Nagyon, szinte már betegesen félek a szellemektől, démonoktól, és ezekhez hasonlóktól. Mit tegyek?
#11 Így a legkönnyebb nemlétező dolgokat létezőnek titulálni. Itt van mellettem egy sör, úristen, remélem nem démon (és ez nem reklám akart lenni...)! Persze, te biztos bármilyen alakban felismered őket. Egyébként tegyük fel, hogy meg vagy győződve arról, hogy igazat beszélsz. Biztos helyes ezzel rémisztgetni egy 13 éves gyereket?
Kérdező: majd elmúlik ,ha nagyobb leszel. Rá fogsz jönni, hogy ilyen dolgok nem léteznek. Egyébként meg egy pszichológus lehet, hogy tényleg tud segíteni, és ez nem azt jelenti, hogy kattant vagy.
Tibor, persze, könnyebb kigúnyolni, nem is tudom, miért várok néha mást. Tudom, miről beszélek, és azt is tudom, hogy a démon nem fog senkihez odamenni és ráhuhogni, hogy megijessze. Ergo esélytelen, hogy a kérdező összetalálkozzon eggyel. A szellem meg az, ami ha akarna se nagyon tudna bántani. Nem mellesleg, minden ember testében egy szellem lakik, ha úgy vesszük. Ez a saját lelkünk, tudatunk. Ha a szellemektől fél valaki, ez olyan, mintha egy másik embertől félne.
Bocsánat, ha elrugaszkodott lennék, de számomra ez olyan természetes, mint egy pohár víz. Természetesen megértem a kérdezőt, de véleményem szerint teljesen felesleges félnie, a félelmének beteljesülésére az esély kb. semmi.
Ez ilyen, esetleg felkereshetsz egy pszichológust, ők tudják, hogy mi lehet a megoldás erre: gondolok itt koncentrációs gyakorlatokra... esetleg elbeszélgetnek veled.
Könnyen lehet, hogy valami pszichés oka van, nekem mikor meghalt apukám, kiskoromban mindig féltem kimenni a wcre, és ágyba pisiltem, aztán ez úgy rendszeresült, hogy már alvás közben is megesett. Aztán eljártam pszichológushoz, és elmúlt.
Laylah, az irónia és a gúny között elég éles a határvonal. Én elhiszem, hogy te ezt komolyan így gondolod, és még csak azt sem gondolom, hogy rosszat akarsz, vagy hogy őrült vagy. Csak azt, hogy tévedsz.
Ugyanakkor azt is tartom, hogy az ezotéria lehet veszélyes, pont ilyen esetekben pl. Vagy olyankor, amikor pénzt húznak le a hiszékeny emberekről.
Laylah:
A személyes tapasztalatok nem elegendőek ahhoz, hogy valaki vallásos legyen. Egyértelműen a tapasztalatok nem elegendőek mások meggyőzéséhez. A tapasztalatok átélése emberfüggő. Egy depresszós ember máshogy viselkedne egy autóbaleset után, mint egy optimista, vagy egy pszichopata(és ezzel senkit nem akarok megsérteni). DE. Ugyanolyan rossz dolog egy épp befolyásolható korban a gyerekeket vallásra nevelni/tanítani/szektákba bevonni. A három nagyon-nagyon hasonló. És ez igen gyakori, pl. amikor a szülők vallási iskolákba küldik a gyerekeket. Értem én, hogy Isten igy nem fogja őket a mennybe engedni, meg satöbbi(persze ez vallás kérdése), de hagyni kéne, hogy a gyerek magától jöjjön rá a belső hitére. A tudomány nem hit, az nem határozza meg az embert. A vallás viszont az, és fontos szerepe van a világnézetekben és a viselkedésben. Egyszerűen nevelni kell a gyereket, és idősebb korában egyszer-egyszer elmesélni neki(OBJEKTÍVEN!!!) a kereszténységet, az ateizmust, stb. És hagyni hogy ő válasszon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!