Mit kellett volna mondanom?
Szerintem igen. Ha fél akkor meg kell nyugtatni. (max. majd később, ha nagyobb lesz, akkor újra beszélgettek erről, de egyenlőre hagyd és ne legyen lelkiismeretfurdalásod. Végül is nem azt kérdezte hiszel-e a szellwmekben (ha jól értettem)).
2013. júl. 8. 01:09
2/11 A kérdező kommentje:
Ettől még nem múlik el a félelme, hogy azt mondod nincsenek. Inkább meg kellett volna nyugtatnod hogy pl az őrangyala vigyáz rá, vagy hogy nincsenek itt a házban, vagy hogy nem árthatnak neki. Amúgy lehet hogy a helyedben én is ezt mondtam volna, így utólag ne legyen lelkiismeret furdalásod.
Vagy valami esti mese tündérekről vagy akármilyen tanulságos történet az jó lehet, ami megerősíti és a félelmét kioltja.
2013. júl. 8. 03:08
Nem hazudtál neki. Attól még, hogy te hiszel benne, nem lesznek még szellemek.
2013. júl. 8. 07:02
Hát at sem segít a azt mondod hogy nem bánthatják mert akkor szerinte még ott lehetnek és az főleg egy gy erek számára ugyan olyan rossz
2013. júl. 8. 08:38
Szegényke! Azért kérdezett téged, mert gondolta, hátha te nem a szokásos hazugsággal kábítod majd, mint a felnőttek. Szerintem ha a véleményedre volt kíváncsi, meg el kellett volna mondanod neki őszintén. Pont te vagy rá alkalmas, hogy megnyugtasd, hiszen nem akarod megcáfolni a szellemek létezését, amiben ő hisz, mégsem félsz a sötétben. Azzal segíthetnél neki a legtöbbet, ha beszélnél vele arról, te miért nem félsz. Hat évesen még nem tud reálisan úgy gondolkodni, ahogy azt a felnőttek elvárják tőle, úgyse hitte el, hogy nincsenek szellemek, de a félelemnélküliséget megtanulhatja.
2013. aug. 10. 17:50
Jól döntöttél, nem kell hogy még te is ijesztgesd. Ha majd felnő, akkor önállóan kialakíthatja róluk a véleményét, félelem nélkül.
2013. aug. 10. 18:40
8/11 A kérdező kommentje:
hát kicsit megoszlottak a vélemények, de ugy éreztem hogy ha azt mondom neki hogy én is hiszek bennük akkor jobban megijed.. nagyon ragaszkodik hozzám amit én csinálok ő is rögtön akarja azért nem akartam azt mondani hogy szerintem léteznek.. azota megint felhozta egyszer hogy attol nagyon fél hogy mamáméknál alszik és akkor egyedül van a szobában és kinyilik az ajto de nem áll ott senki.. ez is ilyen szellemsztori szerintem ugyhogy arra gondoltam legközelebb ha ittalszik majd beszélgetek vele erről és megpróbálom megnyugtatni mert rossz volt hallgatni hogy az a kisfiu ilyenektől retteg..://
A hazugság sose vezet jóra. Épp ezért nem szép dolog a mikulást elhitetni a kisgyerekekkel. Vagy éppen jézust. Meg kell értenie, hogy szellemek léteznek, de ha nem keresi őket, nem bántják. Ha pedig ott van és észleli, akkor ne féljen tőle, mert nem akarja bántani :) További segítségért PM :)
2013. aug. 11. 12:38
Szerintem jó az ha megpróbálod majd megnyugtatni, de először ne mondj semmit inkább hanem kérdezz és bármit is mond, legyél nyitott rá. (A gyerekek bizalmát könnyű elveszteni, de te jól állsz a témához szóval nem kell aggódnod)
Szóval hallgasd meg, ha félelme van, akkor próbáld megnyugtatni, akár avval hogy az őrangyaláról beszélsz, vagy mesélsz neki valamit.
Nem kell sztem titkolóznod, de azért persze ne ijesztő formában beszélj a szellemekről. Meg amúgy más házban is ilyen ijedős vagy csak ott? Tagadni semmiképp sem kell
2013. aug. 15. 00:41
Kapcsolódó kérdések: