Kezdőoldal » Ezotéria » Természetfeletti lények » Hogy lehet Istennel személyes...

Hogy lehet Istennel személyes kapcsolatom? És az milyen?

Figyelt kérdés
Hiszek Istenben, mert amúgy is a szüleim is így neveltek, meg kicsi koromban rendszeresen jártam templomba (aztán külföldre költöztünk és ez abbamaradt) ezért nekem az egy fajta természetes dolog, hogy Isten létezik. Nem emlékszem az életemből olyan időszakra, amikor ne imádkoztam volna rendszeresen. Gyerekkoromban sose voltak barátaim és sokat csúfoltak például azzal, hogy "szentfazék" vagyok. Sokat sírtam és nagyon nehéz volt, meg a szüleimmel se voltam jóba, úgy éreztem, hogy senki se szeret, külföldön meg még rosszabb volt mert alig beszéltem valamit angolul. De mindig imádkoztam Istenhez és arra kértem, hogy segítsen rajtam stb. De nem tudom, hogy hol rontottam/rontom el, meg szerintem mások ilyenkor már rég feladták volna a hitüket, de én nem, és úgy érzem, meg félek tőle most már hogy nem hallgatja meg senki az imámat, mert sorra érnek a rossz dolgok. Mit csináljak, hogy Isten meghallgassa az imám, hogy segítsen?
2013. jún. 20. 19:39
1 2 3
 11/22 Napkiraly ***** válasza:

[link]

azt nem tudom,de így lehet földönkívüli nővel személyes kapcsolatod

2013. jún. 22. 00:21
 12/22 anonim ***** válasza:
40%

De hisz Istennel mindenkinek személyes kapcsolata van:) Nem az a helyzet hogy nem hallgatja meg, amit mondasz vagy kérsz, hanem hogy másfajta segítségre számítasz. Arra, hogy enyhülnek a problémáid és majd jó (neked tetsző) dolgok érnek. Pedig sokkal egyszerűbb a megoldás mint gondolnád.

Habár a legtöbben(?) másként értelmezik ezt az egész istenes dolgot. Tulajdonképp minden vallás máshogy értelmezi.. Ezért nem tartom jó ötletnek a bármelyikhez való ragaszkodást is. A baj ott van, ha az ember a hitét előtérbe helyezve elnyomja a logikus/józan paraszti ésszel való gondolkodást, és fordítva. Szól ez inkább a kommentelőknek mint a kérdezőnek, tehát vissza is térnék...:)

Nem rontottál el semmit. Van egy olyan mondás, hogy "ha Isten ajándékot ad, azt problémába csomagolja." Ehhez hasonlóan egy tanulságos kis történet...

[link]

Talán most még nem látod az értelmét, de egyszer rájössz, hogy minden, de minden a Te érdekedben történt. Amit most tehetsz, hogy elfogadod a helyzetedet, és ahelyett hogy a fennálló problémára fókuszálsz, igyekszel máris az ajándékot látni, amit adhat neked - így például: bántalmak, piszkálás-lelki megerősödés, tapasztalat arról, milyen "szenvedő alanynak" lenni, ezért valószínűleg a jövőben kerülni fogod ezt a fajta viselkedést másokkal szemben.

Itt közben találtam egy nagyon jó oldalt ennek kapcsán, végigolvasva meglepődtem mennyire helyén van amit ír, ilyen látásmódú irományt itnerneten ritkán látni. Ajánlom neked, és a többi kommentelőnek is, bár néhányuknak bátorság kell majd hogy végigolvassák, azt hiszem. :D

2013. jún. 22. 01:24
 13/22 anonim ***** válasza:
2013. jún. 22. 01:25
 14/22 A kérdező kommentje:

Tudom hogy nem akarsz megserteni, nem fogok megsertodni, en irtam ki a kerdesemet, elfogadom amit irsz meg ha nem is ertek egyet vele. Szerintem felreertettel, egyaltalan nem CSAK imadkozasbol all az eletem. Az imadkozas szamomra olyan ami megnyugtat, amibe oromomet lelem, nem tudnek ugy lefekudni aludni hogy nem imadkoztam Istenhez aznap. Es miert kene felhagynom ezzel, miert kene egy ures urrel lefekudni ejszaka aludnom, csak mert a vilagon vannak emberek akik "szentul meg vannak gyozodve" hogy mindez hulyeseg amibe en hiszek. (nem rad gondolok hanem atlagba) Es hangsulyozom Emberekrol van szo, akik naggyabol ugyanannyit tudnak a vilagrol, ugyanugy nem lehetnek biztosak a sajat elkepzelesukrol amit a vilag letezeserol alkottak, es ugyanolyan emberek mint te, nem folotted levok. Ilyen az elet. Az embereknek joguk van hinni abba amibe hisznek. Mindenki mas es mas, valaki ebbe hisz valaki abba.

