Kezdőoldal » Ezotéria » Természetfeletti lények » Szerintetek mi vagy ki isten,...

Szerintetek mi vagy ki isten, hogyan írnátok le?

Figyelt kérdés
Nem a keresztények, kitalált istenére gondolok.

2013. szept. 10. 22:08
1 2 3
 11/27 baldwin13 ***** válasza:
Isten (minden) ami jó és nemes az emberben.
2013. szept. 12. 17:23
 12/27 anonim ***** válasza:
# 10 Mindaz ami megtapasztalható az valós, ami pedig az emlékeinkben (elménkben) van az már elmúlt, tehát nincs (illúzió). Amennyiben Isten létét elismerjük, ebben az esetben csak a jelenben létezhet (lélegezhet). Ettől függetelenül igazad van!
2013. szept. 12. 20:35
 13/27 anonim válasza:

Én sajnos már korábban elvesztettem a hitem abban a bizonyos felső hatalomban, amely irányít és védelmez mindannyiunkat. Szerintem Isten az az erő, amelynek hatására az ember arra törekszik, hogy azt tegye, ami helyes és jó. Ha körülnézel a világban, gyakorlatilag semmi racionális indokod nincs rá, hogy becsületes, hűséges és jó ember legyél, mert nem származik belőle semmilyen előnyöd, semmi, ami a kényelmedhez, alapvető fizikai szükségleteidhez, társadalmi beilleszkedésedhez szükséges (ez utóbbival lehet vitatkozni, de én sokszor úgy látom, hogy bizonyos emberek ezek nélkül is vígan eléldegélnek a világban). Ha így nézzük, Isten azoknak a dolgoknak az összessége, amelyeket önzetlenül teszünk, és amelyek éppen ezért boldoggá tesznek minket. Mindaz, ami nem feltétlenül szükséges az életbenmaradáshoz, de nélküle az élet értelmetlen.

Ez talán kicsit homályosra sikeredett, de ennél jobban nem tudom megfogalmazni. :)

2013. szept. 12. 21:18
 14/27 csizia ***** válasza:

Kettőt és könyebbet. Lehet okosakat mondani. Találgani. De bebizonyítani...

Sokminden lehet isten. Például maga az anyag. Ami ugye energia. A tudomány mai állása szerint van egy energia amiben univerzumok keletkeznek mint buborékok. EZ pld. már esélyes az Isten elnevezésre.

Az is lehet, hogy egy nagyhatalmú lény több csilliárd darabra hasította magát az idők kezdetén, hogy tapasztalatot szerezzen. Tehát maga a tudat az isten. Ami tapasztalatokon át fejlődik. Aztán lehet, hogy nem is egy isten van. Hanem több. Mondjuk minden csillag az. Akkor a galaxisok közepén lévő szupermassziv feketejuk. Matematikai egyenlet ami alapján az univerzum működik. Káosz... stb.. Egyenlőre csak találgatni tudunk. Az is lehet, hogy nekem más az istenem mint neked.

2013. szept. 17. 17:23
 15/27 anonim ***** válasza:
Üdv! Istent nem kell kitalálni Ő öröktől fogva létezik. Akár hisz benne az ember akár nem. Mindenkinek saját döntése. Én is kezdtem keresni a Mindenhatót és megmutatta magát nekem, ami egy olyan erős szeretetenergia formájában történt, hogy a fizikai testem alig tudta elviselni. Remegtem attól az erőtől mint a kocsonya. Akkor értettem meg, hogy Isten maga a szeretet.
2013. szept. 20. 21:14
 16/27 anonim ***** válasza:
egy közös energiaháló, amely ott van minden élőben és élettelenben, és mindennek a része, de nem avatkozik bele azoknak sorsába, hagyja történni a dolgokat a saját törvényeik szerint
2013. szept. 22. 21:41
 17/27 anonim válasza:
Minden ...........
2013. szept. 23. 23:59
 18/27 anonim ***** válasza:

Én nem ismerek más Istent csak azt az egyet akit te megvetsz kérdező.

Rajta kívűl nincs más isten ha elfogadod ha nem,ha tetszik neked ha nem... Ő az egyedüli Úr a mindenségben.

2013. szept. 24. 00:08
 19/27 anonim ***** válasza:

Én Teremtőnek hívom.

A mindenség energiája ami körbe fon és mindenütt ott van.

Mi mind ennek az energiának a részesei vagyunk.

Az egység részei.

2013. szept. 26. 20:17
 20/27 anonim ***** válasza:
Az Univerzum teremtője és fenntartója.
2013. szept. 26. 20:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!