Kezdőoldal » Ezotéria » Természetfeletti lények » Vajon még köztünk lehet vagy...

Vajon még köztünk lehet vagy elment már?

Figyelt kérdés

Múlt hét pénteken volt a mamám temetése. 2 hete halt meg kórházban és nem tudott senkitől se elbúcsúzni ahogy mi se tőle. Vissza a temetésre. Szerencsére pénteken elég szép napos időnk volt...Mikor engedték le a sírt abba a pillanatba elkezdett fújni a szél és süvítő hangja volt. Ez előtt és utána is azt éreztem,hogy ott áll mellettem a nagymamám...A jobb oldalamon senki se állt de még is úgy éreztem,mintha a jobb válamt fogták volna meg,de ez lehetetlen lenne,hiszen senki se volt azon az oldalamon. Később mikor vége lett és elmentünk,akkor pedig folyamatosan azt éreztem,hogy vissza kell mennem a temetőbe,de nem tudtam miért...végül nem mentem vissza és el is múlt ez az érzésem. Este mikor tévéztem akkor is ugyan azt éreztem amit a temetőbe,hogy itt van mama és nagyon sokáig nem múlt el ez az érzés. A mai napig nagyon sokszor érzem azt,hogy nem vagyok egyedül,hogy valaki van még rajtam kívül a házban.

Szerintetek miért lehetett az a nagy szél? Miért érezhetem azt,hogy még köztünk van a nagymamám? Lehetséges az,hogy még volt olyan dolog amit nem tudott elintézni? (a fiát az utolsó másfél hónapjába egyszer sem látta és nem is beszéltek,mert a fia is kórházba volt és mai napig még mindig bent van és nagyim is abban az időben folyamatosan kórházba volt) Lehetséges az,hogy miatta még köztünk maradt?

2013. okt. 17. 12:01
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
27%
szerintem ha neked könnyebb így feldolgozni az elvesztését, akkor hidd ezeket amiket leírtál. a valóságban természetesen nem léteznek szellemek. érzelmek viszont léteznek.
2013. okt. 17. 12:18
 2/16 anonim ***** válasza:
95%
Nem is szellemekről beszélünk itt kedves 1-es kommentelő.Hanem lélekről.A lélek 6 hétig kóborol csak aztán kell átt azon a bizonyos fényen
2013. okt. 17. 12:46
 3/16 anonim ***** válasza:
31%
feltéve ha van lélek, amit még senki nem bizonyított, így ez csak hitkérdés, akárcsak a szellemek.
2013. okt. 17. 12:50
 4/16 anonim ***** válasza:
A 2-es kommentelő vagyok.Még annyit hozzátennék,hogy az emberek nagy része hitetlen.Azt hisznek amit látnak.Meg is értem valamilyen szinten őket.Viszont ez az a kategoria ahol zömmel erről beszélünk.Természetfeletti dolgokrol.Csak még annyit hogy kívánom neked hogy olyat láss ami után már nem kételkednél. :) Neked pedig kedves kérdező azt írnám,hogy nem kell félni.Azt sokan áttéljük hogy van mellettünk valaki, stb.De ne félj.Hisz ha élve nem bántott holtan biztos nem fog.6 hét és változni fog minden szép lassan.Csak fehér gyertyát ne gyujts se fehér mécsest odahaza.
2013. okt. 17. 12:52
 5/16 besenyőpistabácsi ***** válasza:
79%
Nekem is volt hasonló érzésem, bár a rokoni kapcsolat más volt, de a jelenségek, az érzések nagyon hasonlók! A keresztény vallásban nem hiszek, azt népbutításnak tartom! Ennek ellenére, valami maradhat itt, amit akár léleknek is nevezhetünk, amit érzünk. Az a néhány érzékszervünk kevés ahhoz, hogy az egész világot megismerjük, tehát sok olyan dolog létezhet, amiről nem tudunk. Azt a z emberek többségének sohasem fogja senki bebizonyítani, hogy van lélek! Ahhoz, vissza kellene jönni onnan legalább egy embernek, hogy bizonyítani lehessen, de "onnan még nem jött vissza senki"! Aki visszajött, az "hazudik", "tévedés", vagy "csalás"! Tehát paradox!
2013. okt. 17. 13:12
 6/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! :) Én arról hallottam,hogy ha egy ember úgy hal meg,hogy még el kellett volna intéznie még valamit akkor egy ideig még ott marad az élők között és majd csak az után tér át a túlvilágra miután elintézte...
2013. okt. 17. 13:26
 7/16 anonim ***** válasza:
0%
Kettes, lélek sem létezik. De az elsőnél a pont, ha könnyebb így feldolgozni, miért ne? Kérdező, részvétem, kívánom hogy minimális érzelmi sérüléssel fel tudd dolgozni anyukád elvesztését.
2013. okt. 17. 13:35
 8/16 anonim ***** válasza:
83%

Na, most elképzeltem, milyen érzés lehet úgy élni egy életet, hogy azt mondogatja valaki, hogy nincs lélek. Tehát neki sincs lelke, meg a családjának sincs lelke. Biztos mind lelketlen szemétláda, vagy nem tudom. O.o

Igenis, létezik lélek. Anélkül egyszerűen nem is lenne semmi értelme az életnek. Ezért vannak egyébként lelkesítő beszédeink, ezért létezik olyan, hogy "lélektan", vagy épp testi-lelki egészség, lelki teher, lelketlen cselekedet, sőt, még a lelkét is kileheli az ember néha.. :) Kíváncsi vagyok, hogy a lélekben nem-hívők hány ilyen kifejezést használnak lelkesen? :)

Lélek tehát van, és igen, a halál után is veled maradhat (szerintem). Ismereteim szerint főleg a nagyszülők gyakran maradnak velünk haláluk után bizonyos dolgokat elintézni. Nekem is sokáig maradt a nagymamám, sőt, hihetetlen, de kb. 10 évvel a halála után még pénzt is adott nekünk... ("véletlenül" pont akkor találta meg anyukám mama "dugipénzét", amikor nagyon szükség volt rá. Tudta jól, mert utólag eszébe is jutott, hogy tényleg, mama mindig ott tárolta a tartalékot, de sok-sok éven át eszébe sem jutott a dolog. Bezzeg akkor, amikor tényleg kellett, amikor vészhelyzet volt, akkor hogy-hogynem, totál mellesleg benézett oda, ahol a pénz volt, és megtalálta. :) )

Szóval valószínűleg azért maradt, hogy segítsen kicsit, feldolgozni a halálát is, és valamiben talán segíteni, esetleg elbúcsúzni a fiától, miután meggyógyult. Alkalomadtán kérdezd meg nyugodtan, ha úgy érzed, jelen van, és hallgass a megérzéseidre, az első gondolat, ami még az előtt a fejedbe szökik, hogy tudatosan végiggondolhatnád a logikus lehetőségeket, az lesz az ő válasza. :)

2013. okt. 17. 14:16
 9/16 anonim válasza:
100%

Hidd el tudom mit érzel! Én is mindazt megtapasztaltam amit leírtál. Nem ismerem erre a magyarázatot, de hiszek benne, hogy olyan dolgok is léteznek amire ma még nincs válasz.

Részvétem!

2013. okt. 17. 14:55
 10/16 anonim ***** válasza:
16%
8-as, te bolond vagy.
2013. okt. 17. 14:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!