Ha választhatnátok, átváltoznátok vámpírrá, vagy inkább maradnátok emberek?
A vámpírok kizárólag ösztönök által motivált lényeknek tűnnek a legendákban és az irodalmi művekben is.
Vannak vámpír-filozófusok, vámpír-tudósok, vámpír-művészek?
Az embert (legalábbis az emberiséget) magasabbrendű célok vezérlik.
Egyértelműen ember maradok.
Attól függ milyen árat kell fizetni,és mit nyersz vele.
lehet örök életet nyersz és képességeket, de ha az ára az örök félelem a lebukástól és mellé az örök kínzó éhség, akkor nagyon rossz ár.
Nem tudsz semmit. Te csak vámpír akarsz lenni, azért hiszed, hogy olyan jó lenne, de fogalmad sincs milyen. Mind ezt csináljátok, és szánalmasak vagytok. Na és miért akarsz az lenni? Mert van egy propaganda. A Twilight-ban az Edward summázza az egészet: "Mert a hazugságban hiszel." "Mindenem vonz téged, a hangom, az arcom, még az illatom is. Nem mintha rászorulnék ezekre. Nem mintha elmenekülhetnél. Nem mintha leküzdhetnél." Vagy "Szóval erről álmodsz, hogy szörnyeteggé válj."
És mi a válasz? "Nem hiszem el." "Nem érdekel." "Nem fogsz bántani." Beteges. Annyi ilyet láttam már, mint te. Növessz agyat.
A vámpír nem ember. Azt hiszed semmi sem változik meg? Aki átalakul, az belefagy az időbe. Nem az időd lesz végtelen, te maradsz egy helyben, örökre. A lelked eltorzul és bemerevedik, mint a befagyott vízesés. Gondolkoztál már azon, miért nevezik kárhozatnak? Mert előbb vagy utóbb a szomjúság győz, és megőrjít. Ha próbálod megőrizni az emberségedet, akkor a bűntudat kerget az őrületbe, ha nem, akkor annál hamarabb válsz embertelen szörnyeteggé. És senki nem segíthet rajtad. Nem tudod visszacsinálni és nincs ellenszer. A halálra nincs. Csak az elengedés. Senkinek sem kívánom ezt a sorsot. Sokan vallásosak, valami kapaszkodót keresnek az emberségüknek...bocsánatot. De nincs bocsánat. Ölnöd kell ahhoz, hogy kevésbé akarj ölni...ha nem veszed el mások lelkét, azt is elveszted, ami a tiédből még megmaradt. Ez a nagy dilemma. Az öröklét illúzió.
tegnapelőtt 15:09
Oké, szögezzük le hogy nem láttam egy percet sem a twilightból (de te igen, ahogy látom...), így nem tudom miket mondtak ott, de ahogy már írtam, nem feltétlenül kell ölnöd ahhoz hogy életben maradj vámpírként, vagy ha ölsz is, olyat, aki amúgy is megérdemli! :) De megint csak attól függ, hogy melyik történetet vesszük alapul.
Az első részben a twilightból írtál, amit, ahogy ítam, sosem láttam, a második részben viszont az emberséges dolog a vámpírnaplókban is volt, viszont ott is megtanulják kontrollálni a vámpírok, így nem kell állat módjára ölni mindenkit (és ahogy az előzőekben írtam, egyáltalán ölni sem muszáj). Nem kell érzések nélküli ösztönlénnyé válnod, befagynod, és egy helyben maradnod
Úgyhogy szép próbálkozás volt a különböző filmekből való idézgetés, de én még mindig maradok a vámpírlét mellett :)
Ja, és nem, nem akarom hogy bemerevedjen a lelkem. xD
Utolsó: a vámpíroknak is van vérük, és fel is áll nekik, mit gondolsz hogyan tudnak annyi nőt boldoggá tenni? xDD
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!