Kezdőoldal » Ezotéria » Természetfeletti lények » A "szellem fogalma"?

A "szellem fogalma"?

Figyelt kérdés

Üdv.

Már régóta gondolkozok azon, hogy mi van, ha a szellem nem az emberek halála utáni forma, hanem egy emberektől független élőlény, vagy anyag, amit szabadszemmel nem tudunk látni? Ezt kérdezem, mint szkeptikus. :)

2013. júl. 4. 18:05
 1/10 anonim ***** válasza:
Az emberhez tartozik, de nem lehet látni, csak bizonyos módokon. Lényegében ez él az emberben. A test csak egy amolyan "közvetítő anyag", egy "viaszbábú". :)
2013. júl. 4. 18:06
 2/10 A kérdező kommentje:
Nem arról a szellemről beszéltem, hanem arról amivel tele van a net, meg az ezotéria topic. :)
2013. júl. 4. 18:08
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
A szellem a magyar nyelvben mindkettőt jelenti. Különböző láthatatlan transzcendes lényeket, és az elhunytak lelkét egyaránt szellemnek nevezik.
2013. júl. 4. 18:12
 4/10 A kérdező kommentje:
Igen, és én a másodikról jelentéséről beszélek, erre vonatkozik a kérdés. :)
2013. júl. 4. 18:15
 5/10 anonim ***** válasza:
Értem én, csak azt mondom, hogy az ezotériában is mindkettő létezését elismerik. Te valamiért kizárod a holtak lelkének lehetőségét?
2013. júl. 4. 18:18
 6/10 A kérdező kommentje:

"Már régóta gondolkozok azon, hogy mi van, ha a szellem nem az emberek halála utáni forma, hanem egy emberektől független élőlény, vagy anyag, amit szabadszemmel nem tudunk látni?"

"hogy mi van, ha"

"hogy mi van, ha"

"hogy mi van, ha"

:)

2013. júl. 4. 18:22
 7/10 anonim ***** válasza:

"mi van ha"

Semmi nincs. Mi lenne? Akkor azokat a szellemeket, akik elhunyt embereknek álcázzák magukat, nagyon csalafinta lényeknek kell tartanunk.

2013. júl. 4. 18:40
 8/10 anonim ***** válasza:
Hát igen, Kérdező, valahogy úgy van, ahogy gondolod, azz ember valójában a szellem, (más szóval lélek) és az anyagi rész, a test "az edény, amibe a lelket töltik, mint az űrlap, hogyha kitöltik, az üres papír még semmi"Tehát igen, a lélek az ami él, és ami a testet használja.
2013. júl. 15. 22:08
 9/10 A kérdező kommentje:
De én nem arról a szellemről beszélek, hanem a halál utáni természetfeletti létről...
2013. júl. 15. 22:43
 10/10 anonim válasza:
Ernyiből azt is feltételezhessük hogyha egy haldokló ember utolsó leheletét kifulladtja és egy másik "szellem" arra jár beleszállhat. Am kérdező teóriája igen elgondolkodtató én hiszek a túlvilágban és minden e-fajta dologban de azon hogy lehet, ezek külön lények még nem gondolkodtam el ez idáig. Talán így élik tovább életüket és a maguk világát a földön.
2013. júl. 16. 02:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!