Élhettek régen sárkányok?
Ma néztem meg ezt a róluk szóló dokumentumfilmet: Sárkányok birodalma (van egy hasonló című kalandfilm is, de ebben egy biológus talál különféle bizonyítékokat arra hogy létezhettek)
Most is azon gondolkodom hogy vajon ez igaz-e. Vagy csak egy filmért kitalálták az egészet... Ti mit gondoltok erről?
Szerintem lehet benne valami. :)
Na sorold hogy mi volt az amit ők már előttünk tudtak és mi csak később fedeztük fel!
És a mitológia.Mi van vele?Képzeld az ó kori (i.d.e.300 kína) kínában azt hitték hogy volt az őstojás (a világegyetem ) és ebben volt az ősisten embriója.Na akkor mennyire is hitelesek a mitológiák?
igen, szerintem éltek sárkányok (a régi időkben)
a sárkány az élet őserejét jelenti
a későbbi kígyó-értelmezés szintén a sárkányra utal
a Bibliával szándékosan összezavarták az információkat (az embertömegektől el akarták venni a valós történelemről és az eredetről szóló ismeret, tudás morzsáit is)
a sárkány bölcsességhordozót jelentett, a kígyó pedig gyógyítót
a bibliások mindent összezavartak... ráadásul még megalkották a Sátánt (mint főgonoszt)
*De ha a magyar mitológiát vesszük, akkor a sárkány emberi alakban is létezhet, Kalamóna pl.
A többfejűség is arra utal, hogy több lélekkel rendelkezik, nem pedig azt, hogy pl. 7 feje van. (wiki)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!