Miért hiszem minden este azt, hogy valaki figyel engem? Miért van ez?
Nos, nem hiszek és nem is hittem soha a természetfeletti lényekben, de kétlem is hogy ezt az érdekes "jelenséget" ez okozná. Az a helyzet hogy teljesen normálisan lefekszem, nyugodtan, és este csak idő elteltével tudok elaludni. (Átgondolom a dolgokat, stb majd elalszom)
Ez nem is jelent nagy gondot, csak alvás előtt mindig azt hiszem hogy valaki néz engem. Sokszor felébredek éjszaka 2 körül és annyira beparázom. Magamra húzom a takarót, alig merek valamit csinálni. Mindig azt hiszem hogy felbukkan egy fej az ablakban. Egyfolytában az ablakot nézem és odaképzelek egy embert amint épp figyel.
Figyel, és csak figyel. Mikor néha feloltom a lámpát, semmi probléma. Egyszer felkapcsoltam az összes villanyt az egész szobába, és megnyugodtam hogy Hú, nincs semmi gond, csak én parázok. Tegnap is megcsináltam ezt. Felkapcsoltam mindent, körülnéztem, kinéztem az ablakon, semmi különös. Megnyugodtam és visszafeküdtem. Aztán megint elfogott ez az érzés. Tudom, hogy valaki néz. Figyeli az álmom, minden mozdulatom. Először hülyének néztem magam, de most már napok óta ez jelentkezik nálam.
Horrofilmeket nem szeretem, nem nézek ha esetleg számítana valamit, de... Mit jelent ez? Súlyos? Kezdek nagyon félni :S
Kérek mindenkit normális válaszokat! :(
16/F
" ájszíjú: ;) "
Wááá ez kész, telitalálat :DD
Nem kell ilyen szellem dolgokkal ijesztgetni, csak adjátok alá a lovat.
Én speciel ettől nem félek mert a 2.on sehonnan se tudna senki se benézni :D
Ráadásul a közvilágítás is annyira besüt hogy már zavaró.
Bár az tény hogy nekem se kellett volna megnéznem a Nesönelen a szellemvadászokat, mert azok az animációk azóta is beparáztatnak durvábbak voltak mint a műsor maga, és egy pár napig én is rosáltam a takaró alatt :D
A legtutibb megoldás a redőny.
Tudom a függöny nekem sem jó mert zavar hogy nem látok mögéje, de mondjuk rakj oda valami szép vidám színűt ami eltereli a gondolatot ha más nem.
Ha meg minden kötél szakad akkor veszel egy 1 wattos led égőt, az aztán se nem fogyaszt és mégis van annyi fény mint egy mécsesnek legalább.
Crisopher - Köszi, ezt kipróbálom. Lehet hogy meg is oldaná.
23:27 - Én is ezt mondom, hogy csak hiszem. De éjszaka nem hiszed el mi van. Nem tudok arra gondolni mint most nappal: "Csak azt hiszem hogy ott van, ez hülyeség" ...
Ráadásul mindig attól félek hogy hirtelen felbukkan. És nem bírok elaludni.
Egyébként az ágy átrendezése biztos segít, pont úgy van az ágyam hogy bal oldalt van az ablak. Ez jó ötlet, meg is csinálom. A sötétítő meg nem jön be, mert mint mondtam nem bírom ki hogy mögé nézzek :(
Viszont köszönöm a válaszod.
02:32 - Látom te éjszaka írtad a kommented, te se tudsz aludni? :D
"Ráadásul a közvilágítás is annyira besüt hogy már zavaró."
Ott a pont, ezért még elgondolkozom... Amit Crisopher írt, lehet hogy nem segítene. De kipróbálni kipróbálom a fényt is.
"de mondjuk rakj oda valami szép vidám színűt ami eltereli a gondolatot ha más nem. "
Ez se rossz, köszi :D
Lehet hogy fedem az ablakom valami széppen és megold mindent :D
A Szobát biztos átrendezem, legalábbis az ágyat mert ezt jó ötletnek tartom.
Köszi mindenkinek, mindenki kapott pontot ;)
megoldás: képzelet ellen képzeletet.
Ha már egyszer elképzeltél egy fejet, ami bámul, miért ne képzelhetnél el egy rottweilert az udvarra, ami jól farpofán harapja a leskelődőt?
Ha te nem is látod őket, attól még vannak.
Nincs rá bizonyítékod arra hogy vannak de arra sem hogy nincsenek, ennek fényében elég erős lenne kijelenteni hogy nincsenek, mert te azt mondod.
Az ember agya ugy fejlödött hogy inkább fél mindentöl minthogy neféljen semmitöl pl:
Amikor egy ősember sétált az erdőbe és egybokor megrezgett lehet hogy szél lehet hogy egy oroszlán ha oda megy vagy meghal vagy nem viszont ha elfut akkor biztos megussza tehát alapba az agyunk szivesen rá áll a félelemre... a figyeléstöl meg azért félünk mert ugy általába a természetbe az áldozatot szokás figyelni... a figyelés érzetét több dolog is okozhatja pl a sötétség mert nemtudod hogy figyelnek e vagy sem mint a bokornál ezért inkább félsz
Mert az agyad ezt tartjabiztonságosnak
+ ba még az emberi agynak nagyon fejlert az arcfelismerése pl ez itt két pont és egy vonal :) de te már beleképzeltél egy arcot
És ha a sötétben akár egy repedés a falon vagy bármi okozhatja azt hogy tudat alatt arcnak értelmezük... amugy megjegyezném hogy sok kitalált szörny csinálja ezt pont azért hogy a frázt hozzák rá veled ijen pl a "figyelő" ami egy olyan kitalált szörny mint pl a jeti csak sokkal kevésbé ismert
(Most veszem észre hogy van egy ürlényposzter a falamon akár lehet hogy tudatalatt emiatt ugy érzem hogy figyel valaki...)
javaslom hogy hagyd égve a lámpádat és
ha bármikor látsz pl egy arcot az ablakban
Akkor ne dermedj kövé hiszen figyel téged tök m1 h mozogsz e mert már észrevett...
Ugyhogy szedd össze maga kelj fel menj oda és gyözd le a félelmed
(Ha meg tegyükfel nem tünt el és látod hogy ottvan akkor probálj meg felébredni xd)
De komolyan nem leszz ott ,én egyik északa leüvöltöttem az emeletes ágyamrol valami gollam szerü lénynek hogy nem létezel és ugynézki megértette mert azóta nem látom :D
14/F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!