Szerinted szerencsetlen balfek vagyok onbizalom hiannyal, szerintem meg viszont mindezt azert mondod mert nem tudod hogy mi mindenen mentem keresztul, hogy honnan indultam, hogy odajussak ahol te mar akkor tartottal mikor megszuletettel. Mindegy is, koszi hogy irtal!

2013. jún. 22. 18:13
 15/22 A kérdező kommentje:

12. kommentelo:

Koszi szerintem teljesen igazad van abban amit irtal nekem, meg az elso ket kommentelonek is. Csak nem tudom miert de olyan erzesem van mintha Isten nem is tudna rolam. Ez lehet hogy hulyeseg, tudom. Csak egyszeruen tartottam ettol, de azert ti most megnyugtattatok es koszi az oldalakat is amit belinkeltel

Abban is teljesen igazad van hogy megtanultam, hogy ne viselkedjek ugy ahogy velem viselkedtek a gyerekek gyerekkoromba, mert ha valamit megtanultam akkor ezt nagyon! De en vilageletembe se szerettem volna barkit is bantani csak mert az a meno az a batorsag. Koszonom a valaszaitokat

2013. jún. 22. 18:37
 16/22 anonim ***** válasza:

Kérdező, mikor volt olyan utoljára, hogy kimondottan másokért imádkoztál, és legalább annyi szívvel, mint félelmedben önmagadért?

Hogy néz ki egy ilyen barátság?

2013. jún. 22. 18:46
 17/22 anonim ***** válasza:
66%
Kedves kérdező! Téves felfogásod van a tudomány mibenlétéről! A tudományról a vallásosok csak gondolják,hogy mi. De a tudomány nyilvános és meg lehet cáfolni a világról tett kijelentéseiket,bizonyítékaikat,következtetéseiket. Ez még egyetlen vallásos embernek sem sikerült! Ez neked nem elgondolkodtató? A vallásos béklyó lerázásával kezdődik az igazi élet. Vallási hazugság,hogy a nem hívő,az nem lehet erkölcsös. Ez a legnagyobb hazugság. szép napot...
2013. jún. 22. 23:20
 18/22 anonim válasza:
40%

Először meg kell érteni mit mond a Biblia, majd ha gondosan tanulmányozzod, meggyőződhetsz a megbízhatóságáról :(történelmi, kronológiai.....), így megszilárdulhat a hited

Erősödik a hit, ha az ember Isten ígéreteinek megfelelöen cselekszik, és látja Isten áldásának bizonyitékát azon, amit tett Lásd:Zsoltárok 106:9-12 Róma 10:10 : Az ember...a szívével gyakorol hitet

2013. jún. 23. 02:10
 19/22 anonim ***** válasza:
61%

12-ediktől: "A baj ott van, ha az ember a hitét előtérbe helyezve elnyomja a logikus/józan paraszti ésszel való gondolkodást, és fordítva"

Pont az ellenkezője igaz. Egy mai, erkölcstelenül élő materialista városi ember olyan távol áll a józan paraszti észtől hogy attól távolabb már nem is lehetne, míg egy jég hátán is megélő vidéki egyszerű vallásos embertől sokat lehetne tanulni a józan paraszti észjárásról.

filoszmen meg nemhogy nem a kérdésre válaszolt de hülyeséget is írt, már elnézést.

Úgy gondolja hogy vannak a materialista tudósok és vannak a vallásos emberek és ezt két különálló dologként kezeli. Pedig a legnagyobb tudósok mind istenhívő emberek kezdve Einsteintől akár a modern kori nagy felfedezőkig, fizikusokig. Ugyanígy a nagy koponyáknál visszatérő elem a vegetarianizmus vagy a kevesebb húsfogyasztás, de ez most nem ide tartozik.

