Kezdőoldal » Ezotéria » Természetfeletti lények » Élhettek régen sárkányok?

Élhettek régen sárkányok?

Figyelt kérdés

Ma néztem meg ezt a róluk szóló dokumentumfilmet: Sárkányok birodalma (van egy hasonló című kalandfilm is, de ebben egy biológus talál különféle bizonyítékokat arra hogy létezhettek)

Most is azon gondolkodom hogy vajon ez igaz-e. Vagy csak egy filmért kitalálták az egészet... Ti mit gondoltok erről?

Szerintem lehet benne valami. :)

2013. márc. 15. 15:20
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:

Na sorold hogy mi volt az amit ők már előttünk tudtak és mi csak később fedeztük fel!

És a mitológia.Mi van vele?Képzeld az ó kori (i.d.e.300 kína) kínában azt hitték hogy volt az őstojás (a világegyetem ) és ebben volt az ősisten embriója.Na akkor mennyire is hitelesek a mitológiák?

2013. márc. 15. 20:56
 22/33 anonim ***** válasza:
Na,utolsó!Mi van?Várom a mindent elsöprő válaszaidat!
2013. márc. 15. 21:10
 23/33 anonim ***** válasza:
55%

igen, szerintem éltek sárkányok (a régi időkben)

a sárkány az élet őserejét jelenti

a későbbi kígyó-értelmezés szintén a sárkányra utal

a Bibliával szándékosan összezavarták az információkat (az embertömegektől el akarták venni a valós történelemről és az eredetről szóló ismeret, tudás morzsáit is)

a sárkány bölcsességhordozót jelentett, a kígyó pedig gyógyítót

a bibliások mindent összezavartak... ráadásul még megalkották a Sátánt (mint főgonoszt)

2013. márc. 16. 00:38
 24/33 Salx Narval ***** válasza:
Nem találtak még olyan csontokat amelyeken 6 végtag lenne. Tehát a sárkányokra jellemző 4lábú és két szárnyú lények létezése, egyenlőre mese.
2013. márc. 16. 05:10
 25/33 A kérdező kommentje:
Igen azaz a film!
2013. márc. 16. 08:23
 26/33 anonim ***** válasza:
A sárkányokat 4 végtaggal is szokás ábrázolni, 2 láb, 2 szárny, sőt szárnyak nélkül is.
2013. márc. 16. 08:37
 27/33 anonim ***** válasza:

*De ha a magyar mitológiát vesszük, akkor a sárkány emberi alakban is létezhet, Kalamóna pl.

A többfejűség is arra utal, hogy több lélekkel rendelkezik, nem pedig azt, hogy pl. 7 feje van. (wiki)

2013. márc. 16. 08:40
 28/33 anonim ***** válasza:
És SÜSÜ csak egyfejű:)
2013. márc. 16. 08:52
 29/33 anonim ***** válasza:
Emlékszem egy ilyen filmre, láttam belőle pár részletet, amikor léptettem. Egyáltalán nem dokumentum film, hanem játékfilm! Annyi igazság van benne, mint az Igazi Mao-ban. Áldokumentum film.
2013. márc. 16. 13:18
 30/33 anonim válasza:
előző életemben sárkány voltam drága
2013. ápr. 3. 17:54
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!