!

2014. febr. 16. 07:54
 25/33 anonim ***** válasza:

24.ik te nagy "macskatartó" nagy hülyeségeket mondtál.

Nekem eddig 23 macskám volt és volt,amelyik igenis kapcsolgat dolgokat.Azt a macskánkat zsenikének neveztük néha.

De nem azért kapcsolgatja,mert nem lát,hanem egyszerűen azért,mert sokszor látja a mozdulatot és van olyan macska,amelyik igenis leutánozza a mozdulatodat.

Azonkívül annyira hülye sem,hogy ne látná a különbséget a felkapcsolt villany és a lekapcsolt villany között.Jól lát,de nem ugyanúgy.

Ajánlom a figyelmedbe a youtubon a macska feltöltéseket.Beütöd macska itt a piros,hol a piros,na az az egyik kedvencem,te "macskaszakértő"

2014. febr. 16. 09:11
 26/33 anonim ***** válasza:

#26:

"Nekem eddig 23 macskám volt és volt,amelyik igenis kapcsolgat dolgokat."

Elhiszem. Az enyém is csinált néha érdekes dolgokat. De a kérdező macskája nem azért kapcsolja fel a kapcsolót, hogy világos legyen a szobában és ezáltal jobban lásson. A macskák nem képesek ennyire összetett gondolkodásra, és mint már írtam, egyébként sincs szüksége arra, hogy felkapcsolja a villanyt. Annál is inkább nem, mert ha képes lenne felfogni a fény mibenlétét, akkor arra is rájönne, hogy a villany felkapcsolásával elijeszt(het)i azt, aminek a hangja után bement a szobába, tehát szándékosan nem kapcsolná fel a villanyt. Szóval legfeljebb játékból tesznek a macskák ilyesmiket, nem pedig azért, mert tisztában vannak a következményekkel.

"Ajánlom a figyelmedbe a youtubon ..."

A yutubon ha nagyon keresgélsz, akkor lehet hogy olyan videot is találsz, amelyikben integrálfüggvényeket old meg a macska, vagy újratelepíti a Windowst a számítógépen... Szóval a yutub nem igazán mérvadó ilyen tekintetből.

2014. febr. 16. 10:01
 27/33 anonim ***** válasza:

Én sem azt írtam,hogy azért,hogy jobban lásson,hanem azért,mert utánozza a mozdulatot,utánozza a gazdit.

Azt,hogy lát némi különbséget és ez mennyire jut el az agyáig már nem tudom megítélni.

2014. febr. 16. 10:10
 28/33 anonim ***** válasza:

24.ik a kérdező említette volna,hogy meghalt valakije?

Én nem olvastam ilyent.

2014. febr. 16. 10:15
 29/33 anonim ***** válasza:
Én sem olvastam ilyet a kérdésben :) Viszont a #9-es válaszoló írt ilyet, és a #24-es válaszomban jelöltem is, hogy az ő hozzászólására reflektáltam röviden.
2014. febr. 16. 10:58
 30/33 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszaitokat ha kisebb ,,vitába" is torkollott!:)
2014. febr. 16. 11:57
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!