Az igaz hogy hitetlen ember is lehet erkölcsös és én pl nem szeretem a dogmarendszereket, szerintem a személyes kapcsolat pont azt jelenti, hogy a hitet elmélyítve és nem dogmákra hallgatva felfedezed magadban istent.

Meditációk nagyon jók erre és elvonulások, böjtök. Keresztény meditációk és mantrák is vannak amúgy, nem csak keletiek.

filoszmenben elég sok a tévhit. Pont hogy neki nincs életszerű tapasztalata mert ha lenne vidéki vallásos ismerőse tudhatná hogy eszébe sem jutna egy jámbor embernek a saját gyerekét megölni. Ha már itt tartunk a tíz parancsolatot érdemes lenne átolvasnia, de azt hozzátenném hogy a tíz parancsolat elsősorban a hitetleneknek szólt, hisz akinek személyes kapcsolata van istennel és egyensúlyban a világával, annak eszébe sem jutna lopni ölni hazudni stb.

A gyerekáldással kapcsolatban is úgy ír róla mintha lenne egy vélemény orvosi szempontból és lenne vallási szempontból, pedig a kettő nem zárja ki egymást. Gondolom nincs gyereked azaz nem vagy apuka, és nem is vagy nő, tehát nem értheted a fogantatás és születés csodáját. És attól még hogy pl egy doktornő teljesen tisztában van a biológiai folyamatokkal, attól még ő maga is csodának tartja és hálát érez ha életet adhat egy gyereknek. Kivéve persze ha egy besavanyodott ember akiben nincsenek érzések. Talán a te anyukád is ilyen volt ezért vagy ilyen keserű?

Amúgy meg hogy jön a fulladásos halál az emberi test lealacsonyításához? Szerinted nem jók a teremtmények, nem jó a világ, szerintem csak magaddal van bajod.

Mondok egy példát arra hogy miért érvelsz logikátlanul: van egy tökéletesen megtervezett csap, de egyik nyáron mégis eldugul, és később kiderül hogy rozsdás és ki is kell dobni. Akkor miért a csapot kell szidni és a megalkotóját? Új csapot kell szerezni, de attól még hogy egy csap elromlik nem jelenti azt hogy rosszul volt megtervezve.

Szóval ha szerinted az ember nincs jól megtervezve csak azért mert lélegzik és fulladásos halált halhat akkor veled van a gond.

Az érveléseid minősége egy darab tudományos érvnek sem felelne meg ugyanis logikátlan. Pont erről beszélek. Az egyszerű, logikus józan paraszti ész nem a vallásosokból hiányzik hanem az ilyen elvakult és gyökereitől elszakadt emberekből.

Én istenhívő vagyok, de a templomoktól inkább távol tartom magam hisz nem szeretem a dogmákat és az egyházakat, sokkal többet jelent az hogy valóban személyes kapcsolatunk legyen Istennel.

Ahány ember annyiféle egyháznak kellene létrejönnie, hisz ahány ember annyi út van Istenhez, nincs bevett formális recept ami mindenkinek beválik, de sok irányzat tud segíteni a kapcsolat létrehozásában.

2013. jún. 30. 07:22
 20/22 A kérdező kommentje:

Utolsó kommentelő köszönöm szépen te voltál az első aki tényleg a kérdésemre válaszolt.

Egyébként, nem értem miért tartasz hülyének csak mert én hiszek ezekben a csodákban. Ha valakinek gyermeke születik (főleg ha előtte biztosan állították orvosok hogy az nem lehet) akkor szerintem nem fanyarogni az anyuka hogy jaaj ez nem csoda, erre ez meg az a magyarázat, hanem boldog és hálás és ez a két szó talán nem is kifejezés (persze már aki). Sőt lehet hogy egy ilyen gyermek születése neked egy a sok közül, meg nem érdekel téged igazán. Nyilván mert nem a te fiad, nem is ismered, én se reagálok sehogy ha most azt mondod, hogy Amerikába ma megszületett egy kisfiú. De nekünk ez egy csoda és nagy boldogság és örülök hogy ők, akik egész életükbe dolgoztak és nagyon rendes és jó emberek, végre megkapták azt a boldogságot, amit az élet más területén nem lehet.

2013. júl. 4. 16:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!