Miért ne nézzek éjszaka (vagy éjfélkor) a tükörbe?
nézd meg a Tükrök filmet, és majd rájössz.
este, egyedül, éjfélkor nézd.
na utána nézegesd majd magad ...ha van merszed:)
Ez csak ostoba babona. Sehogy nem lehet másik dimenzióba átjárni, a tükrön keresztül sem.
hisznek az ilyen képtelenségekben.
A falu öregei azt mondták, hogy "átjáró egy másik dimenzióba"? Azt a szép fűzfán fütyülős ősi archaikus kifejezését neki :D Vagy ők is látták a Tükröket? Hmmm...
Ez hülyeség. Múlt héten arra ébredtem éjjel (no fene, pont éjfélkor), hogy fáj a torkom. Felkeltem, kislámpával megnéztem a tükörben - és tudod, mit láttam? Egy nagy gennyes mandulát. Ennyit erről.
BABONA!
Az i.e. 7 sz.-ban készítették az első tükröket. Mivel akkoriban nagyon drága volt és ha valaki eltörte balszerencsét jelentett az emberek számára. Főleg akkor ha éppen tükörbe nézett, mert úgy tartották akkor a lélek is eltörik. A gyógyulásához 7 év kellett. Ezért mondják, hogy 7 év balszerencse kísér ha eltöröd a tükröt.
De csak ha józan paraszti ésszel belegondolsz:
"éjfélkor": mégis mikor éjfélkor? Ha az órád 1 percet siet/késik akkor már nem éjfél van mert rosszul mérted az időt. Lehet a szomszéd órája már 00:01-et mutat, míg a tiéd nem. A Föld másik oldalán nincs éjfél ilyenkor, hanem nappal. És miért pont éjfélkor? Csak mert az olyan "misztikus"?. Babona és semmi több.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!